Ezek az Agymenők legjobb epizódjai – a nézők szerint

A karakterek fejlődési íve mindennél népszerűbb.

Ha azt próbáljuk kideríteni, milyen népszerű egy film vagy sorozat a nézők körében, a legegyszerűbb az IMDb-hez fordulni, hogy megnézzük az értékeléseket. Persze, ebből csak az derül ki, hogy a filmes adatbázis használói hogyan értékelik az alkotásokat, de azért elég jó támpontot tud adni. Például arra nézve, hogy az Agymenők című sorozat 279 epizódja közül melyiket szeretik a legjobban.

Forrás: HBO

 

12 évad alatt akadtak rosszabb, jobb és kimagasló részek, és több is van, ami a tízes skálán 9-et ért el. Ilyen például a 3. évad 22. epizódja, A lift titka, amiből kiderül, hogyan ismerkedett meg Leonard (Johnny Galecki) Sheldonnal (Jim Parsons). Vagy a 9. évad 11. része, A premier affekció, ami az új Star Wars-film bemutatója körül bonyolódik, vagy ott van még a szintén 9 csillagos A változás állandó című epizód, ami a széria utolsó előtti része. De van egy rész,

ami ennél is magasabb csillagozást kapott az IMDb-n, mégpedig a leges-legutolsó epizód, A Stockholm-szindróma.

 

A valaha készült legjobb epizód

A 12. évad 23. epizódja több mint 10 000 értékelés alapján 9.5 csillagot kapott az IMDb-n, és jelenleg is ennyin áll. Persze ebben benne lehet az is, hogy ezzel a csillagozással nem csak az utolsó részt, hanem az egész sorozatot értékelték. Ugyanakkor kétségtelen, hogy A Stockholm-szindrómát a kritikusok is dicsérték, és méltó lezárásnak tartották. A széria 12 éve során voltak olyan epizódok és szálak, amiket kifejezetten utáltak a nézők (ilyen volt Howard (Simon Helberg) NASA-sztorija, ami minden tudományosságot mellőzött), de a nézők ennek ellenére is kitartottak. Megérte, mert a legtöbben szerették a karakterek fejlődési ívét, és imádták a záróepizódot. Az egyik vélemény szerint: „Nincs jobb mód arra, hogy lezárják ezt a sorozatot.” Sheldon és Amy (Mayim Bialik) ebben a részben nem csak megkapja a fizikai Nobel-díjat, de a beszédében Sheldon kiemeli, mennyire szereti a barátait.

 

A második helyezett

Ha az összesítést nézzük, akkor a második helyen, 9,1 csillaggal és közel hétezer értékeléssel, a 2. évad 11. epizódja, A rivális áll. Ez egy karácsonyi epizód, amiben minden karakter kap egy kis plusz fejlődést a saját ívén, és valamivel többet megmutatnak az érzelmeikből, mint a többi epizódban. Nem ez az egyetlen ünnepi rész, A hálaadási szeparáció (7. évad / 9. rész) természetesen hálaadáskor játszódik, Wolowitz szüleinél, ahová az egész csapatot meghívták. Ebben derül ki, hogy Pennynek (Kaley Cuoco) van egy férje, akihez még Vegasban ment hozzá hálaadáskor.

 

A legnézettebb

Gondolom, semmi meglepő nincs abban, hogy az Agymenők legnézettebb epizódja a legnépszerűbb is, maga az utolsó rész. A Stockholm-szindrómát 23,44 millió néző látta, és ez csak az első vetítés, nincsenek benne az ismétlések, és a stream nézettség.

Az Agymenők összes epizódja elérhető az HBO Maxon.

(via The Things)