Az öngyilkos séf befejezetlen életművet hagyott hátra

A tévéből is jól ismert Anthony Bourdainre kollégája és jó barátja, Tom Colicchio (szintén egy sztárséf) emlékezett.

„Tele volt gondolatokkal, és zseniálisan találta meg a módját, hogyan maradjon benn a gasztrovilágban, azután is, amikor már nem akart főzni.

Az az érzésem, hogy a legjobb még csak ezután jött volna,

és sajnos ezeket a történeteket már senki sem fogja megmutatni” – mondta Bourdainről Colicchio, aki a Top Chef című gasztroreality műsorban dolgozott együtt vele.

Anthony Bourdain. Forrás: Mike Pont / WireImage / Getty Images

 

Az elhunyt séf örökségével kapcsolatban a Top Chef házigazdája azt is felemlegette, milyen határozottan állt ki a szakmájukban tapasztalható szexuális zaklatások ellen, és az elsők között volt, aki elítélte Mario Batalit (Batali ellen jelenleg is nyomoz a New York-i rendőrség nők elleni szexuális bántalmazás miatt – a szerk.).

„Mindannyian viaskodunk a ténnyel, és

nehéz megértenünk, milyen sötét helyen járt, és nem lelt segítséget,

és nagyon rossz tudni, hogy a legjobb barátja találta meg. Nagyon kemény ez, és még én magam sem tudom, hogyan dolgozzam fel” – tette hozzá Tom Colicchio. Anthony Bourdainről rajta kívül egyébként mások is megemlékeztek, köztük például az egyik legismertebb tévés szakács, Gordon Ramsay.

A 61 éves Anthony Bourdain június 8-án követett el öngyilkosságot egy strasbourgi szállodában (a tévés éppen Franciaországban forgatta új műsorát). A konyhafőnök vallomásai című bestseller szerzőjét olyan műsorokból ismerhettük, mint a Fenntartások nélkül, a Külön utakon vagy a Nem séfnek való vidék – utóbbi sorozat részeként 2015-ben hazánkba is ellátogatott.


(Vulture)

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.