Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Van itt minden: mesefilm, akció, vígjáték, horror... Minden adott ma egy jó kis esti filmnézéshez.

Ki nevel a végén? - AMC, május 19. vasárnap, 18.05h

Dave Buznik (Adam Sandler) átlagos, hétköznapi, látszólag nyugodt ember, akit egy repülőgépen lezajlott incidens után a bíróság indulatkezelési terápiára kötelez. Pszichiátere dr. Buddy Rydell (Jack Nicholson) nem mindennapi figura és terápiás módszerei sem mondhatóak szokványosnak. Rydell hamarosan beköltözik Dave lakására is, és a kezelés ideje folyamatosan vele marad. Furcsábbnál furcsább helyzetek követik egymást, amik látszólag nem szólnak másról, mint Dave további ingerléséről, akinél akkor szakad el végleg a cérna, mikor Rydell elhódítja tőle a barátnőjét.

 

Elvált Szülők Felnőtt Gyermekei - Paramount Network, május 19. vasárnap,  18.10h

Egy felnőtt férfi még mindig elvált szülei kereszttüzében áll. Rájön, hogy tudatlanul része volt egy elvált szülők gyermekeivel kapcsolatos kutatásnak, életét pedig évekkel később is nyomon követik.

 

Kung Fu Panda 3 - RTL HÁROM, május 19. vasárnap, 19h

Po halottnak hitt apja váratlanul felbukkan, méghozzá a legjobb pillanatban. A természetfeletti erőkkel visszaélő Kai ugyanis zombivá változtatja Kína minden valaha volt kungfumesterét, és birtokba veszi az erejüket. A legenda szerint egyedül a pandák képesek a csí energiát irányítani, ami az egyetlen fegyver Kai ellen. Po elutazik a titkos pandaparadicsomba, hogy megtegye a lehetetlent, és végzetes kungfuharcossá képezzen ki egy falunyi szórakozott, ügyetlen pandát.

 

Jégkorszak: A nagy bumm - Moziverzum, május 19. vasárnap, 19.15h

A horda nem hordja el magát: a jégkorszak sztárjai (Sid, Manny és Diego) valamint rokonaik, szerelmeik és a tápláléklánc összes gyöngyszeme pályája legnagyobb, leglátványosabb kalandjába keveredik. Akkorába, amibe beleremeg a Föld! És egyszerre történik minden. Motkány véletlenül egy jégbe fagyott űrjárműre akad, természetesen nem ért semmit, és természetesen hihetetlen folyamatokat indít be _ pedig csak egy makkot szeretne elspájzolni. Ez alatt Manny a férjhez készülő lányától való elszakadást gyakorolja, Diego szintén rájön, hogy a kardfog nem feltétlen akadálya a családalapításnak, és Sid kénytelen szembenézni a ténnyel: az összes barátja rátalált az igaz szerelemre, csak ő nem. De azután szembenéz egy dögös lajhárlánnyal is...

 

Két hét múlva örökké - Cool, május 19. vasárnap, 19.50h

George Wade (Hugh Grant) New York egyik vezető ingatlanfejlesztési vállalatának felelős pozícióját tölti be. Bátyja, Howard (David Haig) a cég üzleti sikereinek motorja, és egyáltalán nem nézi jó szemmel testvére hóbortját. George ugyanis minden jogásznővel kikezd, és amikor meghódított nő valami hibát vét, Howardra vár, hogy kirúgja a hölgyet. Most azonban betelt a pohár, Howard választás elé állítja öccsét: alkalmaz végre egy komoly ügyvédet, vagy búcsút mondhat a részvényeinek. Így kerül a céghez Lucy (Sandra Bullock), a Harvardon végzett, intelligens, stratégiai elmével megáldott ügyvéd, akinek megvannak a saját elképzelései a főnökét illetően.

 

Super 8 - AMC, május 19. vasárnap, 20h

1979-ben az Amerikai Légierő lezárta az 51-es körzet egy részét. Minden anyagot vonattal egy szigorúan őrzött létesítménybe szállítottak. Az éj leple alatt a tehervonat látványos balesetet szenvedett, mielőtt elérte volna végső célját; a szállítmány sorsa a mai napig rejtély. Egy titokzatos természetfeletti erő bujkál ebben az átlagos kisvárosban _ de vajon ez az erő jó vagy gonosz? Mi a szándéka? Furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok történnek. Ismeretlen kormányügynökök érkeznek _ de mi célból? Foglyul akarják ejteni ezt az erőt, meg akarják védeni a várost, vagy el akarják hallgattatni a tanúkat? Egy átlagos család a különös események csapdájába kerül. A rejtély kibogozásáért folyó versenyben minden feltárt titok csak még több kérdést vet fel.

