Az orosz tévénézők is láthatják az orosz maffiáról szóló sorozatot

Hiába kritizálta korábban az orosz állam a McMafiát, egy orosz csatorna megvette a szériát a BBC-től.

A James Norton, Juliet Rylance, David Strathairn és több orosz színész főszereplésével készült McMafia egy száműzetésben élő orosz gengszterfőnök fiáról szól, aki próbálna a becsületes úton járni, de szülei maffiakapcsolatai ezt folyton megakadályozzák.

A 8 részes szériát idén januárban történt bemutatásakor élesen kritizálták az orosz hatóságok. A londoni orosz nagykövetségen keresztül közölt kifogásaik között szerepelt, hogy a sorozat Nagy-Britanniát az orosz gengszterek játszótereként ábrázolja, és hogy kliséket terjeszt.

Egy ingyenes orosz tévécsatornának azonban a jelek szerint mindezzel nem volt problémája, így hamarosan (még az idén) az orosz tévénézők is láthatják a McMafiát – bármennyire is nem tetszik az orosz államnak.

„Húsz éve nagy rajongója vagyok a BBC-nek. Hírműsoraik, dokumentumfilmjeik és drámasorozataik mind a legmagasabb minőséget képviselik, így most

hatalmas megtiszteltetésnek tartom, hogy a BBC Studios partneréül választotta a tévénket. Ez azt sugallja, hogy jó úton járunk”

– nyilatkozta a Nikolaj Kartozia, a Pjatnyica (Péntek) vezetője, amely csatorna egyébként több BBC-produkciót is sugároz, például a Benedict Cumberbatch főszereplésével készült Sherlockot vagy a Kék bolygó 2. és a Bolygónk, a Föld 2. című természetfilmeket.


(via Independent)