Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha pihenősre vennéd szombat este a figurát.

A smaragd románca - Moziverzum, október 7. szombat, 18.50h

Joan Wilder (Kathleen Turner), a félénk és álmodozó regényírónő élete unalmasan telik. Egyre-másra írja romantikus kalandregényeit, míg egy nap a fantázia valósággá válik és egy életveszélyes kaland közepén találja magát. Amikor hírt kap arról, hogy nővérét elrabolták, Joanna azonnal Dél-Amerikába utazik. A repülővel egy egzotikus világba érkezik, ahol hamarosan összehozza a sors Jack Colton-nal (Michael Douglas), azzal a fickóval, aki akár valamelyik regényéből is előléphetett volna. Jack jóképű kalandor, igazi szerencselovag, aki segít Joanna-nak, hogy élve ússza meg ezt a kalandot...

 

Amerikai pite 3. - Az esküvő - SuperTV2, október 7. szombat, 20h

A világszerte közkedvelt, fenomenális figurák még most összejönnek egy nagyon különleges alkalomra, és ez nem más, mint: Az esküvő. Jim és Michelle ugyanis összeházasodnak...Stifler ezért legénybúcsút tervez, és persze Jim apja midig kéznél van a fantasztikus atyai tanácsokkal. Az Amerikai pite banda visszatér a gyötrelmesen cikis szituk és a fergeteges poénok jellegzetes keverékével. Úgyhogy, ha meg akarod tanulni, mit NE csinálj egy bulizós éjszakán a melegbárban, vagy hallani akarod, hogy a szex a nagyival SOHA nem jó dolog, vagy tudni akarod, hogy a fanszőrzet és az esküvői torta mennyire ROSSZ kombináció, akkor jó helyen jársz...

 

anyám! - Viasat6, október 7. szombat, 21h

Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...

 

A Poseidon katasztrófa - Film Mánia, október 7. szombat, 21h

A Poseidon nevű hatalmas luxus-óceánjáró hosszú és dicsőséges pályafutása végén megérett a nyugdíjazásra. Utolsó útján, mely New Yorkból egy görög hajótemetőbe vezet, új tulajdonosai jóvoltából a hajón nem tartják be a megfelelő biztonsági előírásokat. És pont szilveszter éjszakáján, a legnagyobb mulatozás közepette egy hatalmas hullám felborítja a hatalmas hajót, a fedélzetén több száz emberrel. A teljes legénység a tengerbe vész. A szalonban halottak és sebesültek fekszenek. A hősies Frank Scott tiszteletes vezetésével tíz túlélő emberfeletti küzdelembe kezd a menekülésért.

 

A biztonság záloga - Moziverzum, október 7. szombat, 21h

Luke Wright exrendőr egy napon elveszít egy megbundázott mérkőzést, ezért az orosz maffia bosszúból megöli a családját. Luke-ot a véletlen összehozza Mei-jel, a kínai kislánnyal, akit ugyanazok a gengszterek üldöznek, akik a családját is megölték. Meiről kiderül, hogy matekzseni, akit a triádok arra kényszerítenek, hogy nekik dolgozzon. A lány egy felbecsülhetetlen értékű kódszámot őriz az emlékezetében, amelyért a triádok, az orosz maffia és a New York-i rendőrség korrupt tagjai akár gyilkolni is képesek. Luke hadjáratot indít a város alvilága ellen, hogy megmentse az ártatlan lány életét.

 

Kis nagy ember - M5, október 7. szombat, 21h

A 121 éves Jack Crabb, a világ legvénebb embere maga az élő történelem. Történész érkezik az öregek otthonába, hogy hitelesen lejegyzetelhesse a régi idők utolsó élő szemtanújának szavait. Jack mesélni kezd: tízéves korában a csejennek fogságába esik, akik indiánként nevelik, de kíváncsi ifjúként visszacsábítja a sápadtarcúak világa. Éveken át keresgéli a helyét a két kultúra között, s hihetetlen kalandok részese lehet. Volt fehér és indián felesége, a legendás Vad Bill Hickok barátjává fogadta, s ő az egyedüli túlélője Custer tábornok utolsó rohamának a Little Big Horn folyó melletti mészárlásnál. Vajon az évszázad hőse volt, vagy az évszázad hazudozója? Dustin Hoffman lebilincselően személyesíti meg a címszereplőt, egyforma hitelességgel jelenítve meg annak több mint száz éven, 15 éves korától 121 éves koráig átívelő életpályáját.

 

A sziget - AXN, október 7. szombat, 21h

Licoln 6-Echo (Ewan McGregor) és Jordan-2 Delta (Scarlett Johansson) több száz társukhoz hasonlóan szigorú ellenőrzés alatt élnek, mindegyikük abban reménykedik, hogy kiválasztják a Szigetre, amely az egyetlen lakható hely maradt a Földön. Lincoln azonban hamarosan rájön, minden hazugság, amit eddig saját magáról és a világról tudott, a Sziget meséje pedig a legkegyetlenebb átverés. Miután kiderül számukra, hogy holtan értékesebbek, mint élve, Lincoln és Jordan megszöknek a zárt létesítményből.