 

Megszólít az éjszaka - Film Mánia, május 19. vasárnap, 20h

Egy nyugat-virginiai kisvárosban éjszakánként szárnyas teremtmények jelennek meg a házak között. John Klein (Richard Gere), a feleségét gyászoló újságíró a helyszínre utazik, ahol megdöbbenve tapasztalja, hogy a teremtmények épp olyanok, mint azok a fura lények, akiket Klein haldokló felesége rajzolgatott. A környékbeliek azt állítják, hogy ők jól ismerik a férfit. A tér átalakul, Klein váratlanul egy idegen kisvárosban találja magát, melynek folyója fölött különös fény ragyog, lakói pedig ugyanazt álmodják: éjszakánként egy közeledő szárnyas lényt látnak maguk előtt.

 

Így neveld a sárkányodat 2. - RTL HÁROM, május 19. vasárnap, 20.55h

Öt év telt el azóta, hogy Hablaty és Fogatlan sikeresen egyesítette a sárkányokat és a vikingeket Hibbant-szigeten. Miközben Astrid, Takonypóc és a többiek sárkányversenyeken szórakoznak, addig Hablaty és Fogatlan egyre távolabbra jutva új világokat térképeznek fel. Egyik kalandjuk során felfedeznek egy titkos jégbarlangot, amely több száz új, vadon élő sárkánynak és a titokzatos Sárkánylovasnak ad otthont. Az öröm nem tart sokáig, ugyanis feltűnik a kegyetlenségéről ismert Drákó, aki kíméletlenül vadászik, nemcsak a sárkányokra, hanem a törzsek vezetőire is. Az egész törzsnek össze kell fognia, hogy megmentsék mind az emberek, mind a sárkányok jövőjét.

 

A múmia - Mozi+, május 19. vasárnap, 21h

Időszámításunk előtt 1719-ben az egyiptomi Théba falai között tiltott szerelemre lépett Imhotep főpap és a fáraó szeretője. Bűnükért megfizettek: a lány elvette saját életét, Imhotep mumifikált teste pedig örökké kísérteni fog, amíg a Földre nem szabadítják...Most 1925-öt írunk. A Szahara perzselő homokját néhány elszánt kincsvadász rója. A meggazdagodás reményében vállalták a megpróbáltatásokat, és nem is sejtik, hogy kincsek helyett hamarosan a létező legszörnyűbb titkot fogják feltárni...Mert a kincskeresők egy ősi sírra bukkannak, és akaratukon kívül felszabadítják a borzalmak 3000 éves szellemét…

 

Pál, Krisztus apostola - Duna Televízió, május 19. vasárnap, 21h

Kr.u. 67. Néró, a történelem legvéresebb kezű uralkodója a keresztényeket kiálltja ki bűnösnek Róma felgyújtásáért. Krisztus leghűbb követője, Tarzuszi Saul, akit a római világ Pálként ismer, utolsó napjait egy rideg és sötét börtöncellában tölti, arra várva, hogy végrehajtsák a császár által elrendelt kivégzését. Barátja és orvosa, Lukács meglátogatja az ítélet végrehajtása előtt, pedig Rómába utazásával az életét kockáztatja, ugyanis Mauritius, a börtön prefektusa minden lépését árgus szemmel figyeli. Lukácsnak mégis sikerül lejegyeznie az idős tanító bölcsességeit, amelyek később a katolikus egyház alapjait képezik.

 

Az olasz meló - SuperTV2, május 19. vasárnap, 21h

A terv tökéletes. A melót hibátlanul megcsinálták, a menekülés is tiszta ügy volt. Az egyetlen bökkenő, amire Charlie Croker mestertolvaj álmában sem gondolt, saját csapatának egyik tagja lett. Miután sikerült végrehajtaniuk egy elképesztő aranyrúdrablást Velence egyik szigorúan őrzött palotájában, Charlie és bandája nem akarnak hinni a szemüknek és az eszüknek, amikor egyik társukról kiderül, hogy kettős játékot űzött. Innentől nem a kassza a tét, hanem a bosszú! Ekkor lép a képbe Stella, a gyönyörű, acélidegzetű kasszafúró, aki csatlakozik Charlie csapatához, amikor vissza akarják lopni az aranyat. Mégpedig úgy, hogy betörnek Los Angeles közlekedésfelügyeleti központjába, megbabrálják a jelzőlámpákat, és a város történetének legnagyobb közlekedési dugóját idézik elő… Az 1969-es klasszikus modern változata tele van fordulatokkal, izgalmas kaszkadőrmutatványokkal, páncélkocsikkal, motorokkal, helikopterekkel, beláthatatlanul vad kanyarokkal, akcióval és izgalommal!

