Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Ha szerdán este bekapcsolod a készüléket, ők néznek vissza rád.

Szellemíró - Viasat3, november 15. szerda, 21h

A cselekmény középpontjában a "szellemíró" (aki híres emberek helyett, az ő nevük alatt írja meg bestsellernek szánt önéletrajzi műveiket) tehetséges angol író áll, akit meggyőz az ügynöke, hogy van számára egy soha vissza nem térő munkalehetőség, amely csak egyszer adódik az életben. Segítenie kell a brit ex-miniszterelnöknek, Adam Lang-nek (Pierce Brosnan) befejezni az emlékiratait, miután az előzőleg felkért író rejtélyes körülmények között elhalálozott. Miután a szellemíró (Ewan McGregor) megérkezik az Egyesült Államokban található távoli villába, hogy megkezdje a munkát az ex-miniszterelnökkel, Lang-et háborús bűncselekményekkel vádolják meg, amelyet állítólag még korábbi kormányminisztersége idején követett el. A tüntetők és a riporterek áradata közepette a szellemíró a befejezetlen kézirat mélyére ás, és arra a következtetésre jut, hogy elődjének azért kellett meghalnia, mert titkos kapcsolatot fedezett fel Lang és a CIA között. És minél több információt tár fel, egyre inkább testet ölt az a meggyőződése, hogy immár az ő élete is veszélyben van.

 

A vörös sárkány - Moziverzum, november 15. szerda, 21h

Thomas Harris regénye alapján! Will Graham, a kiváló nyomozó azért hagyta ott az FBI-t, mert majdnem az életébe került elkapni Dr. Hannibal Lecter-t, a zseniális őrültet. Most, évek múltán azonban, amikor egy sor különösen szörnyű gyilkosság tartja rettegésben a közvéleményt, Graham vonakodva bár, de hajlandó visszatérni önként vállalt száműzetéséből és segédkezni az ügyben. Ám hamarosan rá kell döbbennie, hogy a Fogtündér néven elhíresült sorozatgyilkos elfogásához meg kell próbálnia a gyilkos agyával gondolkodni. Ehhez pedig ki kéne fürkésznie egy másik gyilkos elméjét, amely ugyanilyen briliáns _ és ugyanilyen beteg. Graham számára ez azt jelenti, hogy szembe kell néznie múltjával és ősi ellenségével, a jelenleg bebörtönzött Lecter-rel…

 

Circus Maximus - Magyar Mozi TV, november 15. szerda, 21h

A II. Világháború vége felé járunk. Carlotta, a lepusztult vándorcirkusz tulajdonosnője embercsempészetből tartja fönn magát és családját. A fura társasághoz ezúttal egy professzor is csatlakozik, akit Carlottának el kell juttatnia a jugoszláv partizánokhoz.

 

Moonfall - RTL HÁROM, november 15. szerda, 21h

Az emberiséget a teljes kipusztulás fenyegeti, amikor a Hold letér a pályájáról és a Földet veszi célba. A mindent elborító káoszban a NASA vezetője, Jo Fowler (Halle Berry) megkísérli a lehetetlent a kiégett űrhajós, Brian Harper (Patrick Wilson) és az amatőr tudós, K. C. Housman (John Bradley) segítségével, akik azt állítják, hogy a Hold egy megastruktúra, amit mesterséges intelligencia hozott létre, és egy törpecsillagból nyeri az energiáját. A reménytelen küldetés során kiderül, hogy mint minden megtervezett rendszernek, ennek is van gyenge pontja. És bár az emberiség a gigászok csatájában csak egy sodródó porszem, ha ez a porszem megfelelő helyre jut, akár leállíthatja az egész folyamatot. Elméletben a terv beválhat, ám arra egyikük sincs felkészülve, ami a Holdon vár rájuk.

 

Conan, a barbár - AMC, november 15. szerda, 21h

Conan (Jason Momoa) szülőfaluját feldúlják, lakóit lemészárolják. Férfivá serdülve Conan nekivág Hyboria kontinensének, hogy megkeresse és leszámoljon a hadúrral, aki felelős a szörnyű tettért.