 

Kobra - AMC, október 7. szombat, 21h

Az igazi neve Cobretti. De azoknak, akik ismerik és azoknak, akik azt kívánják, bárcsak ne ismernék, ő egyszerűen csak Kobra. Ha a bűn betegség, Kobra a legjobb gyógyszer ellene. Kobra a nagyváros utcáin edződött specialista: azokra az ügyekre szakosodott, amelyekről a többiek azt állítják, hogy lehetetlen őket megoldani és vagy nem merik, vagy nem akarják leleplezni az igazi tettest. Kobra neve hallatán hideg rázza még a legagyafúrtabb bűnözőt is, hiszen szokatlan, eredeti módszerei, elszántsága, célratörése még saját kollégáit is gyakran őrületbe kergeti. De most, amikor elszabadult a bűn a nagyvárosban, a rendőrség Kobrát küldi az ártatlan áldozatokat sorozatban gyilkoló, bestiálisan kegyetlen ismeretlen bűnöző nyomába. De vajon ez a gyilkos egyedül hajtja végre tetteit, vagy mások is beleártották magukat az ügybe?

 

A hónap dolgozója - TV2 Comedy, október 7. szombat, 21h

Vincent egész életében közalkalmazott szeretett volna lenni, hogy a kényelmes élettel járó előnyöket maximálisan kihasználhassa. Ráadásul a munkajog értelmében kirúghatatlan, így igazi nyugdíjas állás az övé. Egy nap azonban az élete fenekestül fordul fel: amikor a kormány megszavaz egy hatalmas megtakarítási tervet, Vincent feje felett megjelenik a munkanélküliség réme. Mivel azonban önszántából nem hajlandó felmondani, kirúgni pedig nem lehet, főnöke a lehető leglehetetlenebb helyekre helyezi át, hogy megtörje a férfi ellenállását. Az Északi-sark, a börtön, a bűnözőktől hemzsegő külváros csak néhány, ahol Vincentnek az állása mellett az életéért is küzdenie kell. Ám a megpróbáltatásai során nemcsak a szépséges Evával és a szerelemmel ismerkedik meg, de egy szakszervezeti vezetőtől is tanácsokat kap, hogy miképp tartson ki a végsőkig.

 

A briliáns csel - Prime, október 7. szombat, 21.25h

Thom, az ifjú zseni nem találja a számára megfelelő munkát, annak ellenére, hogy óriáscégek csábítóbbnál csábítóbb ajánlatokkal bombázzák. A fiún elnehezedni látszik apja nyomása is, amikor is egy váratlan, titokzatos üzenet érkezik a telefonjára, amely egy olyan munkával kecsegtet, ami rögtön felkelti az ifjú Thom figyelmét. A titokzatos megkeresés egy kincsvadász csapattól érkezik, akik arra vállalkoznak, hogy a Spanyol Központi Bankot kirabolva szerezzenek meg egy nagyon értékes műtárgyat. A feladat azonban nehezebb, mint amilyennek az elsőre tűnik, ugyanis nem elég, hogy az épület biztonsági főnöke mindenre elszánt, de a széf egy titokzatos mérnöki csoda eredménye, ráadásul a csapatnak a foci vb okozta káoszban kell kirabolnia azt.

 

Haszonélvezők - Duna Tv, október 7. szombat, 21.34h

A New York-i Mathias Párizsba utazik, miután megtudja, hogy egy tágas lakást örökölt az elhidegült apjától. A férfi azt reméli, hogy gyorsan túlad majd rajta, és utazhat haza, ám adódik egy kis gubanc. Kiderül, hogy a lakásban egy öreg hölgy, Mathilde él a lányával, és nincs semmilyen jogi lehetőség arra, hogy távozásra kényszerítse őket onnan. Miközben Mathias mindent megpróbál, hogy megszabaduljon az ingatlantól, többet tud meg Mathilde-ról, illetve az apjáról, mint azt valaha is gondolta volna.

 

Vakáció - RTL KETTŐ, október 7. szombat, 22h

Ha kezd unalmassá válni a családi élet, fel kell kavarni az állóvizet. Rusty (Ed Helms), a két örökké veszekedő fiúgyermek apja úgy érzi, valamit tennie kell végre a família boldogságért. Minden addigi szokást felrúgva a kezébe veszi az irányítást, és bejelenti, hogy a család autóval indul nyaralni távoli céljuk felé. Rusty reméli, a közös autózás összerázza kicsit a családot _ és össze is rázza, nem is kicsit! Út közben elképesztő kalandokon mennek keresztül, melyek során az életveszély a legkisebb baj. Sivatag, baleset, furcsa idegenek és még furcsább ismerősök között próbálja a meggyötört családfő a cél felé navigálni az egyre elgyötörtebb kompániát.

 

Nicholas Nickleby - Duna Tv, október 7. szombat, 23.25h

A családfő halálával vége a Nickleby család kényelmes életének. A família elszegényedik, és a kilátástalan helyzetben az anya néhai férje bátyjához fordul segítségért. Ralph bácsi azonban elszakítja az asszonyt gyerekeitől. Nicholas egy észak-angliai iskolába kerül, ahol a kegyetlen Mr. Squeers és felesége terrorizálja a diákokat. Eközben Ralph bácsi Nicholas szép nővérét arra használja, hogy a befektetőit befolyásolja vele. Egy nap Nicholas társával, Smike-kal megszökik az iskolából. Úton London felé találkoznak egy színtársulattal... A film Charles Dickens azonos című regényéből készült.