Amikor még Nicolas Cage nem önmaga paródiája volt

Szerdán megnézhetjük az Arizonai ördögfiókát és még sok más jó filmet is!

Hideghegy - Filmcafe, november 11. szerda, 18h

Ada kényelemben nevelkedett. Apja bár Charlstonból egy eldugott, hegyvidéki településre költözött, a széltől is óvja lányát. Inman a Hideghegyen született, ácsként dolgozik. Nem sokkal a polgárháború kitörése előtt megtetszenek egymásnak, és bár csupán egyszer csókolták meg egymást, mielőtt Inman bevonul, örök hűséget esküsznek egymásnak. A férfit elnyeli a háború. Borzasztó dolgokat lát és él át. Megelégeli az öldöklést, csupán egyetlen dolog élteti: a hazatérés. Megszökik, és bujkálva, menekülve, gyalogol a Hideghegy felé. Szerelme eközben magára marad, és az egyre zordabbra forduló világban igyekszik túlélni a háború hozta szörnyűségeket. Ő is csak azért küzd olyan elszántan, mert tudja, hogy Inman hazatér.

A pusztító - AMC, november 11. szerda, 18.50h

Phoenix, Los Angeles legelvetemültebb bűnözője összetűzésbe kerül minden idők legbrutálisabb zsarujával, Spartannal. Bár a harc döntetlennel ér véget, mindketten Kalifornia kirogenikus börtönébe kerülnek, ahol mélyfagyasztott állapotban várják büntetésük végét. 2032-ben azonban a tökéletesen erőszakmentes társadalomban Phoenix kiszabadul és ismét pokoli időszak köszönt a városra, melynek irányítói rövidesen belátják, csak egy ember képes megfékezni a fékevesztett terminátort: a nála is durvább Pusztító.

 

Arizonai ördögfióka - Paramount Channel, november 11. szerda, 19h

Egy többszörösen visszaeső bűnöző és egy rendőrnő egymásba szeretnek, és össze is házasodnak. Boldogan élnek, csak egyetlen bánatuk van: nem lehet gyerekük. Sebaj, rabolnak maguknak egyet _ mégpedig a bútormágnás, Nathan Arizona ötösikrei közül az egyiket. Ennyi gyerek között talán nem tűnik fel a szülőknek, hogy egy hiányzik. Igyekeznek titokban tartani a dolgot, de egyre kevesebb sikerrel, így aztán nem marad más út számukra, csak a menekülés.

 

A nagy Gatsby - Sony Movie Channel, november 11. szerda, 21h

Amerika a lázas húszas évek bűvöletében, a laza erkölcsök, az észbontó dzsessz és korlátlan lehetőségek világában él. Nick Carraway, a feltörekvő írópalánta New Yorkba utazik, hogy karriert csináljon. Miközben a saját amerikai álmát hajszolja, egyre közelebbi kapcsolatba kerül a szomszédjával, a titokzatos milliomossal, Jay Gatsbyvel és az elbűvölő unokatestvérével, Daisyvel. Rajtuk keresztül feltárul előtte a szupergazdagok magával ragadó, ám érzelmileg kiüresedett világa.

 

Frekvencia - Viasat3, november 11. szerda, 21h

John Sullivan számára valami furcsa dolog adatik meg: talán megakadályozhatná apja halálát, aki tűzoltó volt és oltás közben vesztette életét. A csoda pedig megtörténik! Egy este John megtalálja apja régi rádióját, és megpróbálja behangolni. Sikerül is kapcsolatot teremtenie egy férfival, aki tűzoltó, és egy harminc évvel ezelőtti baseball meccs döntőjére vár. Vajon lehetséges-e, hogy John a saját apjával beszél egyazon napon, egyazon helyen csak harminc évvel azelőtt? Elsőre hihetetlennek tűnik, de igaz. Lehetővé válik tehát a lehetetlen, sikerül megváltoztatni a múltat. John segít megtalálni apjának a tűzből kivezető utat, ezzel megmenti az életét és hirtelen minden megváltozik. John boldogan fedez fel újabb és újabb emlékeket apjáról. Valami azonban nem stimmel. A múlt megváltoztatásával egy teljesen új jövőt hoztak létre, melynek része az is, hogy John édesanyja egy soha meg nem oldott sorozatgyilkosság áldozatává válik.

 

Büszkeség és balítélet - Filmcafe, november 11. szerda, 21h

Anglia a 18. század végén. A Bennet család életét felbolydul, amikor a közelükbe költözik Mr. Bingley, a tehetős agglegény. A férfi baráti között ugyanis biztosan bőven akad majd kérő mind az öt Bennet lány számára. Jane, a legidősebb nővér azon fáradozik, hogy meghódítsa Mr. Bingley szívét, míg a vadóc Lizzie a jóképű és dölyfös Mr. Darcyval ismerkedik meg, kirobbantva ezzel a nemek háborúját. Amikor Mr. Bingley váratlanul Londonba utazik, magára hagyva a kétségbeesett Jane-t, Lizzie Mr. Darcyt teszi felelőssé a szakításért.

