Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Vasárnap esti búsongás helyett nézz filmeket!

A nagy Lebowski - Film Mánia, január 9. vasárnap, 20h

Jeff Lebowski (Jeff Bridges) egyetlen aranytörvénye az életben: élj és hagyj élni! Békésen lopja a napot, iszogatja kedvenc koktélját és döntögeti a rekordokat törzshelyének tekepályáján. Haverjai mind hasonlóan céltalan csodabogarak. Az idilli életet megzavarja két rosszarcú és modortalan gengszter, akik betörnek lakásába. A meglepett Lebowskit helyben hagyják és bepiszkítják kincset érő perzsaszőnyegét. Hősünk felkerekedik az igazi Lebowskihoz (David Huddleston), hogy tisztázza a félreértést és kártérítést kapjon. Az öreg milliomos névrokona viszont üzletet ajánl: szerezze vissza "elrabolt" ifjú feleségét.

 

A Maraton - Filmbox Extra HD, január 9. vasárnap, 21h

Egy rotterdami autószerelő műhely három alkalmazottja megtudja, hogy a műhely tulajdonosa 40.000 eurónyi adóval tartozik, és ha ezt az összeget nem teremtik elő azonnal, akkor elveszítik a munkahelyüket. Miután minden más lehetőséget megpróbálnak a pénz összeszedésére, a három cimbora megkéri egykori maratonfutó, mára mozgássérültté vált barátjukat, hogy segítsen nekik felkészülni a hamarosan megrendezendő maratonra, amely komoly pénzdíjjal rendelkezik. Csak egy probléma van: mindhárom autószerelő sörvedelő láncdohányos, és egyik sincs olyan formában, hogy akár a sarki kocsmáig képesek legyenek elfutni...

 

Utánunk a tűzözön - RTL+, január 9. vasárnap, 21h

Samantha Caine (Gena Davis) boldog családi életet él. Csak egy dolog hiányzik a tökéletes idillből: a múlt. Egy majdnem végzetes autóbaleset azonban mindent megváltoztat. Megdöbbenve fedezi fel, hogy nyolc évvel ezelőtt ő Charly Baltimore volt, egy szupertitkos kormányzati szervezet profi ügynöke. Samantha felbérel egy magánnyomozót, Mitch Henesseyt (Samuel L. Jackson), hogy derítse ki a múltját. Samantha otthagyja családját, hogy befejezze a nyolc évvel korábban kudarcba fulladt akciót.

 

Avatar - Moziverzum, január 9. vasárnap, 21h

Egy deréktól lefelé megbénult háborús veterán a távoli Pandorára utazik. A bolygó lakói, a Na'vik az emberhez hasonló faj _ de nyelvük és kultúrájuk felfoghatatlanul különbözik a miénktől. Ebben a gyönyörű és halálos veszélyeket rejtő világban a földieknek nagyon nagy árat kell fizetniük a túlélésért. De nagyon nagy lehetőséghez is jutnak: a régi agyuk megőrzésével új testet ölthetnek, és az új testben, egy idegen lény szemével figyelhetik magukat és a körülöttük lévő felfoghatatlan, vad világot. A veterán azonban más céllal érkezett. Az új test új, titkos feladatot is jelent számára, amit mindenáron végre kell hajtania...

 

Amerikai pite 2. - SuperTV2, január 9. vasárnap, 21h

A második részben újra együtt a díszes társaság, immáron túl a középiskolán és túl a férfivá avató élményeken. Ám a tapasztalatokból sosem elég, így a pitével bensőséges viszonyt ápoló Jim, a lovagias Oz, a titkon még mindig Vicky-ért epekedő Kevin, a hormonálisan túlvezérelt Stifler és a Stifler mamájára specializálódó Finch úgy dönt: a nyári vakáció idejére házat bérelnek a tengerparton, és parti-zónává alakítják a parti zónát. És valóban: buli ér bulit, kaland követ kalandot. Oz szeretné megismerni a telefon-szex gyönyöreit az épp Európában tanuló Heather-rel, ám valami mindig megzavarja a virtuális hancúrt. Az örök különc Finch, Stifler mamáját várja, Stifler a szomszéd lányokat szeretné behatóbban megismerni, Jim pedig látogatást tesz a zenetáborban, hogy nem éppen zenei jellegű leckéket vegyen Michelle-től, mielőtt megérkezik bohém buli-tanyájukra Nadia, a cseh bombázó. Mit mondjunk még? Ezt a pitét is mindenki kajálni fogja!

 

A Zodiákus - Viasat3, január 9. vasárnap, 21h

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak.