 

Hófehér és a vadász - Mozi+, november 15. szerda, 21h

Ebben a látványos akció-kalandfilmben Kirsten Stewart alakítja Hófehért, aki szebb az őt elpusztítani készülő gonosz királynőnél (Charlize Theron). Ám az ármányos nőszemély nem sejti, hogy az uralkodását veszélyeztető Hófehért a vadász megtanította a harc művészetére. És ha ehhez hozzávesszük, hogy a törpéket olyan kemény legények játsszák, mint Ian McShane, Ray Winstone, Bob Hoskins vagy Nick Frost, akkor már világosan látszik, hogy ez a mese egy egészen másfajta mese.

 

Amnézia - Filmcafe, november 15. szerda, 21h

Christine (Nicole Kidman) minden nap újra kezdi az életét. Reggel egy idegen férfi (Colin Firth) mellett ébred, megrémül, és amit hall, még jobban összezavarja. A férfi ugyanis elmondja neki, hogy egy autóbaleset során olyan sérülést szenvedett, melynek következtében minden éjjel törlődik a memóriája. De van, amit még a férj sem sejt. Egy ideje ugyanis egy pszichiáter (Mark Strong) kezelni kezdte a nőt _ és az ő biztatására, titokban vezetett videónapló mégis lehetővé teszi, hogy a lassan éledő emlékképek megmaradjanak. Christine előtt egyre több régi részlet dereng fel _ és az élet, ami fokozatosan összeáll belőlük, egészen más, mint amit a férje mesél neki. Talán semmi sem igaz. Talán semmi sem úgy van, ahogy mondják. Christine az emlékek és hazugságok útvesztőjében bolyong, és nem tudja, kiben bízzon, ha önmagának sem hihet. Egyszer azonban a múlt és a jelen találkozik _ és ez robbanáshoz vezet.

 

A sötét lovag - Film+, november 15. szerda, 21h

Batman (Christian Bale), Gordon felügyelő (Gary Oldman) és a megvesztegethetetlen ügyész, Harvey Dent (Aaron Eckhart) hatásos hadjáratot indítanak a bűnözők ellen. Önként vállalt feladatukat már-már siker koronázza, ám ekkor megjelenik Joker (Heath Ledger), aki a bűnözők között is rettegett, ravaszabb és veszélyesebb bárkinél. A városban újra a félelem az úr, kitör a káosz, és mindenkit megfertőz a romlottság.

 

Kairó bíbor rózsája - DUNA Televízió, november 15. szerda, 22.50h

A harmincas évek gazdasági válsága idején a pincérnői állását már halálosan unó Cecilia _ munkakerülő, részeges férjének brutalitása elől _ a mozi csillogó álomvilágába menekül. A "Kairó bíbor rózsája" című sikerfilmet például annyiszor nézi meg, hogy rajongó tekintete a való életbe csalja a mozivászonról a hősszerelmes Tom Baxtert. Mivel ez menthetetlenül megszakítja a moziban vetített filmet, gázsiját féltve akcióba lendül Gil Shepherd, a Tomot alakító színész is. Ez a hármasság _ a valóság, a valóság látszata és a látszat valósága _ újabb és újabb komikus helyzeteket teremt, és lassan lételméleti kérdéssé mélyül. A mívesen melankolikus, humoros filmvígjáték a Nemzetközi Kritikusok díját nyerte el méltán a Cannes-i Fesztiválon. Díjak: BAFTA-díj 1986 Legjobb film: Robert Greenhut BAFTA-díj 1986 Legjobb eredeti forgatókönyv: Woody Allen Cannes-i fesztivál 1985 FIPRESCI-díj: Woody Allen Golden Globe-díj 1986 Legjobb forgatókönyv: Woody Allen

 

Európai vakáció - Viasat6, november 15. szerda, 23h

Anégytagú Griswald család az "Ez már röfi" nevezetű vetélkedőn egy "mesés" európai utazást nyer. A szeleburdi családtagoknak azonban elég, hogy kitegyék a lábukat hazulról, máris kalamajkák sorába csöppennek. Ismét egy őrült utazás veszi kezdetét, melyben a hírhedt amerikai família ezúttal Európában keveredik sok új, idétlenül kellemetlen helyzetbe. Villámlátogatás tesznek a Louvre-ban, bennragadnak egy körfogalomban, Rusty egy francia hölggyel randevúzik, Ellent pedig elrabolják.

