Elárulta az RTL, hogy a Bajnokok Ligája döntőjét csak az RTL+-on közvetítik-e

Mint az már régóta tudható, az RTL Magyarország megvette a BL közvetítési jogait, viszont a meccsek jelentős része az RTL+ felületén lesz látható.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Végrehajtó Bizottságának szerdai bejelentését követően hivatalossá vált, hogy Budapesten rendezik a 2026-os Bajnokok Ligája-döntőt. A bejelentésre most reagált az RTL Magyarország is, hiszen a 2024/25-ös szezontól az RTL+-on követhetik a nézők a Bajnokok Ligája mérkőzéseit. 

Forrás: iStock / Getty Images Plus

 

Az RTL Magyarország korábban már bejelentette, hogy a mérkőzések jelentős része az RTL+-on lesz elérhető, de lineáris közvetítésekre is készülhetnek a szurkolók.

Ennek köszönhetően a sporttörténeti találkozót, a budapesti 2026-os Bajnokok Ligája-döntőt is követhetik az RTL+ mellett, lineáris felületen is. 

Az RTL Magyarország BL-csapata is nagyon örül a hazai Bajnokok Ligája-döntőnek. Kommentátorként, riporterként, műsorvezetőként, vagy szerkesztőként szinte nincs is nagyobb élmény, mint egy BL-döntő. Mindezt idehaza megélni óriási élmény lesz. Ezt már csak az tudná felülmúlni, ha magyar klub lenne a fináléban. A hazai rendezés azonban enélkül is rengeteg lehetőséget teremt a számunkra, hogy olyan elemekkel gazdagítsuk a nézői élményt, amelyekre eddig nem lehetett példa.” 

- értékelte a helyzetet Zelenyánszky Balázs, az RTL sportfőszerkesztője.

Ősztől változik a sorozat lebonyolítása, több csapat kerül a főtáblára, ezáltal a mostaninál több mérkőzést lehet már az alapszakaszban is követni. Ez rekordszámú mérkőzést garantál az RTL+-on. A streamingszolgáltatás előfizetői 192 meccset élvezhetnek magyar kommentárral és olyan technikai minőségben, amilyet korábban még nem láthattak hazánkban. 

Az RTL+ technikai újításának köszönhetően az előfizetők a sportközvetítések gyors mozgásait jobban visszaadó 1080p50 formátumban is követhetik az eseményeket, akár nagyméretű képernyőkön is. 

A szurkolók a BL-szezon kezdete előtt, már az augusztus 14-ei európai Szuperkupa-döntőt is az RTL+-on követhetik.