Bazinga! Az Agymenők legviccesebb részei

Persze rengeteg jó részt lehetne előcitálni, de mi most ezeket válogattuk ki.

Sheldon részeg beszéde

Sheldon olyan ember, aki büszke arra, hogy mindig teljes mértékben ura a képességeinek, így azok a legviccesebb pillanatai, amikor elveszíti az önuralmát, és bolondot csinál magából. Erre tökéletes példa 3. évad, 18. epizódja, amikor Sheldon berúg, mielőtt beszédet mondana.

Miután kiérdemelt egy jelentős díjat, Sheldon megtudja, hogy beszédet kell mondania nagy tömeg előtt. Elárulja a többieknek, hogy annyira fél a nyilvános beszédtől, hogy ilyenkor teljesen lebénul, így számos sikertelen módszer után leitatják Sheldont. Csakhogy ez nem úgy sül el, ahogy tervezték, mert ettől csak túl magabiztossá válik. A színpadon aztán béna vicceket mesél a csirkékről és a Möbius-szalagokról, viccelődik a geológusokkal, mielőtt bevallaná, hogy "nem tiszteli a szakterületet". Sheldon olyannyira lerészegedik, hogy csak másnap, egy YouTube-videóból tudja meg, hogy a beszéd végén letolta a nadrágját.

 

Howard meggárgyul az űrben

Howard Wolowitz szeret nagyokat mondani, de valójában elég félszeg figura. Folyton dicsekszik, hogy járt az űrben, pedig ami ott történt vele (a 6. évad 3. részében), az minden, csak nem diadalmas. A Föld körüli pályáról felhívja Bernadette-et (Melissa Rauch), hogy tájékoztassa arról, hogy visszatérésük körülbelül 10 napot késik. Közben Howard nem tud aludni, és zéró gravitációtól borzasztó savas refluxot kap. A következő napokban Howard egyre zavarodottabbá válik, visszatartja a lélegzetét, hogy ne fogyjon el a levegő, végül megkéri Bernadette-et, ígérje meg, hogy soha nem fog más férfival szexelni, ha ő meghal. Mire a férfi űrbeli tartózkodása véget ér, már annyira elborult, hogy a többi űrhajósnak le kell őt fognia, és be kell neki injekcióznia, de a nyugtatótól csak még jobban megbolondul. Az utolsó képen azt látjuk, ahogy leveszi a nadrágját, miközben a megbotránkozott Bernadette azt sziszegi:

"Howie, hagyd ezt abba. A NASA figyeli ezt. Vedd vissza a nadrágod!"   

 

Sheldont megszívatják

Az 5. évad 7. részének elején Sheldon az irodájában dolgozik, majd hirtelen egy kísérteties hangot hall, ami a nevét nyögi. Aztán láncok zörgése hallatszik. Sheldon azonban nem ijed meg, helyesen feltételezi, hogy csak a barátai akarják megtréfálni. Amikor véres betűk jelennek meg a falon: "Találkozunk a pokolban, Sheldon", a válasza:

A legijesztőbb dolog ebben a hiányzó vessző.

De egy sor átverés után Leonard, Howard és Raj végül sikerrel jár, és a zöld fejű rém láttán Sheldon elájul. Amikor Howard megkérdezi, "Na ki tippelte, hogy elájul?" Amikor Raj megjegyzi, ő arra fogadott, hogy Sheldon bepisilt a nadrágjába, Leonard megpillantja fekvő barátjuk foltos nadrágját, és azt mondja: "Várjunk csak. Úgy tűnik, mindenki nyertes!"

 

Leonard és Penny úgy viselkednek, mintha Sheldon szülei lennének

Sheldon egy felnőtt férfi és zseni, de sok szempontból még mindig olyan, mint egy gyerek. Valójában Leonard és Penny idővel úgy tekintenek Sheldonra, mint a gyerekükre, és amikor a 3. évad 20. epizódjában a páros viszonya épp megromlik, Sheldon pánikba esik, amikor megpróbál választani, hogy melyik oldalra álljon, ahogyan akkor tenné, ha történetesen egy válásban lévő szülőpár gyereke lenne. Végül Leonard és Penny megegyeznek abban, hogy személyes nézeteltéréseik nem hathatnak ki Sheldonra. Hogy kárpótolják, Penny elviszi Sheldont Disneylandbe, de Leonard nem szívesen engedi, hogy egyedül menjenek, és figyelmezteti Pennyt, hogy ne engedje Sheldont gyorskaját enni, mielőtt felmegy a Space Mountainre, különben rosszul lesz. Miután Sheldon és Penny visszatérnek, a furcsa családi dráma folytatódik: Leonard azt mondja Sheldonnak, hogy vegye fel a pizsamáját és mosson fogat, és emlékezteti, hogy köszönje meg Pennynek az utazást, majd Leonard és Penny mosolyogva nézik együtt az angyalian alvó "gyereket".

