Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

A szerda esti féktelen tévézéshez ajánljuk.

Az első lovag - Viasat2, május 17. szerda, 20h

Artúr király harcba száll a gonosz Malaganttal, aki megint egy újabb várost akar uralma alá hajtani. E város úrnője, a gyönyörű Guinevere beleszeret uralkodójába, és úgy dönt, feleségül megy hozzá. Ám éppen mikor belépne a királyi vár kapuján, véletlenül összetalálkozik egy ismeretlen nomáddal, Lancelottal. Artúr király meglátja Lancelotban a bátor és becsületes hőst, és a híres Kerekasztal lovagjává teszi. Lancelot azonban csak egyet akar: az áhított nő kezét. És senki sem tudhatja előre, mire képes egy ilyen elsöprő erejű szerelem.

 

A kúria úrnője - Paramount Network, május 17. szerda, 21h

Egy sekélyes, céltalan semmirekellő idegenvezető lesz egy nagy múltú birtokon, és barátságba elegyedik a kúria szellemével.

 

Véres munka - Viasat Film, május 17. szerda, 21h

Terrell McCaleb (Clint Eastwood) a visszavonult FBI-ügynökön szívátültetés hajtanak végre. A sikeres műtét után lábadozó egykori nyomozót felkeresi egy nő, aki arra kéri, hogy találja meg nővére gyilkosát. A megfáradt ügynök visszautasítja a felkérést, de amikor megtudja, hogy a meggyilkolt asszony szíve most az ő régi szíve helyén dobog, megváltoztatja az álláspontját és a gyilkosok nyomába ered.

 

Eszkimó asszony fázik - Magyar Mozi TV, május 17. szerda, 21h

Laci (Bogusław Linda), az ismert zongoraművész beleszeret a gyönyörű Mariba (Méhes Marietta). A titokzatos nő egy süketnéma állatkerti gondozó (Lukáts Andor) felesége. Bár nem tud egyértelműen dönteni a két férfi között, végül Lacihoz költözik. A pár nyaralni megy és zenekart alapít, de az idilli együttlét nem tarthat sokáig. Hamarosan felbukkan a férj, és Mari énekesnői karrierje is egyre magasabbra ível. A közelgő tragédia elkerülhetetlen.

 

Életeken át - Viasat3, május 17. szerda, 21h

Az FBI egyik legjobb, a bűnözők személyiségét vizsgáló szakembere, Illeana Scott ügynök (Angelina Jolie). Rendhagyó módon, mindig a megérzéseire hagyatkozva próbálja kiismerni a gyilkosok gondolkodásmódját. Képességei szinte misztikusak, sok megoldhatatlannak tűnő bűncselekmény elkövetőjét fogták már el az ő intuíciója segítségével. A Leclair (Tchéky Karyo) nyomozó által vezetett montreali csapat is az ő segítségét kéri egy megfeneklett sorozatgyilkossági ügyben. Illeana aprólékos elemző munka után meglepő elmélettel rukkol elő: akit keresnek, életeket rabol. Az elkövető mindig felveszi áldozata személyiségét, új néven, új arccal él tovább, és ha megunta, újból öl.

 

Túszjátszma - Filmcafe, május 17. szerda, 21h

Egy elszigetelt, jómódú közösség számára a magánterület védelme különösen fontos, nem kivétel ez alól a Miller család birtoka sem. Az ősi falak és gondosan ápolt kertek ölelésében él az üzletember, Kyle (Nicholas Cage) és felesége, Sarah (Nicole Kidman), akik úgy döntenek, hogy felújítják a házat. Mialatt a munkálatok és lázadó tinédzser lányuk, Avery (Liana Liberato) minden figyelmüket leköti, a könnyű és gyors pénzszerzés reményében négy brutális betolakodó ejti túszul őket otthonukban. Azonban árulás, csalás és intrika üti fel a fejét a hidegvérű bűnözők között. Kyle, Sarah és Avery pedig kénytelen hatalmas kockázatot vállalni annak érdekében, hogy egyénenként és családként is ép bőrrel megússzák a kalandot.

 

Predator - A ragadozó - Mozi+, május 17. szerda, 21h

Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.

 

Halálos fegyver - Film+, május 17. szerda, 21h

A nyugdíjra készülő Roger Murtaugh (Danny Glover) nyomozót a vakmerő Martin Riggs-szel (Mel Gibson) hozza össze a sors. Felesége halála óta Riggs a rendőrségi pszichológusok rémálma, két lábon járó időzített bomba, valóságos halálos fegyver _ zsaruigazolvánnyal a zsebében. A két rendőrnek egy öngyilkossági ügyet kell megoldania, melynek szálai a hírhedt nemzetközi drogkartellhez vezetnek. Hamar felismerik, ha túl akarják élni, meg kell bízniuk egymásban. Nem telik el 48 óra, és máris túlesnek egy közös családi vacsorán, ártalmatlanná tesznek néhány embert, túlélnek egy lövöldözést, kézigránátokat hajigálnak, tetőről ugrálnak, megmentik Murtaugh elrabolt lányát, és közben persze szórják a jobbnál jobb poénokat.

