Csoda történt A mi kis falunk nézettségével, a Szerencsekerék már veri a Keresztanyut

A mi kis falunk új évadának nézettsége folyamatosan csökkent, de az RTL Klub más sorozatai sem szárnyaltak az utóbbi időben. Szombaton viszont történt valami.

A 11. héten, március 19-én indult A mi kis falunk legújabb évada az RTL Klubon, és az epizód a 18 és 49 év közöttiek körében egyből az első helyen debütált, ám a teljes lakosság körében már ekkor sem sikerült az első helyen végeznie: csak a harmadik legnézettebb műsor volt ebben a célcsoportban az adott héten. A közönségarány ekkor még meggyőzően magas volt, a fiatalok körében 24,8 százalékra szaladt fel, míg a teljes lakosság körében 22 százalékos volt.

A 12. héten a teljes lakosság körében nagyot esett a nézőszám:

az előző heti 811 137 nézőről 664 536-ra csökkent, ami majdnem 150 000-es különbség. A fiatalok körében elért nézőszám is kevesebb lett: az előző heti 301 868-ról 234 803-ra apadt, ami 67 000-rel kevesebb nézőt jelent. Azt azonban meg kell jegyeznünk, hogy az évad indulása óta a 18 és 49 év közöttiek körében szinte minden héten a legnézettebb műsor volt a héten a sorozat aktuális szombati epizódja, de a nézőszámok és a közönségarányok is egyre alacsonyabbak voltak. A teljes lakosság körében ez az elsőség már egyáltalán nem is volt jellemző. Ebben a kis táblázatban összegyűjtöttük a nézőszámokat és a közönségarányokat mindkét célcsoportban:

Forrás: PORT.hu

 

Aztán jött a 16. hét, vagyis a múlt hét, vele együtt a hétvége, amikor valamilyen okból kifolyólag (talán a szeszélyes áprilisi időjárás miatt) egyszer csak elképesztően sokan néztek tévét, ami nem csak A mi kis falunk nézőszámaiban, hanem a többi műsor nézettségében is erőteljesen meglátszik. 

Forrás: RTL Klub/Sajtóklub

 

A Séf meg a többiek most szombati epizódjának nézettsége is nagyot javult az elmúlt pár hét romló tendenciájához képest:

 

Forrás: PORT.hu

 

Forrás: TV2

 

A nézőszámok kiugró növekedése a TV2-t sem kerülte el, ha nem is tapasztalható ekkora javulás a Pepe című sorozatnál, azért itt is látszik, hogy vasárnap sokkal többen nézték az aktuális epizódot, mint az előző hétvégén.

 

Forrás: PORT.hu

 

A TV2 húsvét hétfőn nem változtatott a menetrendjén, illetve a Szerencsekereket ugyanúgy műsorra tűzte, mintha hétköznap lenne, meg is lett az eredménye: jókora nézettséget ért el a húsvéti adás, ezzel az egész heti átlagot is úgy megdobta, hogy a Keresztanyu nézettségét is sikerült felülmúlnia (persze nem csak ennek köszönheti a javulást, volt még olyan nap a héten, amikor a Szerencsekereket többen nézték, mint az RTL Klub sorozatát, a Keresztanyut): míg a Keresztanyu átlagos nézőszáma múlt héten a 18 és 49 év közöttiek körében 168 373 néző és 15,5 százalékos közönségarány volt (a sorozatnak nem volt húsvét hétfőn epizódja), addig a Szerencsekerék heti átlaga ebben a célcsoportban 177 887 néző és 16,1 százalékos közönségarány lett, ami felülmúlja az RTL Klub napi sorozatát. A teljes lakosság körében is jobb eredményt ért el a TV2 műsora: a Szerencsekerék adásait itt átlagosan 627 453-an követték figyelemmel, a közönségarány 17,3 százalék volt, ezzel szemben a Keresztanyu csak 605 362 nézőt és 16,6 százalékos közönségarányt produkált.

Forrás: TV2 Sajtószoba

 

A nagy kérdés, hogy a TV2 vetélkedője végérvényesen át tudja-e venni a vezetést a Keresztanyuval szemben, vagy ez a javulás is csak a múlt heti nézőtöbblet számlájára írható-e. Ahogy az is kérdés, hogy A mi kis falunkhoz és A Séf meg a többiekhez visszatalálnak-e a nézők, vagy a csoda csak egy napig tartott.