 

Bernadette és Amy bunyója

Bernadette és Amy (Mayim Bialik) számára nem kis feladatot jelentett, hogy a mellékszereplőként töltött évek után a későbbi évadokban csatlakozzanak az Agymenők főszereplőihez. Szerencsére mindkét karakter helytállt, és végül a sorozat néhány legviccesebb pillanatát köszönhetjük nekik, mint például a 6. évad 9. epizódjának cicaharcát.

Az egész akkor kezdődik, amikor Howard és Sheldon összebalhéznak Sheldon munkahelyi parkolóhelye miatt, amit soha nem használ, de Howardnak igen jól jönne. Bernie és Amy először megdöbbennek, hogy a fiúk egy ilyen piszlicsáré dolog miatt veszekednek, majd hamarosan ők is elragadtatják magukat, amikor Howard és Sheldon karrierjéről beszélve oda-odaszúrnak a másiknak. A dolgok akkor válnak igazán kellemetlenné, amikor Bernadette megjegyzi: "A mindenit, Amy. Egy kis ellenségeskedést érzek. Talán azért, mert Sheldon munkájához hasonlóan a szexuális életed is csak elméleti síkon mozog?". Amy azzal vág vissza, hogy "Igen, de legalább amikor szeretkezünk, Sheldon nem az anyjára fog gondolni".  Szegény Penny orrát el is törik egy meglóbált táskával.

 

Sheldon a szupergonosz

Az egyik legviccesebb (és legigazabb) kijelentés Sheldonról az, amikor Leonard azt mondja Pennynek:

"Nem akarsz Sheldonnal összejönni. A srác egy laborbalesetre van attól, hogy szupergonosz legyen."

A Az 1. évad 9. epizódjában aztán Sheldon bizonyítja, hogy tényleg ilyen.

Amikor Sheldont és Leonardot meghívják, hogy mutassák be közös kutatási tanulmányukat egy tudományos konferencián, ők ketten nem tudnak egyetérteni abban, hogy elmenjenek-e. Sheldon megtiltja Leonardnak, hogy részt vegyen a konferencián, és felháborodva veszi tudomásul, hogy Leonard nem pusztán egyedül akar menni, de azt is elmondta Pennynek, hogy a dolgozatuk fő részét egyedül készítette. Sheldon úgy áll bosszút, hogy megzavarja Leonard előadását, és megvádolja őt, hogy rossz barát és kolléga. Kicsinyes vitába keverednek, hogy melyiküknek jár az igazi érdem a dolgozatért. Ennek az lesz a vége, hogy Sheldon a halántékához teszi a kezét, és megpróbálja felrobbantani Leonard agyát az elméje erejével, sőt, még a közönséget is figyelmezteti: "Ti az első sorban ülők, figyelem! Ez egy fröccsenő zóna", aztán a purparlénak pofozkodás lesz a vége.

 

Penny és Sheldon háborúja

Sheldon és Penny végül olyanok lesznek, akár a testvérek, ám a sorozat elején ki nem állhatják egymást: Sheldon eleinte értelmetlennek és felszínesnek ítéli Pennyt, míg Penny Sheldont furcsának és taszítónak látja. Ez a 2. évad 7. évadában csúcsosodik ki, amikor ők ketten komolyan összebalhéznak, amiből aztán afféle miniháború lesz.

Miután Penny nem hajlandó meghajolni Sheldon lakásbarát viselkedésre vonatkozó előírásai előtt, mint mindenki más, Sheldon száműzi Pennyt a lakásukból. Kettejük kölcsönös bosszúhadjáratát aztán szegény Leonard sínyli meg, és a békesség érdekében nem marad más választása, mint megadni Pennynek Sheldon anyjának telefonszámát. Az jól le is szúrja Sheldont, akinek aztán bocsánatot kell kérnie Penny-től, sőt, még a győzelmét is elismeri, de hozzáteszi a klasszikus idézetet a Pókemberből: "Jól játszottál. Csak ne feledd: A nagy hatalom nagy felelősséggel jár."

(Forrás: Looper)