 

A Zodiákus - Filmcafe, május 17. szerda, 22.40h

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak.

 

Tea Mussolinivel - DUNA Televízió, május 17. szerda, 22.55h

Franco Zeffirelli önéletrajzi ihletésű filmjében gyermekkorának csodálatos színhelyére kalauzolja el nézőit, egy kisfiú, Luca sorsán keresztül. 1937-ben vagyunk. Miután édesanyja elhunyt gazdag édesapja a Firenzében élő angol kolónia egyik hölgytagjára bízza vadházasságból született fiát. Az angolok hamis illúziókba ringatják magukat. Mussolini szavát készpénznek veszik, azt hiszik, őket nem érheti baj. Néha megjelenik közöttük Elsa, az amerikai műgyűjtő és kalandor nő. A háború kitörése és Olaszország hadba lépése után azonban nekik is szembe kell nézniük a valósággal. Elsa rájön, hogy jelenlegi férje besúgó, aki ráadásul ki akarja forgatni teljes vagyonából, és az életére tör. A kis közösségnek össze kell fognia a nehéz helyzetben: a tét mindannyiuk életben maradása…

 

Moszkva tér - Duna World, május 17. szerda, 23h

1989 tavasza. Az ország változások előtt áll, állandó kapkodások jellemzik a helyzetet szinte minden területen. Petya, az érettségi előtt álló gimnazista most ünnepli 18. születésnapját. Barátaival a Moszkván találkoznak, hogy hozzájussanak a buli címekhez, aztán fel a hegyre, buliról bulira, majd hajnalba újra a Moszkva térre egy reggeli hamburgerre, majd tűzés haza. A ballagást kaotikus érettségi követi. Az 1945 utáni töri tételeket eltörölték, a magyar tételt pedig Royal apja megszerezte. A fiú ráadásul felajánlja Petyának, hogy részt vehet egy vonatjegy hamisító üzletbe. A síkhülye Kiglert átengedik matekból, indulhat az újabb buli, lányok, és maga a nagybetűs élet…

 

Sötét erdő - Paramount Network, május 17. szerda, 23h

Egy nő Japánba utazik az Öngyilkosok erdejébe, hogy megkeresse eltűnt ikertestvérét, de hamarosan a természet feletti erők céltáblájává válik.

 

Az ügyfél - RTL HÁROM, május 17. szerda, 23h

Mark (Brad Renfro), a 11 éves kisfiú testvérével játék közben egy szörnyű jelenet véletlen szemtanúja lesz. Egy piszkos ügyekkel foglalkozó ügyvéd maffiakapcsolataitól megrettenve az öngyilkosságba menekül. Halála előtt azonban a közelben lapuló Mark füle hallatára elmondja, hogy gengszter ismerőse, Muldano (Anthony LaPaglia) hová rejtette el a meggyilkolt szenátor holttestét. Mark megmenekül és senkinek nem beszél arról, amit látott és hallott, de a rendőrség mégis rájön, hogy az öngyilkosságnak tanúja volt. Az ügyész (Tommy Lee Jones) mindent elkövet, hogy a kisfiút szóra bírja. Mark azonban hallgat, hiszen a gengszter megfenyegette, hogy megöli, ha beszél. A kisfiú csupán Reggie-re (Susan Sarandon), az ügyvédnőre számíthat, aki életét kockáztatva megpróbál segíteni.

 

Tiszta szívvel - Magyar Mozi TV, május 17. szerda, 23.10h

Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött midennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú.

 

Nyárutó - Viasat3, május 17. szerda, 23.15h

A tizenhárom éves Henry a világtól elzárkózó, depressziós anyjával él. Miközben a kamaszkor nehézségeivel küszködik, igazából ő a férfi a háznál, aki gondját viseli a rászoruló Adele-nek. Egy nap, az iskola utáni bevásárlás során találkoznak Frankkel. A férfi nem valami bizalomgerjesztő, ám segítségre van szüksége. Meggyőzi őket, hogy fogadják be néhány napra. Hamarosan kiderül, hogy szökött fegyenc, és a rendőrség a nyomában van. A néhány nap, amit együtt töltenek, mindhármójuk életét megváltoztatja.

 

John Wick - Film+, május 17. szerda, 23.20h

John Wick (Keanu Reeves) látszólag átlagos ember, és ez annyira megtéveszt néhány gengsztert, hogy lenyúlják a spéci autóját, sőt éjjel rátörnek az otthonában. Amikor a nagyfőnök felismeri az ellopott autót, azonnal csomagolni kezd, és hívja Marcust (Willem Dafoe), a legprofibb bérgyilkost, hogy legalább feltartsa egy kis időre John Wicket. Ugyanis csak egy pancser nem tudja, hogy John Wick a Föld egyetlen olyan személye, aki számára nincs lehetetlen. A visszavonult bérgyilkos kénytelen újra fegyvert ragadni, hogy megfékezze a tőle rettegő maffiózókat, akik halálfélelmükben megostromolják. New York valódi csatatérré válik, ám az őrült, véres ütközetben nem kétséges, hogy ki fog győzni.