Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Hosszúhétvégén a hosszú pihenésé a főszerep, nemde?!

Vakító fény - RTLII, március 13. vasárnap, 9.55h

Javed, a pakisztáni származású brit tini a látszat ellenére semmilyen szempontból sem mondható átlagosnak. Verseivel próbál kiutat találni a hagyománytisztelő családi élet depressziójából. Matt, az újdonsült barátja váratlanul megismerteti Bruce Springsteen zenéjével, ami meghozza a várva várt reményt. Javed ellenállhatatlannak találja a Főnök zenéjét, és párhuzamokat fedez fel az élete és Bruce Springsteen dalszövegei között. A katartikus felismerés felbátorítja arra, hogy a saját, egyedi hangján szólaljon meg.

 

Jane Austen magánélete - Film Mánia, március 13. vasárnap, 10.40h

A XVIII. századi Angliában ostobaság volt szerelemből házasodni. Mr. és Mrs. Austen a gazdag Mr. Wisley-t nézte ki lányuk, Jane, jövendőbelijének, de Jane makacs volt, aki szembe ment a hagyományokkal. Megismerkedett a kicsapongó életet élő, megfékezhetetlen, de nagyon sármos jogtudóssal Tom Lefroy-jal és szikrázó, romantikus, igaz szerelem bontakozott ki közöttük. Kérdés, hogy feladnak-e mindent egymásért és a boldogságért? A film életrajzi ihletésű, melyben a közvetlenül írói pályája előtt álló ifjú hölgy egyik kulcsfontosságú szerelmi kapcsolatát ismerhetjük meg.

 

Kvíz - Cool, március 13. vasárnap, 11.10h

Paul Smith, a legendás angol televíziós producer (Mark Bonnar) mindent kockára tesz, amikor elkészíti azt a műsort, amelytől a nagy áttörést reméli a nézettségi háborúban. A valóság túlszárnyalja a várakozását, és csatornája az élre kerül. Szenzációs kvízműsora, a Legyen Ön is Milliomos! rajongó táborában azonban profi kocsma-kvízjátékosok is vannak, akik szövetséget hoznak létre, és hamarosan elárasztják a műsort saját játékosaikkal. A filmsorozat annak a három embernek a történetét dolgozza fel, akik megnyerték a főnyereményt, ám ezzel kihívták a sorsot maguk ellen.

 

Szerelem, angolosan - Moziverzum, március 13. vasárnap, 11.20h

Richard szoknyabolond egyetemi professzor, aki egyetemista lányokra vadászik. Ám unja az egyéjszakás kalandokat, szeretne megállapodni. Amikor az egyetemista barátnője bejelenti, hogy terhes, Richard izgatott lesz, és azt várja, hogy az apaságtól majd végre felnő. Három évvel később azonban Kate szerelmes lesz valakibe, és elhagyja. A testvérét, Olivia-t küldi maga helyett, hogy megbizonyosodjon arról, Richard megfelelően gondozza a fiát. Olivia ekkor azon veszi észre magát, hogy beleszeret a férfiba...

 

Ragadozó városok - Mozi+, március 13. vasárnap, 12.15h

Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie…
A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul szövetségre lép, hogy megváltoztassa a jövő alakulását…
Ezt az új, lenyűgöző, nagyszabású kalandfilmet az Oscar-díjas vizuális trükkmester, Christian Rivers (King Kong) rendezte. A forgatókönyvet Peter Jackson, Fran Walsh és Philippa Boyens (A hobbit trilógia, A gyűrűk ura trilógia) írta Philip Reeve díjnyertes könyvsorozata alapján.

 

A normandiai partraszálláshoz vezető út - Film Mánia, március 13. vasárnap, 13.05h

1944 tavasza. A szövetségesek minden előkészületet megtesznek annak érdekében, hogy ígéretükhöz híven, a második frontot megnyitva, visszatérjenek Európába. Elképesztő haderőt sorakoztatnak fel Angliában, amely csak az indulási parancsra vár. A cél, hogy ott támadjanak, ahonnan a németek a legkevésbé sem várják. A normandiai partraszállás parancsnokának, Dwight Ike Eisenhower tábornoknak (Tom Selleck) kilencven napja van lefolytatni a stratégiai tárgyalásokat, és megoldani a felkészülés nehézségeit.

 

Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! - Prime, március 13. vasárnap, 13.45h

Helen Fielding regénye alapján! Amikor utoljára találkoztunk Bridget Jones-szal, éppen megtalálta a boldogságot. Mostani történetünk kezdetén immár hat isteni hete a tökéletes álompasi, Mark Darcy barátnője, és még álmodni sem tudna szebb időszakot az életében. Vagy mégsem így van?! Bridget ugyanis még mindig a régi, tehát kételkedik önmagában, elemzi minden kósza gondolatát, karriert épít és persze veszettül számolja a kalóriákat. És ami a legnagyobb trauma számára: miután megtalálta a tökéletes férfit, most már az a baja, hogy valahogyan meg is kellene tartania...

