Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Otthonülős szombat estére szeretettel ajánljuk.

Segítség, felnőttem! - Duna Tv, november 19. szombat, 19.40h

Ki ne sóhajtott volna fel legalább egyszer gyerekkorában, hogy úgy szeretne felnőtt lenni. Joshnak, a filmbeli kisfiúnak is ez a legnagyobb vágya, így hát meg is súgja ezt a kikötőben lévő kiszuperált szerencsemondó bábúnak. És lássunk csodát, másnap Josh gyermekként egy 30 éves férfi testében ébred. Ezt az ártatlan, melegszívű fickót gyermeki énje egy játékgyár fejlesztő alelnökségéig repíti, sőt még a szerelem is megérinti, de Josh végül kénytelen belátni, hogy felnőttnek lenni sem fenékig tejfel.

 

Doktor Szöszi - SuperTV2, november 19. szombat, 20h

Milyenek a szőke nők? Talán buták? Naivak? Kihívóak? Elle, a gimi legszőkébb és legcserfesebb nője kénytelen rájönni, hogy a szőke bombázók élete sem könnyű. Szerelme elhagyja őt, mert politikusi pályára készül, márpedig egy komoly joghallgató csak komoly barátnővel mutatkozhat. Elle-t azonban nem könnyű lerázni. Elhatározza, hogy bosszút áll hűtlen barátján és a világon. Felvételizik Amerika legnevesebb jogi egyetemére, hogy megmutassa, mit tud. Igaz, hogy rózsaszín sapkái, szuper-magassarkú cipői, rúzsa és az illatos papíron beadott dolgozatai kissé megzavarják a tekintélyes intézményt, ám amikor egy gyilkossággal vádolt aerobic-oktató ügyében jól ápolt kezébe veszi a nyomozást, fokozatosan minden megváltozik körülötte. Elle nagy fákba vágja a fejszéjét: szeretné, hogy szeressék, meg szeretné találni az igazi gyilkost _ no meg a manikűröshöz is időben oda akar érni...

 

Kisasszonyok - Cool, november 19. szombat, 20h

A March lányok, Jo (Saoirse Ronan), Meg (Emma Watson), Amy (Florence Pugh) és Beth (Eliza Scanlen) idillikus környezetben nőnek fel, anyjuk szerető gondoskodásában. Háborúban lévő apjuk miatt kénytelenek a családfő nélkül boldogulni, ami ijesztő kihívás a férfi uralta világban. Jo nagy álma, hogy regényíró legyen és színes fantáziája, megírt darabjai rengeteg mulatságos pillanatot visznek a házba. Ám amikor a szomszéd birtokra visszatér Laurie (Thimothée Chalamet) és a lányok elmennek életük első báljába, a varázslatos játszadozás helyét átveszi a szerelem.

 

Jóbarátnők - Viasat2, november 19. szombat, 20h

Az egyedülálló Olivia a takarítást választotta hivatásául, míg nem talál valami kedvére való munkát. Nem így a barátnői, Christine, Franny és Jane sikeresek, gazdagok, ráadásul férjezettek.

 

Túsztörténet - ATV Spirit, november 19. szombat, 21h

Egy határ menti kisvárosban a helyi parancsnok két kamasz fia lopott fegyverrel túszul ejt tizennyolc lányt a kollégiumban. Azért szánták el magukat erre a kétségbeesett cselekedetre, mert apjuk beosztása miatt nem kaphattak nyugati útlevelet. A lányok kivégzésével fenyegetőznek, amennyiben nem teljesítik követeléseiket: pénzt és egy repülőgépet kérnek a lányok életéért cserébe, hogy nyugatra mehessenek. A rendőrség lezárja a várost, a kollégiumot különleges osztag veszi körül. A villámgyorsan megvalósíthatónak vélt terrorakcióból öt nap lesz.

