Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Vasárnap esti búsongás helyett nézz jó filmeket!

Halálos iramban: Ötödik sebesség - TV2, április 24. vasárnap, 20h

Miután Brian és Mia kiszabadította Dom-ot mielőtt az börtönbe került volna, az egyik régi haverjuknál, Vince-nél húzzák meg magukat Rio de Janeiróban. Azt hiszik, sikerül kijátszaniuk a hatóságokat, ám Luke Hobbs szövetségi ügynököt kemény fából faragták. Egy bulldog szívósságával követi a nyomaikat az embereivel. Vince közben nagy bulit ajánl a pénztelen menekülőknek, amellyel azonban kivívják a korrupt üzletember, Reyes haragját. Dom pedig tudja, ha ki akarnak szállni, le kell számolniuk az üldözőikkel...

 

Egy lányról - Film4, április 24. vasárnap, 20h

A tizenhat éves Jenny London külvárosában él a múlt század hatvanas éveiben. A kislány nemcsak szép, de okos is, szülei örömére egyetemre készül, miközben csellón játszik és franciául tanul. Egy esős nap Jenny találkozik a harmincas Daviddel. Miközben lassan románc bontakozik ki közöttük, a férfi valóra váltja mindazt, amit a lány a legmerészebb álmaiban gondolt. Bevezeti a társaságba, az éjszakai élet forgatagába, még Párizsba is elmennek. Jenny megízleli a szerelmet és a szabadságot, és ennek hatására elhanyagolja a tanulást, otthagyja az iskolát.

 

James Bond: Élni és halni hagyni - Jocky Tv, április 24. vasárnap, 21h

A brit titkosszolgálat ügynöke, a 007-es James Bond (Roger Moore) sürgős feladatot kap M-től (Bernard Lee). A világkülönböző pontjain rövid időn belül meggyilkoltak három brit ügynököt is. Az egyszerűnek tűnő gyilkossági ügyek kapcsán azonban. Mr. Bond hamar szembesül azzal a ténnyel nyomozása során, hogy egy nagyon veszélyes és jól szervezett bűnszervezettel van dolga, aminek a vezetője Kananga, másnéven Mr. Big (Yaphet Kotto). Akinek egyetlen célja az, hogy meghódítsa a drogpiacot.

 

Terminátor - Megváltás - Viasat3, április 24. vasárnap, 21h

2003-ban, a kivégzése előtt Marcus Wright hozzájárul ahhoz, hogy a testét tudományos célokra felhasználhassák. Tizenöt esztendővel később atomháború pusztítja el a Földet. A védelmi célra kifejlesztett Skynet számítógép az irányítása alatt lévő robotokkal totális háborút indított a túlélők ellen. Az ellenállás egyik vezetője John Connor, akinek az életét egy különös idegen, Marcus Wright érkezése kavarja fel. Mindketten hasonló utat járnak be, melynek végén eljutnak a Skynet központjába. Együtt néznek szembe a borzasztó titokkal, amely az emberiség teljes pusztulásához vezethet.

 

A Sakál - AMC, április 24. vasárnap, 21h

A moszkvai rendőrségi akció során, melyben az FBI néhány embere is részt vesz, megölik a keresztapa testvérét. A maffia ura szörnyű bosszút esküszik, el akarja tetetni láb alól az amerikai elnök feleségét. Felbéreli a világ legprofibb bérgyilkosát, akit csak Sakál néven ismernek. Carter Preston, az FBI igazgatóhelyettese az orosz rendőrtiszttel, Valentina Koslovával közösen ered a fantom nyomába. Hamarosan rájönnek, hogy csak úgy férkőzhetnek a férfi közelébe, ha annak egykori társához, Declan Mulqueenhez, a börtönben ülő IRA terroristához fordulnak segítségért.

 

Nász-ajánlat - Cool, április 24. vasárnap, 21h

A bevándorlási hivatal ki akarja toloncolni az országból Margaretet (Sandra Bullock), aki rendkívül sikeres karriert épített magának, ám tartózkodási engedélye nincs. Végső kétségbeesésében Margaret azt hazudja, hogy házasodni készül, amivel sikerül időt nyernie. A leendő vőlegény nem más, mint gyanútlan asszisztense, Andrew (Ryan Reynolds), akinek sejtelme sincs arról, milyen újabb csapás vár rá. Meglepő módon Andrew bizonyos feltételek mellett hajlandó belemenni a játékba. Nincs mit tenni, a páros elutazik a vőlegény családjához Alaszkába, ahol aztán elszabadul a pokol.