 

A hatalom árnyékában - Film Mánia, november 11. szerda, 21h

Az idealista Stephen Meyers (Ryan Gosling) egy kampányon dolgozik. Mindenét arra teszi fel, hogy Mike Morris kormányzót (George Clooney) hatalomra segítse, mert Morris elnökjelöltként olyan áttörő ötletekkel áll elő, melyek megváltoztathatják a politika menetét. Stephen a kampány legerősebb időszakában hibázik: csapdát állítanak neki, hogy botrányba keverve lehetetlenítsék el. A túlélés kulcsa: kettős játék.

 

Nil tábornok - Duna Tv, november 11. szerda, 21.45h

A legendás Nil tábornok, August Emil Fieldorf (1895-1953) Szibériából 1947-ben, egy lengyel katonákat szállító vonaton tér vissza hazájába. Katonáiban még ekkor is tartja a lelket, nem tört meg a fogság évei alatt. Megérkezése után sem siet haza, inkább megfelelő búvóhelyről, fedőtörténetről gondoskodik, és védi a családját. Bekapcsolódik a Honi Hadsereg ellenáló munkájában, miközben egymás után rázza le a provokatőröket. Az ellenség a nagy Szovjetúnió, és a túlélésre játszó honfitársak. Nil tábornok _ aki felesküdött a lengyel emigráns kormányra, harcolt a varsói gettófelkelésben _ 1947-től a Honi Hadsereg egyik vezetőjeként folytatja küzdelmét... Az ő életének állít emléket ez a film.

 

Drága Alice - Filmbox Plus, november 11. szerda, 22.35h

Különböző életek fonódnak egymásba egy átlagosnak tűnő napon. Franzis Namazi, az újonnan érkezett bevándorló Gambiából jött Svédországba, és arra készül, hogy lemondjon a kis boltjáról. Karin Carlsson-Said ügyvéd élete egyik legfontosabb szakmai döntése előtt áll. A férjének, Mosesnek pedig pénzt kell küldenie Ugandába, ahol az apját kórházban ápolják, ám problémák merültek fel az átutalással kapcsolatban. Bosse, a tévésztár megtudja, hogy kirúgták a saját műsorából, ráadásul a felesége megcsalja. Az ismert ember, Hakan alkoholproblémákkal küzd, és még egyszer az ügyvédje, Karin segítségére van szüksége.

 

A fekete ruhás nő - Film Mánia, november 11. szerda, 22.55h

Arthur Kipps, a fiatal londoni ügyvéd felesége négy éve halt meg, azóta is képtelen feldolgozni az elvesztését. Új megbizatása a távoli kis faluba, Crythin Giffordba szólítja, ahol egy asszony hagyatéki ügyet kell elrendeznie. Kipps kénytelen nevelőnőre bízni a kisfiát, és elutazik a lápvidékre. A helyiek elutasítón fogadják, egyedül csak a jómódú földbirtokos, Sam Daily viselkedik barátságosan. Kipps beköltözik a néhai ügyfél házába, hogy nyugodtan dolgozhasson. Hamarosan kiderül, hogy az ódon lakhely sötét, kísérteties titkot rejt.

 

Börtönregény - Mozi+, november 11. szerda, 23.10h

Driver-t, a hivatásos bűnözőt lekapcsolja a mexikói rendőrség, amikor a kocsijában egy rakás lopott pénzzel kétségbeesetten próbál átjutni a határon. Hamarosan egy vad börtönbe zárják. A férfi ekkor egy 9 éves kisfiú segítségével próbál életben maradni a káosz és korrupció uralta börtönben. Vakmerő tervet eszel ki, hogy megszökjön a fiúval, s annak anyjával, valamint a pénzzel...

 

Mellékhatások - Filmcafe, november 11. szerda, 23.25h

Emily tökéletesnek hitt élete összeomlik, amikor a férje börtönbe kerül. Négy évvel később szabadul, ám Emily képtelen örülni ennek, depresszióba esik. Az öngyilkossági kísérletét követően az asszony felkeresi Jonathan Banks pszichológust, azt remélve, hogy majd segít rajta. A kezelések ellenére Emily állapota tovább rosszabbodik. Dr. Banks ekkor új gyógyszert ír fel neki, ám annak mellékhatásaként Emily alvajárás közben megöli a férjét. Mindez megingatja Dr. Banks praxisát, aki nyomozni kezd az ügyben.