 

Lucy az égben - SuperTV2, november 15. szerda, 23h

Lucy Cola erős, kemény nő, aki valóra váltva álmát, űrhajósként eljutott a világűrbe. A végtelen feketeségben úszva, szemében tükröződik a Föld kék márványa, a félelem és csodálat érzése keveredik benne. A kozmikus magányban egyszerre érzékeli a fenséges hatalmasságot és a relatív jelentéktelenséget. Miután visszatér a Földre, a transzcendens élmény nem hagyja nyugodni Lucyt. Hirtelen túl kicsinek érzi a világot, szürkének a hétköznapokat, unalmasnak a férjét. Az élete lassan kezd szétesni.

 

Egy harcos útja - Film Mánia, november 15. szerda, 23.15h

A háború utáni Tokyoban járunk, ahol Japán veretlen ökölvívóbajnoka, Masahiro az amerikai bajnokkal, Clint Sullivannel készül összecsapásra.

 

Bűvölet - Paramount Network, november 15. szerda, 23.20h

A katolikus iskola új tanulója barátságot köt egy kiközösített trióval, akik a boszorkányság mesterei. Hamarosan varázslatok és bűbájok segítségével állnak bosszút azokon, akik felbőszítik őket.

 

Az útvesztő - Mozi+, november 15. szerda, 23.30h

Thomas egy liftben ébred, és a nevén kívül nem emlékszik semmire. Az ajtón túl különös világ várja. 60 srác, akik elzártan, szigetszerű univerzumukban élnek, és egyetlen dolgot tanulnak: a túlélés trükkjeit. Ők nem lepődnek meg az újonnan érkezőn: havonta egyszer mindig jön valaki. Világukat útvesztő veszi körül. Aki szökni próbál _ és sokan vannak ilyenek _ mind ottvesznek. Ezek a szabályok, melyek nem változnak és nem változtathatók. Valami mégis átalakul. Egy titokzatos üzenet hatására néhány srác azt hiszi, van remény a lázadásra. Még akkor is, ha fogalmuk sincs, ki ellen kell lázadniuk, és mekkora veszéllyel próbálnak szembenézni.

 

Hívatlanok 2 - Éjjeli préda - Moziverzum, november 15. szerda, 23.35h


Egy négytagú család pár nap nyugodt kikapcsolódást remélve kibérel egy faházat egy elhagyatott kempingben. Meglepődve látják, hogy rajtuk kívül senki sincs ott. Amikor az éjszaka közepén valaki bekopogtat az ajtajukon, vérfagyasztó események veszik kezdetüket. A családnak minden testi- és lelki erejét be kell vetnie, hogy túléljék a rejtélyes szadista idegenek támadásait, akiknek egyetlen céljuk, hogy kiirtsák a megfélemlített famíliát.

Lökd a ritmust! - AXN, november 15. szerda, 23.50h

DJ-t, a tehetséges utcai táncost felvették az egyetemre. Az első napon találkozik a gyönyörű Aprillel, és azonnal beleszeret. A kertészkedésből élő fiú kilóg a gazdag iskolatársai közül, valami azonban felkelti a figyelmét: a diákszövetségek stepptánc versenyt hirdetnek. DJ jelentkezik az egyik tánccsoportba, és ettől kezdve a srác a próbák, a munka, a tanulás és az álomnő meghódítása között egyensúlyozik. Amikor pedig beneveznek az országos steppbajnokságra, a fiúnak meg kell tanulnia, mi a fontosabb: a csapat érdeke, vagy az egyéni ambíció.