Az Agymenőkben még Stan Lee is cameózott

Lassan búcsúznunk kell kedvenc kockáinktól, hiszen nagyban megy a széria utolsó, 12. évada. Ennek kapcsán összeszedtük a sorozat leghíresebb sztárvendégeit – köztük a nemrégiben elhunyt Marvel-guruval, Stan Lee-vel.

Stan Lee

Az idős képregényművész az Agymenők harmadik évadában tűnt fel, amikor Penny elviszi hozzá látogatóba Sheldont, aki természetesen nagy rajongója – a lány sajnos csak azt hagyja ki a számításból, hogy az öreg a sztori szerint nem igazán szereti a váratlanul beállító rajongókat, így miután nagy morcosan ajtót nyit, és Sheldon félreérti a szavait (invitálásnak gondolva azt, ami valójában lerázás), rájuk hívja a rendőrséget. A figyelmes nézők eközben azt is kiszúrhatják, hogy Lee a jelenet során egy Fantasztikus Négyes-selyemköntöst visel.

Stephen Hawking

Sajnos a legendás fizikus sincs már köztünk, hiszen idén március 14-én elhunyt. Az életéről szóló filmben, A mindenség elméletében Eddie Redmayne formálta meg Oscar-díjat érő módon a sérült tudóst, de Hawking maga is vállalt kisebb szerepeket olyan, szívének kedves sorozatokban, mint a Star Trek: Az új nemzedék, A Simpson család vagy az Agymenők. Az említett alkotásokban a fizikus rendre magát játszotta – nem történt ez másként az Agymenők ötödik évadában sem, ahol Sheldon szó szerint elájul, amikor végre találkozhat a bálványával, aki felhívja rá a figyelmét, hogy elkövetett egy hibát a fekete lyukakról szóló dolgozatában.

Carrie Fisher

Leia hercegnő néhai megformálója a hetedik évadban a sorozatnak ugyanabban a részében szerepelt, amelyikben James Earl Jones is, akit többek közt Darth Vader szinkronhangjaként ismerhetünk. A dolog további különlegessége, hogy ők ketten akkor találkoztak életükben először, mivel a Star Wars-mozik forgatásakor Jones egy külön hangstúdióban ült a felvételek idején, így nem került kapcsolatba a többi színésszel. A szóban forgó Agymenők-epizódban nagyon vicces a közös jelenetük, de talán még viccesebb, hogy amikor a valóságban találkoztak, Fisher állítólag úgy üdvözölte a színészt, hogy „Apu!”

Katey Sagal

A széria alkotói szerencsére nem csak a geekuniverzumból választottak vendégszereplőket az évadok során. Katey Sagalt a fél világ az Egy rém rendes család Peggy Bundyjaként szerette meg, ám itt teljesen más karaktert hoz: Penny anyukájaként a tizedik évadban aggodalmaskodó feleséget játszik, aki folyamatosan azon izgul, hogy jó benyomást tegyenek Leonard akadémikus szülei előtt. Penny apukáját Keith Carradine alakítja, tesóját pedig az a Jack McBrayer, aki szintén számos filmben hozta már az idiótát a Taplógáztól a Lepattintváig (neki nem is sikerül jó benyomást keltenie). Bónuszként az alábbi válogatásban a végén Leonard édesanyja is megjelenik, Christine Baranski alakításában, aki egyebek mellett a Mamma Mia!-filmekből lehet ismerős.

Mark Hamill

Az Agymenők eddigi legnagyobb durranása talán Luke Skywalker szerepeltetése volt: az őt megformáló Mark Hamill a széria tizenegyedik évadának záró epizódjában jelent meg. Történt ugyanis, hogy Howard talált egy aranyos kiskutyát, és amikor visszaszolgáltatta a gazdájának, kiderült, hogy az nem más, mint a kultikus színész. Hamill nagyon hálás volt, hogy visszakapta kedvencét, és mindenképpen meg akarta jutalmazni érte hősünket, aki pénz helyett barátjának, Sheldonnak kért egy szívességet, így mindenki kedvenc Jedije lett az anyakönyvvezető Sheldon esküvőjén. A képsor poénja mégsem ez, hanem az a tény, hogy a sztár kutyáját Bark Hamillnek hívják.


(via The Wrap)