Ezek az ijesztő lufibabák rémálmainkban is kísérteni fognak

Kreatív megoldást talált ki egy francia karaoke show az élő közönség helyettesítésére a koronavírus miatt – bár horrorfilmes forgatáshoz jobban passzolna…

Korábban írtunk róla, hogy a világjárvány miatt az élő show-kat az Egyesült Államokban eleinte közönség nélkül vették fel, majd amikor megkezdődött a karantén időszaka, a műsorvezetők online kapcsolás segítségével kezdtek beszélgetni virtuális vendégeikkel.

A franciák most egy másik megoldással éltek: egy Don’t Forget the Lyrics! nevű karaoke show helyi verziójának, a N’oubliez pas les paroles!-nak (Ne feledd a szöveget!) a lezárás utáni első adásában lufiból hajtogatott bábukkal dúsították fel a közönség sorait, így a székek nagyjából felén élő emberek (statiszták), a másik felén a szóban forgó lufibabák ültek vegyesen.

Az ember méretű lufik kifejezetten félelmetesen festenek, és a stáb további megoldásai is elég bizarra sikerültek: a statiszták arcát maszk takarja, amire – hogy a nézők ne a maszkokat bámulják – emberi (fél)arcok fotóját rakták. De olyan is van, hogy egy felöltöztetett próbababa feje helyére tett monitoron mutatják valakinek az arcát, aki egy másik helyszínről követi a műsort.

Miután a Nagui nevű műsorvezető az erről készült fotókat kirakta az Instagram oldalára, azokat átvette egy BBC-s újságíró, Tom Hourigan is a Twitteren, ahol „a rémálmok bábjai”-nak nevezte a lufiközönséget. A kommentelők az első sokk után persze rögtön poénkodni kezdtek, és olyasmiket írtak, hogy így legalább a közönség nem csal, és nem súg a versenyzőknek, vagy hogy a babáknak hála kevesebb stressz éri a színpadra lépő szégyenlősebb fellépőket. A műsorról egyébként felkerült egy részlet a YouTube-ra is, ha mozgóképen is át szeretnénk élni az élményt.


(via Independent)