Ezeket a filmeket ajánljuk a pénteki tévézéshez

Ha már bulizni nem tudunk, legalább nézzünk jó filmeket péntek este!

Tű a szénakazalban - Filmcafe, március 19. péntek, 18.50h

Faber a legkíméletlenebb és legagyafúrtabb német ügynök a második világháború idején. A "Tű" fedőnevű kém a közelgő partraszállásról próbál információkat gyűjteni Angliában. A férfi felfedez egy reptérnek álcázott makettfalut. Rájön, hogy a szövetségesek így akarják megtéveszteni a német felderítést. A létfontosságú információ birtokában Tű, az angol titkosszolgálat embereivel a nyomában, elindul a skóciai találkozóhelye felé, ahol egy tengeralattjáró várja. Menekülés közben azonban hajótörést szenved, és egy kis szigetre kerül. Lucy és a férje veszi pártfogásba.

 

Lopott szavak - Film4, március 19. péntek, 20h

Rory Jansen (Bradley Cooper) élete első kötetének kiadása rendkívüli esemény, ami az irodalmi életben és az átlagolvasók körében is nagy visszhangot kelt. Az utca embere is odavan a könyvért, a kritikusok is ódákat zengnek róla: a regény a könyvkluboktól kezdve a reptereken át a főiskolai kampuszokig mindenhol hódít. Friss hangjával és időtlennek tetsző bölcsességével Rory hamar az irodalmi élet egyik sztárjává válik. A karizmatikus, tehetséges, intelligens és fiatal szerzőnek mintha mindene meglenne: a siker mellett gyönyörű feleség (Zoë Saldana) várja otthon, a világ a lábai előtt hever _ és mindezt pusztán a szavainak köszönheti. De kinek is a szavai ezek? És pontosan ki is írta a hírnevet hozó történetet? A sikerben fürdő Rory-t egy nap felkeresi egy rejtélyes öregember (Jeremy Irons), aki azzal a döbbenetes állítással szembesíti, hogy valójában ő a könyv szerzője. A férfi mesélni kezd fiatal korának gyönyörű, ám tragikus emlékeiről, amelyek ihletésére papírra vetette a történetet. A találkozás hatására Rory kénytelen számot vetni a kreativitás és az ambíció kérdéseivel, és elgondolkodni azon, hogy a sikere mögött álló döntés kapcsán vajon mennyire tiszta a lelkiismerete.

 

Szemtől szemben - Moziverzum, március 19. péntek, 21h

A szenvedélyes, ám kiváló Los Angeles-i zsaru, Hanna napok óta üldözi a bűnözők felső kasztjába tartozó, s eddig elfoghatatlannak tartott betörőkirályt, McCauley-t és bandáját. A két férfi a társadalom két ellentétes oldalán áll, ám néhány dologban hasonlítanak egymáshoz: mindketten "mesterségük" legjobbjai és mindketten a saját maguk alkotta törvények szerint élnek. Egyik nap Hanna _ szokásos megfigyelői munkája közben _ odamegy McCauley kocsijához, és meghívja őt egy kávéra. Beszélgetésük során kiderül, habár ellenségek, mégis ez a különös találkozás a bizonyíték számukra, hogy sokkal inkább megértik egymást, mint közelinek hitt barátaik, feleségük, barátnőjük. Másnap azonban folytatódnak a hétköznapok. A rendőr otthon a harmadik házasságáért küzd, az örök agglegény McCauley _ életében először _ szerelmes lesz, kettejük rabló-pandúr játszmája pedig folytatódik... A két méltán világhírű színész Robert De Niro és Al Pacino fantasztikus jutalomjátéka igazi filmes csemegét ígér a nézőknek!

 

Különvélemény - Paramount Network, március 19. péntek, 21h

A jövő békésebb lesz. Legalább is Amerikában, ahol egy különleges rendőri egység három telepatikus képességekkel rendelkező lény segítségével minden gyilkosságot még elkövetése előtt leleplez. A rendőrök a médiumok segítségével a jövőbe látnak, előre gyűjtik össze a bizonyítékokat, tárják őket a bíróság elé, és a helyszínen, még az elkövetés előtt tartóztatják le a bűnöst.A rendszer tökéletes. Ám egyszer a cég parancsnoka, John Anderton (Tom Cruise) mégis kételkedni kezd. Nem csoda: a jelentés szerint ugyanis ő maga fog 36 órán belül gyilkosságot elkövetni. Áldozatát nem ismeri, nem tudja, hol és miért gyilkolná meg az idegent. Társai természetesen a nyomába erednek, hogy megakadályozzák a gyilkosságot. Ő pedig menekül, hogy még időben kideríthesse, tévedtek-e a jósok, vagy igazuk van, és ő rendőrből valóban bűnözővé válik-e nemsokára.

 

A kokainkölyök - Sony Movie Channel, március 19. péntek, 21h

A múlt század nyolcvanas éveiben a kábítószer elárasztotta Detroit városát. A drog járványszerűen terjed, és szükségszerűen magával hozza a bűnözési ráta emelkedését, a kábítószer-üzletben érdekelt bandák háborúját. A munkáscsaládból származó Rick tinédzserként kerül összetűzésbe a törvénnyel, kábítószer-kereskedelemért tartóztatják le. Hogy elkerülje a börtönt, elvállalja, hogy az FBI beépített informátora lesz. A film valós eseményeken alapul, Richard Wershe Jr. története ihlette.

