Gyászolhatnak az Agymenők-rajongók

A most szeptemberben érkező tizenkettedik lesz az utolsó évad a népszerű sorozat történetében.

„Örökre hálásak leszünk a rajongóinknak azért a támogatásért, amit az elmúlt tizenkét (sic!) évad során az Agymenők iránt tanúsítottak. A színészekkel, az írókkal és a stábbal együtt nagyon méltányoljuk a műsor sikeréhez való hozzájárulásukat, ezért

egy olyan búcsúévadot fogunk leszállítani, ami nagyszabású és ötletes zárást hoz a sorozat végére”

– hozta nyilvánosságra egy közös közleményben a gyártó Warner Bros. stúdió, az Agymenőket sugárzó CBS csatorna és a széria ötletgazdája, Chuck Lorre, produkciós cégén keresztül.

A döntés ugyanakkor meglehetősen váratlan, hiszen alig három héttel azután érkezett, hogy Kelly Kahl, a CBS szórakoztató programokért felelős vezetője úgy nyilatkozott, hogy a csatorna és a Warner Bros. Television azt fontolgatja, hogy a tizenkettedik évad után is folytatják a sorozatot. „Nem hisszük, hogy ez lesz az utolsó év. Éppen előzetes tárgyalásban vagyunk a folytatást illetően a Warnerrel” – mondta akkor Kahl.

Azóta a jelek szerint a gyártók és az alkotók úgy gondolták, a csúcson kell abbahagyni (hiszen az Agymenők végig nagyon jó nézettségi eredményekkel futott), és ebben a széria sztárjai is minden bizonnyal egyetértenek. Johnny Galecki legalábbis még januárban úgy nyilatkozott, hogy mindannyian nagyon elégedettek lennének, ha lezárulnának a kalandok, hiszen annak ellenére, hogy szomorú pillanat lesz, amikor eljön a búcsú napja, mindenki szívesen hazamenne, hogy végre a családjával legyen. Galeckihez hasonlóan a sorozat talán legnépszerűbb karakterét alakító Jim Parsons is jelezte, hogy szívesen továbblépne.

Cuoco és Parsons a sorozatban. Forrás: port


A döntésben ugyanakkor lehet, hogy annak is volt némi szerepe, hogy amikor tavaly egyszerre hosszabbították meg a műsort a tizenegyedik és a tizenkettedik évadára, elég kemény menet volt megegyezni a színészekkel. Hónapokig tartott ugyanis, amíg a sztároknak sikerült kiharcolniuk, hogy a törzsgárda tagjain kívül az addig alacsonyabb bérért dolgozó, ám mellékszereplőből lassanként főszereplővé előlépő Melissa Rauch és Mayim Bialik fizetését is megemeljék. Parsons, Galecki, Kaley Cuoco, Kunal Nayyar és Simon Helberg végül saját honoráriuma egy részéről mondott le, hogy azzal egészítsék ki a két színésznő bérét.


(via Variety)