Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Ha beütött a hét első napja, lazulj el tévével!

A vörös bolygó - Viasat3, december 4. hétfő, 21h

A földlakók túlélésének egyetlen záloga a Mars. Ha az oda küldött expedíciónak sikerül megtelepítenie a vörös bolygó felszínén bizonyos oxigéntermelő növényeket, az emberiség reménykedhet abban, hogy a legbátrabbak új lakhelyet találnak ott. Ha nem sikerül, a pusztulás előtt álló Földdel együtt pusztulnak majd mindazok, akik még rajta élnek. Kate Bowman parancsnok legénysége azonban nem embertársaiért, hanem saját életéért küzd. Kényszerleszállásukat követően minden kommunikációs és önvédelmi felszerelésüktől megfosztva bolyonganak a sivatagban. Egyetlen géptársuk, a felderítésre és kutatásra kifejlesztett gépkutya ellenük fordul, és mintha ismeretlen, távolról érkező utasításoknak engedelmeskedne. Bowman parancsnok visszatérhetne a Földre, de nem akarja sorsára hagyni legénységét, és különösen nem szerelmét, Gallaghert.

 

Farkasok öröksége - Moziverzum, december 4. hétfő, 21h

Henry, annak ellenére, hogy régóta nyugdíjas, még mindig a világ egyik legveszélyesebb és legkeresettebb bérgyilkosa. Az emberektől távol eső tóparti kunyhójában éli életét. Egyik nap egy sérült nőt talál a házához közel és ahhoz, hogy megmentse, saját életét is kockáztatnia kell.

 

Sebhelyek - RTL HÁROM, december 4. hétfő, 21h

Orin Boyd (Steven Seagal) mindig kilógott a sorból. Gyűlöli a szabályokat, a maga útját járja, és sosem tudni, mire készül, mire gondol éppen. De valamit még jobban gyűlöl: az árulókat. Keresztes hadjáratot indít mindazok ellen, akik a rossz oldalra álltak. Új háború kezdődik, ezúttal rendőr harcol rendőr ellen. Boyd dolgát csupán egyvalami nehezíti: nem tudja, kiben bízhat, és ki van ellene. A biztonság kedvéért feltételezi, hogy csak magára számíthat, de ebben is téved.

 

Jack Reacher - Mozi+, december 4. hétfő, 21.10h

Amikor egy fegyveres megöl öt embert hat lövéssel, minden bizonyíték a letartóztatott gyanúsítottra utal. A kihallgatás során azonban a gyanúsított csak egy cetlit nyújt át a következő szöveggel: "Kerítsék elő Jack Reacher-t!" Így kezdődik a rendhagyó hajsza az igazság után, amelynek során Jack Reacher egy váratlan ellenféllel kerül szembe, aki mestere az erőszaknak, miközben súlyos titkot őriz...

 

Jumanji – Vár a dzsungel - AXN, december 4. hétfő, 22.50h

A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket _ de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge "elveszti teste felső ötven centijét", cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof. válik (Jack Black), a nünüke Martha viszont vagány harcos nővé alakul (Karen Gillan). Hamar rájönnek, hogy ezen a pályán a túlélés a tét. Akkor győzhetik le a játékot, és juthatnak vissza a valódi világba, ha bevállalják életük legveszélyesebb kalandját, rátalálnak arra, amit egy 20 évvel ezelőtti gémer hátrahagyott számukra, és tesznek néhány nagyon bátor felfedezést. Mert ha belebuknak, örökre a játékban ragadnak.

 

Rap, Revü, Rómeó - Magyar Mozi TV, december 4. hétfő, 22.50h

Dodi bácsi (Gálvölgyi János), nyolcadik kerületi kiskirály és jobb napokat látott jegyüzér életműve betetőzéseként szórakozóhelyet nyit, a Revü bárt. Munkát ad jóképű és fiatal unokaöccsének, Rómeónak (Csányi Dávid), aki nem éppen gengszternek való alkat. A Revübe jó zene is kell, ezért Dodi bácsi szerződteti a Kalányos Rap Team nevű roma rapzenekart, amelynek tagjai vidékről költöztek fel a siker reményében. Az utcában kínai bolt nyílik, a boltos lánya, Mai-Lien (Huang Phong) és Rómeó első látásra egymásba szeretnek. Dodi testőre megöli a kínai boltos fiát. Rómeó szemtanúja a gyilkosságnak és nem tudja, hogy mitévő legyen ezután. Kiderül, hogy a kínai maffia túlnőtte a helyieket és bosszújuk elől Dodi sem tud kitérni. Feláldozza testőrét és még Rómeót is, ha Mai-Lien nem szabadítja ki időben. Rómeó nem várja meg, milyen újabb alkut kötnek élete felett...