 

A bálna - Paramount Network, május 19. vasárnap, 22h

Charlie (Brendan Fraser) egy 270 kilós középiskolai angol tanár, akinek élete nagyot fordul, mikor elhagyja családját férfi szeretője miatt, megromlik a kapcsolata tinédzser lányával, Ellie-vel (Sadie Sink) is. A férfi depressziója és kóros elhízása miatt régóta nem hagyta el az otthonát, online tartja meg óráit is. Egyetlen barátja Liz (Hong Chau) megpróbál neki segíteni, amiben csak tud. Egy nap Charlie úgy dönt, szeretne kapcsolatot teremteni elhidegült 17 éves lányával.

 

Az Amazonas kincse - RTL, május 19. vasárnap, 22.05h

Beck, a behajtó szerepében maga Rock rombol végig a kincsvadászok ösvényein. Utolsó feladata, hogy megkeresse és visszaszállítmányozza főnöke kalandor fiát, Travist, aki épp régész kíván lenni és az indiánok rég elveszett kincsét keresi a dzsungelben. Kezdetét veszi az őrült hajsza: a kincskereső, az embervadász, a sűrűben bujkáló gerillák, az aranybánya szeszélyes és kegyetlen tulajdonosa, egy skót dudás, egy bombázó csaposlány és egy csapat túlfejlett humorérzékű pávián kergetőzik a fák között, a kincs körül, az aranybányákban és egy katonai táborban.

 

Halhatatlanok - AMC, május 19. vasárnap, 22.10h

Heraklion kegyetlen és vérszomjas királya, Hyperion (Mickey Rourke) és ádáz hadserege az egész ókori Hellászt lángba borítja, hogy rátaláljon a rég elveszett epiruszi íjra. A félelmetes hatalommal bíró fegyverrel a király letaszíthatja az isteneket az Olümposzról, és a világ urává lehet. Hyperion és légiói könyörtelen hatékonysággal perzselnek fel mindent maguk körül, és úgy tűnik, senki sem állíthatja meg őket. Egy Thészeusz nevezetű fiatal kőfaragó (Henry Cavill) bosszút esküszik, miután Hyperion feldúlja a faluját, és megöli az édesanyját. Phaedra, a papnő (Freida Pinto), látja a jövőt, és miután találkozik Thészeusszal, meggyőződésévé válik, hogy a férfi az egyetlen, aki véget vethet a pusztításnak. A nő segítségével Thészeusznak sikerül maroknyi csapatot összegyűjtenie, és elindul, hogy megvívja a végső, elkeseredett csatát az emberiség megmentésére.

 

Bosszúvágy - TV2, május 19. vasárnap, 22.15h

A chicagói sebészorvos, Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) csak közvetetten ismeri az utcai erőszakot, amit a műtőjébe került számtalan áldozat szenved el. Ám mindez megváltozik, amikor feleségét (Elisabeth Shue) és lányát (Camila Morrone) brutális támadás éri külvárosi otthonukban. Megelégelve a túlterhelt rendőrség tétlenségét, a bosszúvágytól fűtött Paul maga ered az elkövetők nyomába, hogy igazságot szolgáltasson. A megszaporodó önítélkezésekre a média is felfigyel, a lakosság pedig azt találgatja, hogy őrangyal vagy hóhér járja-e a város utcáit...

 

A feltaláló - Duna Televízió, május 19. vasárnap, 22.55h

Dr. Béres József a hatvanas évek végén laboratóriumi kutatóként fedezte fel a nyomelemek kedvező hatását a növényekre, és ezt továbbgondolva fejlesztette ki legendás készítményét, a Béres-cseppet. A világ sok országában azonnal ünnepelt tudós vált volna belőle, ám a korabeli Magyarország nem tartozott ezek közé. Nehéz évek vártak a tudósra. Bár a cseppek hatékonyan segítettek sok betegség gyógyulásában és a hír szájról-szájra terjedt, a hatalom nem nézte jó szemmel Béres József tevékenységét. Minden eszközzel próbálták megakadályozni a készítmény terjedését, börtönnel fenyegették és bírósági eljárást indítottak ellene. Ám a kutató nem hátrált meg... A film Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét mutatja be. Miközben érzelmekben gazdag jelentekben követi a Béres Csepp megszületésének érdekfeszítő, pergő eseményeit, a kutató hatalommal vívott, megalkuvást nem tűrő harcát, objektív látleletet is nyújt a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról, a (nem)működő szocializmusról, az akkori társadalom egészét átható hazugságokról és intrikákról. Napjainkban különösen fontos és aktuális, hogy felelevenítsük Béres József elkötelezettségét, és azt a morális értékrendet, melyet ránk hagyott.