 

Pluto Nash - Hold volt, hol nem volt... - RTL Klub, március 13. vasárnap, 13.50h

Pluto Nash (Eddie Murphy) nemet mond Rex Carter tízmillió dolláros ajánlatára, amellyel az üzletember magához kívánja venni Pluto menő éjszakai klubját. A klub a válasz után alig két perccel felrobban, ugyanis Mogan (Joe Pantoliano), a közvetítő nem szeret főnökével rossz hírt közölni. Nash egy szép énekesnővel az oldalán nyomozni kezd a titokzatos, nagy befolyással bíró Carter után, aki már a városi tanácsba is beférkőzött, s akit élő ember még nem látott. A nyomozás során egyre bizonyosabbnak látszik, hogy az üzletember valójában klón, aki egy nagyszabású tervet próbál gátlástalan módszereivel megvalósítani.

 

Liliomfi - Duna Tv, március 13. vasárnap, 14h

Liliomfi, az ünnepelt színész beleszeret Mariskába, Szilvay professzor gyámleányába. Jóllehet a professzor egymásnak szánta őket, hisz Liliomfi valójában az unokaöccse, de addig ellenzi a házasságot, amíg a haszontalan ifjú fel nem hagy azzal a hozzá nem méltó vándorkomédiássággal. Márpedig Liliomfi nem vágyik másra, csak erre a komédiás életre, ráadásul Mariskát is megfertőzi a kalandos, romantikus élet szeretetével. A szigorú szülőket, nevelőket és gyámokat pedig megtévesztik furfanggal és csellel, hogy egybekelhessenek és győzzön a szerelem. Makk Károly klasszikus filmvígjátéka a magyar filmgyártás megunhatatlan darabja.

 

Egek ura - RTLII, március 13. vasárnap, 14.25h

A negyvenes éveiben járó Ryan (George Clooney) munkaerő-leépítési szakértő, abból él, hogy mások helyett elvégzi a piszkos munkát. Munkájából kifolyólag szinte egész életét a repülőtereken, a gépeken vagy szállodákban tölti. Nem csoda, hogy agglegény, nem akar megállapodni, de semmilyen valódi emberi kapcsolatot sem tud felmutatni. Minden, amire szüksége van, elfér a bőröndjében. Tulajdonképpen egyetlen igazi célja van: a 10 millió törzsutas mérföld elérése. Ryan jól bejáratott életét azonban veszély fenyegeti, amikor a cégét is eléri a leépítés veszélye, illetve amikor útja során megismerkedik a szintén törzsutas Alexszel (Vera Farmiga).

 

Nicsak, ki beszél! - Moziverzum, március 13. vasárnap, 15.15h

Mollie, a nagyszájú titkárnő gyermeket vár főnökétől, aki hallani sem akar a dologról és eszében sincs elválni a feleségétől. A kilátástalannak tűnő jövő ellenére a nő megtartja a babát, s hamarosan megszületik a kis Mickey. Ám a gyermek megszületése után segítségre van szüksége, ezért épp kapóra jön James, a kissé infantilis taxisofőr, aki szívesen vigyáz a kisfiúra. És miközben Mollie a megfelelő apát kutatja gyermeke számára, Mikey már ki is választotta magának James-t. De vajon hogyan hozza ezt a felnőttek tudtára?

 

Több mint testőr - Cool, március 13. vasárnap, 16.30h

Frank Farmer (Kevin Costner) hisz a fegyelemben. Az egykori titkos ügynök profi testőrként dolgozik, és szakmájának legjobbjai tartozik. A sors egy nap összehozza Rachel Marronnal (Whitney Houston), a népszerű popsztárral. A fiatal énekesnő felfelé ívelő karrierjét úgy tűnik, semmi sem állíthatja meg, de ezért el kell viselnie a sikerrel járó kényelmetlenségeket: a menedzsert, az újságírókat, a kísérőszemélyzetet, és természetesen a rajongókat, akik közül az egyik őrült levelekkel zaklatja a sztárt. Rachelnek testőrre van szüksége, és Frank Farmert bízza meg a veszélyes feladattal.

 

Harry Potter és a Főnix Rendje - Viasat3, március 13. vasárnap, 18h

A kalandosra sikeredett nyári vakáció után Harry Potter visszatér Roxfortba. A Sötét Varázslatok Kivédése tárgyat új tanár tanítja, akinek legfőbb feladata Dumbledore professzor és a diákok szemmel tartása. Miközben a diákok a Rendes Bűbájos Fokozat vizsgára készülnek, az új oktatási rendeletek felbolygatják az iskola életét. Talán ezért éri őket váratlanul a sötét varázslat, amely ellenük fordul. Harry a barátai, Ron és Hermione sürgetésére maga veszi kezébe az ügyet: néhány diáktársukkal kiegészülve felkészülnek, hogy megvédjék otthonukat.

 

Fukushima - Prime, március 13. vasárnap, 18.25h

A film a 2011-ben bekövetkezett Fukusima-i atomerőmű-baleset eseményeit meséli el az ott dolgozó mérnökök és szakemberek szemszögéből, az első percektől, egészen a katasztrófa végeztéig.