 

Dumapárbaj - Viasat6, december 4. hétfő, 23h

Kalmár Tamás (Hadházi László) befutott, negyvenes évei végén járó, kissé felfuvalkodott sztár. Standup nagyágyúként járja az országot fellépéseivel, és övé a legismertebb önálló showműsor az egyik kereskedelmi tévén. Úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben. Egy napon azonban rájön, hogy népszerűsége lassan a múlté, a közönség kedvence egyre inkább feltörekvő fiatal riválisa _ Nagy Tóbiás (Kiss Ádám). Tamás _ ahelyett, hogy szembenézne önmagával _ úgy hiszi, minden bajának Tóbiás az okozója, ezért minden igyekezetével azon van, hogy a fiatal humorista fölébe kerekedjék...

 

Vérző acél - Filmcafe, december 4. hétfő, 23.10h

Jackie Chan ezúttal egy különleges ügynök szerepében tér vissza, akinek az a feladata, hogy megvédjen egy fiatal nőt egy csapatnyi gyilkostól. Az ügynök és a fiatal nő között különleges kapcsolat kezd kialakulni, mintha ismernék egymást egy másik életből.

 

Tűz a mélyben - RTL HÁROM, december 4. hétfő, 23.10h

Jack Taggart nyomozó (Steven Seagal) két FBI-ügynök és egy nyomozó halálának ügyében nyomoz, akiket azon a bányászvidéken öltek meg, ahová több ezer tonna, ismeretlen eredetű toxikus mérgező anyagot szállítottak. Hamar rájön, hogy a háttérben a helyi kiskirály, Orin Hanner (Kris Kristofferson) piszkos üzelmei állnak, aki rettegésben tartja a környéket és nem riad vissza Taggart meggyilkolásától sem. A halálos öklű nyomozó kegyetlen tisztogatásba kezd, hogy megmentse a falu megfélemlített lakóinak az életét.

 

Éjszakai őrség - Film Mánia, december 4. hétfő, 23.15h

Örök harcban állnak egymással a sötétség és a világosság erői, ám képtelenek a másik fölé kerekedni. Kénytelenek fegyverszünetet kötni, ám a szembenálló felek nem bíznak egymásban. Az éjszaka és a nappal birodalmának közös határát különleges egységek vigyázzák: éjszakánként a fény harcosai járőröznek, nappal a sötétség katonái. A két birodalom határa Moszkvában húzódik, ezért az őrség is itt állomásozik. Azt mondják, valahol a városban megnyílt a Kapu. Eljött a Hatalmas, aki egy jóslat szerint véget vet az eddigi háborúnak. De senki sem tudja, hogy melyik oldalra áll majd.

 

Fehér éjszakák - Paramount Network, december 4. hétfő, 23.20h

Dani és Christian évek óta együtt vannak. A nyári napforduló alkalmából rendezett mulatság különös közössége tárt karokkal fogadja a fiatalokat, akik számára hamar világossá válik, hogy a bizarr rituálékból ők sem maradhatnak ki.

 

Braven - AMC, december 4. hétfő, 23.30h

Joe Braven (Jason Momoa) egy fakitermelő cég tulajdonosa, aki családjával együtt él Kanadában. Édesapja, Linden demenciában szenved, ez az oka, hogy összekever egy nőt egy bárban a feleségével. A kalamajkából kocsmai verekedés támad, aminek a végén Linden kórházba kerül. Joe úgy dönt, lábadozó apjával és családjával együtt tart egy kis szünetet és visszavonulnak a félreeső vadászkunyhójukba egy csendes hétvégére. Hamarosan kiderül, hogy a faházat egy kábítószerkereskedő használja rejtekhelyként, ami összetűzéshez vezet a drogbandával. Amikor a bűnözők megjelennek és körbeveszik a hétvégi lakot, már a túlélés lesz a tét.

 

Az igazság nevében - Film+, december 4. hétfő, 23.30h

Gordy Brewer (Arnold Schwarzenegger) a Los Angeles-i tűzoltóság parancsnoka egy röpke pillanat alatt mindent elveszít, ami valaha fontos volt számára: fia és felesége meghalnak egy terrortámadásban. A robbantást El Lobónak, a Farkasnak tulajdonítják, aki a kolumbiai polgárháború hírhedt vezére. Gordy bízik az igazságszolgáltatásban, ám hetekkel később látnia kell, hogy a hivatalos nyomozás holtpontra jutott. Barátai és Brandt CIA-ügynök (Elias Koteas) figyelmeztetése ellenére Gordy Kolumbiába indul, hogy maga kutassa fel a Farkast...

 

A természet ereje - Mozi+, december 4. hétfő, 23.50h

Egy tolvajbanda rablást tervez egy hurrikán idején, és bajba kerülnek, amikor egy rendőr megpróbál mindenkit evakuálásra kényszeríteni az épületben.