 

Perzsia hercege - Az idő homokja - Viasat3, március 19. péntek, 21h

A perzsa király örökbe fogadja Dastant, a bátor utcagyereket. Felnőve kiváló herceg és bátor harcos lesz belőle. A perzsák megtámadják Alamut városát, melynek hercegnője, Tamina őrzi az idő homokóráját és egy különleges tőrt, melyek segítségével visszafordítható az idő kereke. Ám mindez az emberi civilizáció pusztulásával járna. Dastannak hamarosan menekülnie kell, amikor álnok módon a nevelőapja, a király meggyilkolásával vádolják. Kénytelen összefogni Tamina hercegnővel, és együtt szállnak szembe a sötét erőkkel, melyek a tőrt akarják.

 

Jelek - AMC, március 19. péntek, 21h

Különös események zajlanak egy álmos amerikai kisváros közelében egy farmon. Valaki hatalmas, kör alakú tisztást vág a kukoricásba. A farm tulajdonosa (Mel Gibson), a város egykori lelkipásztora szeretne nem törődni a tréfacsinálókkal, de azok visszatérnek, és a földeken újabb és újabb gabonakörök jelennek meg. A ház lakói egyre jobban félnek; a titokzatos, kísérteties jelek pedig szaporodnak. Talán tényleg nekik van igazuk, nem Graham tiszteletesnek. Talán mégsem emberkéz műve ez az egész. A kutyák megvesznek, a friss víz megposhad, a városka lakói menekülnek, és az egyetlen férfi, aki eddig képes volt megőrizni a józan eszét, maga is kénytelen egyre komolyabban venni a körülötte zajló eseményeket. Hiszen lehet, hogy nemsokára a gyerekei életéért kell küzdenie. Csak azt nem tudja, kivel.

 

A másik Boleyn lány - Filmcafe, március 19. péntek, 21h

A Boleyn család mindent megtesz, hogy növelje befolyását és hatalmát a Tudor-korabeli Angliában. Ennek érdekében a két nővért, Annát és Máriát is kész felhasználni az apjuk, illetve a nagybátyjuk, Norfolk hercege. A két lány a nyugalmas vidéki életből belecsöppen VIII. Henrik udvarának izgalmas, ám veszélyekkel teli világába. A király szerelméért folytatott versenyfutásban előbb Márián akad meg Henrik szeme, és hamarosan a király törvénytelen gyermekét hordja a szíve alatt. Ám Anna nem tesz le arról, hogy egyszer ő lesz az ország királynéja. Az uralkodó mindkettőjüket meghódítja, de csak egyiküknek van esélye a trónra. A sorsát azonban ő sem kerülheti el.

 

A király összes embere - Film4, március 19. péntek, 22h

Willie Stark mintha őskövület lenne a mai világban, a becsületes, őszinte politikusok mintapéldánya. Egyenes és nyílt fickó, aki hisz az igazság és a tisztesség erejében. Egészen alulról kezdi, és egyre feljebb vezet az útja, bár az igazat megvallva, nem mindenki örül a sikereinek. De vajon az idealista kisember képes-e megőrizni tisztaságát a politika mocskos világában? Az egyszerű, tiszta erkölcsű Stark felkelti egy újságíró, Jack Burden érdeklődését, aki mellé szegődik és végig követi Stark pályájának alakulását, a jogi tanulmányaitól kezdve a korrupció elleni küzdelméig.

 

A boldogság a réten van - Duna Tv, március 19. péntek, 22.10h

Francois-t, az idősödő üzemvezetőt házsártos felesége és elkényeztetett lánya fejőstehénnek nézik, semmibe veszik. Még szívinfarktusa után is csak barátjára számíthat igazán. Lábadozása után hazatér, ám egy békés, családi tévézés közben hirtelen beüt a mennykő. Egy televíziós műsorban bemutatnak egy fényképet, amely megtévesztően hasonlít Francois fiatalkori arcképére. Egy spanyol családanya azt állítja, hogy 26 éve, nyomtalanul eltűnt férje látható a képen. Bár Francis kitartóan tagad, senki nem hisz neki. Bigámiával vádolják, felesége kirúgja. Ekkor _ barátja rábeszélésére _ elindul felkeresni "egykori családját"...

 

Szex telefonhívásra - Filmcafe, március 19. péntek, 23.15h

Jonathan könyvelőként dolgozik. Apró fogaskerék a gépezetben, életét a munka tölti ki és határozza meg. Azután találkozik egy ügyvéddel, és minden megváltozik. Wyatt Bose bevezeti a kiváltságosok kasztjába, ahol a férfiak több ezer dolláros öltönyt viselnek, és titkos szórakozóhelyekre járnak. És a titkos telefonszám révén része lehet a legizgatóbb szexuális gyönyörökben. Jonathannak azonban valami egészen másban lesz része. Mikor találkozik első partnerével, a csábos nő egy új világot tár fel előtte, ahol magától értetődő az árulás és a gyilkosság.