 

A függetlenség napja - Mozi+, november 19. szombat, 21h

Az emberiséget, először a történelme során a kihalás veszélye fenyegeti. Egy idegen, földönkívüli faj indít inváziós támadást a Föld ellen. Két célja van a támadóknak: Az emberi faj kiírtása és a Föld bolygó erőforrásainak kimerítése. Az emberi faj viszont, ezt nem tűri némán és felveszi a harcot a hódítókkal. Az elenállás három ikonikus alakja Steven Hiller Kapitány (Will Smith), David Levinson kábeltévészerelő (Jeff Goldblum) és az Egyesült államok elnöke, Mr. Withmore (Bill Pullman), akik a végsőkig is harcolnak, ha szükséges…

 

Vissza a gyökerekhez - TV2 Comedy, november 19. szombat, 21h

A sikeres építész Valentin D azt állítja magáról, hogy árva, mert szégyelli, hogy családja fémhulladékok adás-vételből él Észak-Franciaországban. Elbűvölő kedvesével fényűző életet élnek és éppen egy rangos kiállítás megnyitójára készülnek, amikor a rokonok néhány száz kilométerrel arrébb úgy döntenek, hogy meglátogatják a nagymenő családtagot. Valentin cseppet sem örül a látogatásuknak, ám egy véletlen balesetnek köszönhetően teljesen kiesnek neki az elmúlt évek történései, és újra azzá az észak-franciaországi fickóvá válik, aki évekkel ezelőtt volt.

 

A vasmacska kölykei - Moziverzum, november 19. szombat, 21h

A felettébb csinos, ám kibírhatatlan természetű, dúsgazdag Joanna felfogadja Dean-t, a vidéki asztalosmestert, hogy jachtjukon építsen egy gardróbszekrényt. Már az első pillanatban utálni kezdik egymást, s amikor Dean megmondja a véleményét, Joanna, tengerbe szórva minden holmiját, kidobja a hajóról. A következő napon Joanna véletlenül átbukik a hajó korlátján és amnéziát kap. Férje boldog, hogy megszabadul tőle, ezért nem ismeri fel. Dean viszont, aki neveletlen gyermekei mellé éppen dadát keres, azt állítja, hogy Joanna a felesége és négy gyermekének anyja...

 

Azt beszélik - Viasat3, november 19. szombat, 21h

Sarah (Jennifer Aniston), a New York-i újságíró már menyasszony, de halogatja a házasságot és nem szívesen utazik haza vidékre, a húga esküvőjére. Ám a vendégség másképp alakul, mint hitte. Megismerkedik egy milliomos sármőrrel, Beau Burrough-val (Kevin Costner) és bár eleinte úgy néz ki, szerelem lesz a dologból, a románc balul sül el. A férfi néhány megjegyzése alapján Sarah nyomozni kezd és elképesztő családi titkokra derít fényt: az ő nagymamája volt a Diploma előtt című klasszikus vígjátékot ihlető történet hősnője.

 

Alice már nem lakik itt - Duna Tv, november 19. szombat, 21.30h

Amikor Alice elveszíti a férjét autóbalesetben, eladja mindenét, fogja kiskamasz fiát és útra kel haza, Montereybe, hogy folytassa énekesnői karrierjét, amelyet a házassága miatt hagyott félbe. Útközben munkát kell vállalnia, így kezd énekelni egy bárban, ahol viszonyba keveredik egy fiatalabb férfival, ám a kapcsolatnak zűrös vége lesz. A következő városban pincérnői állást vállal, ahol végre barátokra talál, és megismerkedik egy helyi gazdálkodóval, aki ráadásul a fiára is jó hatással van. Alice azonban most már nem engedi meg magának, hogy könnyen igent mondjon egy új kapcsolatra.

 

Az utolsó kikötő - Filmbox, november 19. szombat, 22.20h

Ian Martin, a kiégett bostoni nyomozó újabb letartóztatást puskáz el alkoholbefolyásoltság miatt. Ahelyett, hogy kirúgná, parancsnoka megszánja, és ad neki még egy utolsó esélyt: áthelyezi őt a csendes Salem Harborba, Martin szülővárosába, abba a kis tengerparti közösségbe, melyet a rendőr évekkel ezelőtt elhagyott. Martin megpróbál beilleszkedni, lejönni az alkoholról, és rendbe hozni kapcsolatát itt élő lányával, ám amikor egy fiatal lánynak nyoma vész _ és eltűnése a helybélieket szemlátomást nem különösebben izgatja -, a férfi ráveti magát a rejtélyre, amely nagyobb kihívásnak bizonyul, mint gondolta volna, és ahogy nő a feszültség, úgy a vágy is, hogy ismét hozzányúljon az üveghez.

