Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Nagyszerű filmekkel üthetjük el az időt a szabad hétfőnkön.

Az a bizonyos első év - Film Mánia, november 1. hétfő, 9.05h

Nat és Josh nem is különbözhetne jobban egymástól, ám az ambíciózus reklámszakember és az írói álmokat dédelgető ifjú szerelme pillanatok alatt kibontakozik. Hamarosan összeházasodnak, annak ellenére, hogy a család és a barátok nem sok jövőt jósolnak nekik. Miközben közeledik az első házassági évfordulójuk, szaporodnak a vészjósló jelek, ám túl büszkék ahhoz, hogy bevallják, igazuk volt a többieknek. A helyzetet bonyolítja, hogy Nat életében feltűnik egy vonzó ügyfél, Josh pedig a volt barátnőjével kavar.

 

Made in America - Film+, november 1. hétfő, 9.20h

Sarah Mathews (Whoopi Goldberg) afro-amerikai létére sikeres üzletasszony, akinek jól menő könyvkereskedése van. Ám valami mégis hiányzik az életéből: a gyerek. Férj híján Sarah egy spermabankhoz fordul segítségért és csak annyi a kikötése, hogy gyermeke apja is színes bőrű legyen, intelligens és nem túl nagy darab. Megszületik Zora (Nia Long), aki szép is, okos is, ám kiderül, hogy Zorának nem lehet a megboldogult Mr. Mathews az apja. Elkezdődik a kutatás és a szálak Halbert Jacksonhoz (Ted Danson) vezetnek, az autókereskedőhöz, aki nem mondható túlzottan intelligensnek, s ez csak a legkisebb probléma…

 

Áldatlan állapotban - TV2, november 1. hétfő, 11.15h

Samuel (Hugh Grant) és Rebecca (Julianne Moore) tökéletes pár: már öt éve élnek együtt, karrierjük egyre feljebb ível, így az sem jelent nekik gondot, ha kedvük támad valahol eltölteni egy romantikus hétvégét. Ám egy nap hirtelen megváltozik minden: Rebecca bejelenti, hogy állapotos, és a tűzpiros Porschét célszerűbb lenne családi autóra cserélni. Samuel halálra rémül, tudja, a lavinát nem lehet megállítani.

 

Az ördög Pradát visel - SuperTV2, november 1. hétfő, 11.30h

Miranda Priestly a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i szakma. Senkit nem tűr meg az útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway Magazine-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Miranda új munkatársa, Andy Sachs a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak. Amikor belép a szerkesztőségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett nem elszántság és céltudatosság kérdése...

 

Számos pasas - Paramount Network, november 1. hétfő, 12.15h

Ally (Anna Faris) a kirúgása napján azt is megtudja, hogy aki a huszadik partnerében sem találja meg az igazit, képtelen lesz megállapodni. Hirtelen pánikba esik, mivel épp húsznál tart. Kétségbeesésében úgy dönt, megkeresi az eddigi tizenkilenc pasiját. Szomszédjával, az állástalan nőfaló Colinnal (Chris Evans) különös alkut köt. Ally segít az egyéjszakás lányoktól megszabadulni, cserébe a srác megkeresi a kiszemelt férfiakat.

 

A nők hálójában - Film Mánia, november 1. hétfő, 13.05h

Carter (Adam Brody), a fiatal, sikertelen író a padlóra kerül, amikor híres barátnője elhagyja. Kapóra jön, hogy rég nem látott nagymamája (Olympia Dukakis) bejelenti: rövidesen meghal. Carter vállalja, hogy gondozza a bolondos asszonyt, ám a nyugi helyett hatalmas felfordulás várja. Megismerkedik egy vonzó, de zűrös asszonnyal, Sarah-val (Meg Ryan) és annak vagány kamasz lányával, a szépséges Lucyvel (Kristen Stewart).

 

Heves jeges - Filmcafe, november 1. hétfő, 13.15h

Hatalmas esküvő készülődik a de Tartas és a Crépin-Jaujard család között, a szülők már mindent elrendeztek Didier és Evelyne kézfogójával kapcsolatban. Ám váratlanul megtalálják de Tartas feleségének a nagyapját, méghozzá jégbe fagyva. A papát magához veszi a család, s hogy ne okkozzanak neki megrázkódtatást, múlt századbéli stílusban rendezik be a házukat és a környezetét. Ám eljön az az idő, amikor is az "örökifjú" megtudja az igazat.