 

A keresztapa 2. - Paramount Network, január 9. vasárnap, 21h

A filmben két generációt ismerhetünk meg, a fiatal Vito Corleonet, és végig követhetjük Michealt, aki az apja halála után átveszi a család és a maffia vezetését és nem riad vissza semmitől a hatalmának és pénzének megtartása érdekében.

 

Vadidegen - Viasat6, január 9. vasárnap, 21h

Vannak Internetes chatszobák, ahová nehezebb bejutni, mint a legtitkosabb klubokba, léteznek találkahelyek, ahová csak hosszas ellenőrzés és szigorú biztonsági intézkedések után klikkelhet a felhasználó. De ha egyszer bejutott, új világ nyílik ki előtte: a leplezetlen vágyak, furcsa kívánságok világa, ahol mindenki szabadon váltogathatja a személyiségét. Ro egyik barátját meggyilkolják. A gyilkosa után nyomoz, és úgy tűnik, csak akkor tudhat meg többet az ügyről, ha ő is bekerül a rendszerbe. Egyre mélyebbre merül a szenvedélyek hálózatában, olyan mélyre, ahonnan talán már nincs kiút.

 

Fegyvertársak - Duna Tv, január 9. vasárnap, 21.15h

Charlie Waite, Boss Spearman, "Gomb" és Mose Harrison mind menekülnek a múltjuk elől _ és az egyetlen hely, ahol az ember szabad lehet, az a végtelen mezők nyílt terepe, ahol a természet alkot minden szabályt. A négy cowboyt a Vadnyugat törvénye köti össze, és megpróbálják kerülni az erőszakot. ám egy határ menti város, ahol a félelem és a zsarnokság az úr, megváltoztatja az életüket, és arra kényszeríti őket, hogy cselekedjenek. Miközben ezek a bátor férfiak a döntő ütközetre készülnek, szembe kell nézniük saját belső démonaikkal is... Az Oscar-díjas rendező, Kevin Costner igényes, lebilincselően feszült, látványos, akciódús westernje tisztelgés egy izgalmas kor hősei előtt, akik minden áron ragaszkodtak ahhoz, amiben hittek.

 

Vadon - M2, január 9. vasárnap, 21.18h

Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) élete épp romokban. Túl van egy tönkrement házasságon, a függőség karmaiból menekülve rájön, hogy gyökeres változásra van szüksége. Egy hirtelen ötlettől vezérelve hosszú vándorútra indul, noha soha nem kirándult korábban. Több mint 1500 kilométert gyalogol az Egyesült Államok nyugati partvonalán. Átkel a Mojave sivatagon, megmássza a Sierra Nevadát, végig gyalogol Kalifornián és Oregonon, kibírja a havat és a forróságot. És legfőképpen, hogy túlélje a magányt. Hosszú útja során sok és sokféle emberrel találkozik, barátságokat köt és túlél néhány hajmeresztő kalandot. Igazi társaságát mégis a múltjából meríti, miközben az erőltetett menet közben élete meghatározó szereplői és megélt tragikus percei kísértik.

 

Interjú a vámpírral - RTLII, január 9. vasárnap, 23.20h

Louis (Brad Pitt), az arisztokratikus, szomorú tekintetű vámpír megjelenik egy fiatal riporternél, hogy a lehető leghitelesebb forrásként beszámoljon neki a vámpírok életének minden részletéről. Története 200 évvel korábban kezdődik. A vámpír Lestat (Tom Cruise) végtelenül gonosz, ám ellenállhatatlan egyénisége rabul ejti a fiatal és gazdag Louist. A különös mámor vonzásában a fiú az elátkozottak sorsát, a halhatatlanságot választja: átalakul vámpírrá. Ettől kezdve élete folyamatos szenvedéssé válik, mert ahhoz, hogy éljen, ölnie kell.

 

Országúton - Duna Tv, január 9. vasárnap, 23.35h

Zampanó, a vidéket teherautón járó mutaványos pénzen veszi meg az együgyű Gelsominát, hogy ellásson körülötte mindent, ami egy asszony feladata, az úton társa, a mutatványok közben kisegítője legyen. Gelsomina félelemmel vegyes beletörődéssel fogadja el új helyzetét, s a faluról falura tartó utazás során különös kapcsoplatot alakít ki a gazdájával. Amikor összetalálkoznak egy igazi cirkusszal, Gelsominát elbűvöli az a zajos, színes világ és egy barátot is talál a társulatban, a kötéltáncost, akit a többiek csak Bolondnak neveznek.

 

Döbrösi Laura a SZESSÖN vendégeként elárulta, hogy karmesternek lenni a világ legmenőbb dolga és azt is, mit jelent noisemakernek lenni, de beszélt a női zenészekről is.