 

Eastern Promises - Gyilkos ígéretek - Film Mánia, november 19. szombat, 22.45h

Egy brutálisan bántalmazott orosz kamaszlány belehal a szülésbe. Az ügyeletben lévő nővér, Anna (Naomi Watts) elhatározza, hogy megkeresi a rokonait. Amikor felkeresi az elegáns orosz éttermet, nem is sejti, hogy milyen veszélybe sodorta magát. Az étterem tulajdonosa a helyi orosz maffia vezetője, aki éppen azon ügyködik, hogy fia, Kirill (Vincent Cassell) után eltakarítson. Ebben nagy segítségére van Nyikolaj (Viggo Mortensen), aki mindig profin gondoskodik arról, hogy az útban lévő hullák eltűnjenek.

 

Jack Reacher: Nincs visszaút - TV2, november 19. szombat, 22.50h

Jack Reacher (Tom Cruise) visszatér a maga sajátos igazságszolgáltatási módszereivel ebben a várva várt folytatásban. Susan Turner hadnagyot (Cobie Smulders), aki Reacher régi nyomozóegységének jelenlegi vezetője, letartóztatják hazaárulásért. Reacher nem kételkedik a nő ártatlanságában, de ahhoz, hogy ezt bizonyítani tudja, ki kell szabadítania őt a börtönből, és fel kell tárnia egy nagyszabású kormányzati összeesküvést. Az események gyorsan eldurvulnak, és a szökésben lévő páros számára már nem csupán a saját nevük tisztázása a tét, hanem az életük is. A nyomozás során Reacher olyan titokra bukkan, amely örökre megváltoztathatja az életét...

 

Béke, szerelem és félreértés - Viasat3, november 19. szombat, 23.10h

Az ügyvéd Diane Manhattanben él két tini gyerekével. A házassága tönkrement, most kapta meg a válási papírokat. Úgy érzi, pihenésre van szüksége. Az anyjához mennek, akinek az állam északi részén van háza. A lányával ellentétben Grace örök hippi maradt, a városka alternatív kulturális közösségének nem hivatalos vezetője, aki marihuana árusításból él. Grace és Diana majd húsz éve nem beszélt egymással, a lány nem tudta megbocsájtani a szülői mulasztásait. Miközben anya és lánya egymást kóstolgatja, a gyerekek gyorsan barátot találnak.

 

Nobel végakarata - Duna Tv, november 19. szombat, 23.25h

A Nobel-díj banketten Annika Bengzton bűnügyi riporter szeme előtt lőnek le két embert, egyikőjük az orvostudományi díj vitatott nyertese, Aaron Wiesel. Tanúként a rendőrség kötelezi Annikát, hogy senkinek sem beszélhet arról, amit látott. A gyilkosságért egy terroristacsoport vállalja a felelősséget. Annika arra gyanakszik, hogy az igazi célpont valójában Wiesel táncpartnere, Caroline von Behring, a Nobel Bizottság elnöke volt. Nyomozása során egyre veszélyesebb terepre téved.

 

Joker - RTL, november 19. szombat, 23.30h

Arthur Fleck (Joachim Phoenix) felbérelhető bohócként dolgozik Gotham City szegénynegyedében, és abban reménykedik, hogy humoristaként felléphet Murray Franklin (Robert De Niro) népszerű tévéshow-jában. Senki sem tudja, hogy Arthur feszült helyzetben akaratlan vihogásban tör ki, amivel mindig magára haragítja a körülötte élőket. Amikor megszűnik a gyógyszertámogatása, Arthur személyiségét Joker veszi át. A várva várt tévés meghívás már az antihős Jokerhez érkezik, aki gúnyos kacajjal dobja fel véres ámokfutását.