 

A miniszter félrelép - TV2, november 1. hétfő, 13.25h

Vitt Péter miniszter az a fajta férfi, akit a nők legtöbbje kíván magának _ de csak addig, amíg meg nem kapja. Okos, sármos, és mindig talpra esik mint a macska, inspirálják a nagy kihívások, a napi megmérettetés. Mellesleg ő az Országház Don Juanja. Az aktuális "kihívás" neve Marosi Tünde, és természetesen gyönyörű. Foglalkozását tekintve viszont az ellenzék vezérszónokának titkárnője. Vitt csaknem egy időben érkezik meg a szállodába Tündével, és a miniszter rögtön a tettek mezejére lépne. Az ellenzéki vezérszónok titkárnője kicsit izgul: nem elég, hogy életében először lépne félre, ráadásul mindjárt egy kormánytaggal... A miniszter közben megrendeli a szükséges kellékeket (pezsgőt, epret és kaviárt), és az ágyon várja a fürdőszobában vetkőző Tündét. A szobapincér megérkezéséig van egy kis idő: Tünde az ablakhoz lép, hogy a kilátásban gyönyörködjék. Hihetetlen panoráma tárul a szeme elé: a Kossuth Lajos utca, a Puskin Mozi és... egy halott az ablak sarkában!

 

Macskafogó - Mozi+, november 1. hétfő, 14.25h

Az egerek sorsa megpecsételődött. Az X bolygón a vérszomjas macskák semmibe veszik a jogot, és az egértársadalom felszámolására törekednek. De megcsillan egy reménysugár, az egerek főtudósa feltalálja a megoldást. A titkos szolgálat azonnal aktiválja legjobb ügynökét, Grabovszkyt, hogy még időben célba jusson a tervrajz...

 

Jól áll neki a halál - Filmcafe, november 1. hétfő, 14.55h

Madeline nem volt nagy színésznő, az évek során több ráncot szerzett, mint nagy szerepet. Helen, Madeline barátnője volt mindaddig, míg vőlegénye át nem pártolt Madeline-hoz. Helen bánatában megduplázta súlyát. Filmünk harmadik főszereplője Ernest, aki egy jónevű plasztikai sebész. A két barátnő az évek során mindent megosztottak egymással: barátságot, irigységet, féltékenységet, gyűlöletet és most Ernestet is! Ők hárman osztoznak a legnagyobb titkon, amely örökre megváltoztatja életüket és halálukat.

 

A szív bajnokai - RTL Klub, november 1. hétfő, 14.55h

Michael Oher (Quinton Aaron) élete nem könnyű. A hajléktalan fekete bőrű diákot nem akarja átvenni a jó hírű gimnázium, mivel a teszteken nagyon rosszul teljesít. Senki nem tudja róla, hogy az anyja drogfüggő, az apját pedig megölték. Amikor a kis S.J. (Jae Head) összebarátkozik vele, anyja, Leigh Anne (Sandra Bullock) felkarolja és befogadja a családjukba. Michaelről hamarosan kiderül, hogy korántsem ostoba, ráadásul remek focista. A család mindent latba vet, hogy a fiú életét rendbe hozza, és még arra is készek, hogy örökbe fogadják.

 

Foxcatcher - Sony Movie Channel, november 1. hétfő, 15.45h

A leghihetetlenebb történeteket a valóság írja. A DuPont-vagyon örököse, John Eleuthére du Pont bolondos figura volt, de már a bolondság határán. Sőt, azon is túl, hiszen a paranoia és a skizofrénia tünetei is megmutatkoztak rajta. Mégis egy vegyipari óriáströszt vezetésére készült, bélyegeket gyűjtött, madártani könyveket adott ki, és rajongott a férfias sportokért _ egy birkózócsapatot is támogatott. A közte és két olimpiai birkózó testvér közti különös viszony alakulásáról szól ez a film, mely sok meglepő kanyart vesz, míg eljut a tragikus fordulatig: egy gyilkosságig. De a történetnek még akkor sincs vége.

 

Úriember revolverrel - Paramount Network, november 1. hétfő, 17h

Valós eseményeken alapuló történet. Forrest Tucker 70 évesen kísérel meg megszökni a San Quentin-ből, amellyel nem csak a hatóságokat járatja le, de elbűvöli a nyilvánosságot is. John Hunt nyomozó maga is a történtek hatása alá elkerül.

 

Tuti terv - Paramount Network, november 1. hétfő, 19h

Kevin (Ryan Reynolds), Samantha (Kristin Booth) és Rob (Joris Jarsky) elméletben olyan terveket dolgoznak ki, amelyek segítségével a leglehetetlenebb rablásokat is végre lehet hajtani. Mindezt csak képzeletben teszik, a valóságban nem kívánják felhasználni. Minden megváltozik azonban, amikor Leo (David Suchet), a brit gengszter egyik ilyen tervüket felhasználja egy sikeres gyémántrabláshoz, majd megzsarolja a csapatot azzal a céllal, hogy egy újabb 20 millió dolláros akcióban segédkezzenek neki.