 

Családi vakáció - Irány Ibiza! - Moziverzum, május 19. vasárnap, 23h

Philippe és Carol mindketten túl vannak egy rosszul sikerült házasságon, de most úgy néz ki, egymás személyében megtalálták az igazit. Carol két tinédzser gyermeke nincs elragadtatva a ténytől, hogy a kissé régimódi Philippe lesz a mostoha apjuk, ezért a férfinak mindent el kell követnie annak érdekében, hogy elfogadtassa magát. Még azt is bevállalja, hogy a gyerekek válasszák meg a nyaralás helyszínét, így esik a választás a buli fővárosára, a folyton pörgő és vibráló Ibizára. És hogy hogyan reagál egy konzervatív hatvanas fickó a folyton félmeztelenül bulizó fiatal lányokra, a kitartó kokain árusokra és a féktelen partikra? Hát beleveti magát a buliba!

 

Az apáca - Film+, május 19. vasárnap, 23h

A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek biztonságos, napfényes világukba. Valami rosszra készültek, de nem ennyire rosszra. Amivel itt találkoznak, az olyan ősi és olyan gonosz, hogy talán még a hit ereje sem elég rá, hogy megóvja őket. Valak ő, az apáca képében megtestesülő démon, a sátán küldötte.

 

A Vagdalthús-hadművelet - VIASAT FILM, május 19. vasárnap, 23.15h

1943-ban a szövetségesek eltervezik, hogy megtörik Hitler szorítását a megszállt Európán, és átfogó támadást indítanak Szicília ellen, de van egy kis bökkenő: valahogyan meg kellene védeni az inváziós haderőt az esetleges megsemmisüléstől. Két figyelemre méltó hírszerző tiszt, Ewen Montagu (Colin Firth) és Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen) feladata, hogy kitalálják a háború legkülönösebb és legszenzációsabb dezinformációs tervét, amelynek középpontjában a történelem legvalószínűtlenebb titkosügynöke áll: egy halott hajléktalan. A Vagdalthús hadművelet egy olyan ötlet rendkívüli és igaz története, amelytől azt remélték, hogy megfordítja a szövetségesek helyzetét _ hihetetlenül nagy kockázatot vállalva, dacolva a logikával, és pattanásig feszítve értelmi szerzőinek idegeit.

 

Hang nélkül - AXN, május 19. vasárnap, 23.15h

Világunkat látszólag sebezhetetlen, ragadozó lények foglalták el, melyek a legkisebb zajra is azonnal lecsapnak prédájukra, kíméletlen, halálos erővel. Egy leleményes családnak sikerült életben maradnia teljes csendben, úgy, hogy elnyomnak minden lehetséges zajt, ami a mindennapi életükkel jár. Egyik gyermekük már odaveszett a borzalomban, így a szülők és a két megmaradt gyermek a gyásztól sújtva küszködnek a túlélésért... és megpróbálnak minden lehetséges módon felkészülni egy újabb gyermek születésére...

 

Kipörgetve - VIASAT3, május 19. vasárnap, 23.20h

Luxusautókkal a francia Riviérán száguldozni király dolog. Andrew és Garrett (Scott Eastwood és Freddie Thorp) testvérek és tolvajok, méghozzá a legjobbak. Megbízást kapnak, hogy lopjanak el egy gyönyörű és több millió eurót érő Bugattit a festői Dél-Franciaországban élő helyi maffiafőnöktől. Ám egy váratlan baki folytán a nyerő párost tetten érik. A feldühödött tulajdonos, Jacomo Morier (Simon Abkarian) ráveszi a srácokat, fújják meg ősellensége legnagyobb becsben tartott trófeáját, egy 1962-es Ferrari 250 GTO-t, különben az életükkel kell fizetniük a ballépésük miatt. A Foster tesók, akik már járatosak a balhés ügyekben, egy olyan tuti tervet eszelnek ki, amivel nem csak a menő járgányt szerezhetik meg, de a francia gengszternek is keresztbe tehetnek.

 

Hippi túra - Cool, május 19. vasárnap, 23.55h

A menő manhattani házaspár, George (Paul Rudd) és Linda Gergenblatt (Jennifer Aniston) hirtelen munka nélkül maradnak, és újra kell gondolniuk az életüket. Miután kénytelenek a lakásuktól is megválni, Atlantába indulnak. A boldog jövő azonban félúton várja őket. Egy pucéran elsuhanó férfinak köszönhetően az Elysiumban kötnek ki, ahol a hippi és vegán közösség szabadon élvezi a szerelmet. A házaspár úgy dönt, hogy kéthetes próbaidőre maradnak. Ám míg Linda kimondottan élvezi új barátai társaságát, addig George-nak alaposan meggyűlik a baja az Elysium szabályaival.