 

A másik nő - TV4, április 24. vasárnap, 21h

Emilia, aki a Harvard jogi szakán végzett, feleségül megy a főnökéhez, Jackhez, a sikeres New York-i ügyvédhez. A fiatalasszony élete azonban váratlan fordulatot vesz, miután elveszíti az újszülött kislányát. Nem elég, hogy időre van szüksége, hogy fel tudja dolgozni a veszteséget, de helyt kell állnia feleségként és mostohaanyaként is. Minden erejével azon van, hogy elnyerje a mostohafia, a koraérett William bizalmát. A legnagyobb problémát azonban a férje dühös és féltékeny volt felesége, Carolyn jelenti számára.

 

Flashdance - Prime, április 24. vasárnap, 21h

Alex, a nappal hegesztomunkásként dolgozó fiatal lány esténként táncosnoként lép fel egy bárban. Az minden vágya, hogy egy nap balett-táncosno lehessen. Érvényesüléséhez azonban csak tehetségét és tánctudását hajlandó latba vetni, a szépségével járó támogatást _ csakúgy, mint minden más protekciót _ élbol visszautasítja…

 

Nincs bocsánat - Viasat6, április 24. vasárnap, 21h

Szokatlan hangvételű, a lelki motívumokra és a realisztikus környezetrajzra hangsúlyt helyező western. Hőse egy kiöregedett, hajdani törvényen kívüli bérgyilkos, aki földműveléssel tengeti életét, mígnem találkozik egy fejvadásszal, aki egy majdnem lovagias ügy megoldásához kéri a segítségét. Munny több mint tíz év után ismét felcsatolja a szögre akasztott pisztolytáskát, és egy fekete bőrű, rabszolgából lett földművessel együtt elindulnak, hogy elégtételt vegyenek a kegyetlen seriffen.

 

Julieta - M2, április 24. vasárnap, 21.18h

A családfő elvesztése után Julieta és lánya, Antía sebeit az idő gyógyítás helyett, csak mélyíti. Xoan hiánya olyannyira eltávolítja egymástól a két nőt, hogy Antía a 18. születésnapja után szó nélkül lelép otthonról. Miközben Julieta kétségbeesetten keresi lányát, szüntelen azzal szembesül, hogy mennyire keveset is tudott róla mindeddig. Díjak és jelölések: BAFTA-díj (2017) _ Legjobb idegennyelvű film jelölés: Pedro Almodóvar Cannes-i fesztivál (2016) _ Arany Pálma jelölés: Pedro Almodóvar Európai Filmdíj (2016) _ Legjobb film jelölés: Agustín Almodóvar Európai Filmdíj (2016) _ Legjobb női alakítás jelölés: Emma Suárez Európai Filmdíj (2016) _ Legjobb rendező jelölés: Pedro Almodóvar Európai Filmdíj (2016) _ Legjobb film jelölés: Pedro Almodóvar

 

Férfibecsület - SuperTV2, április 24. vasárnap, 21.20h

A hírhedt kiképzőközpontba, Bayonne-ba kerül egyszerű matrózként a fekete bőrű Carl Brashear. Kiképzőtisztje, Billy Sunday az egyik legkeményebb katonának számít a seregben. Déli származása révén gyűlöli a négereket. A fekete búvár azonban a hihetetlen akaraterejével és ügyességével lassan kivívja az elismerését. Carl bevetés közben elveszíti az egyik lábát. Ennek ellenére azért küzd, hogy ne szereljék le. Billy kiáll mellette, magára vonva ezáltal sok bajtársa és felettese gyanúját és ellenszenvét.

 

Hello, Dolly! - Duna Tv, április 24. vasárnap, 21.25h

New York, 1890. Mrs. Dolly Levi egy csinos, fiatalon megözvegyült asszony. Férjével tökéletes szerelemben éltek, halála óta nagyon magányos. Házasságközvetítésből és afféle "mindenben tudok segíteni" szolgáltatásból él. Egyik ügyfele egy nehéz természetű, zsémbes terménykereskedő, Horace Vandergelder, akinek már kinézte a párját egy női kalapüzlet tulajdonosnője, Irene Molloy személyében. A férfi a nősüléssel azonban inkább szolgálót, mintsem szerelmet keres. Dolly elhatározza, ideje véget vetni a saját magányának, Horace némi megnevelés után ideális férj lesz számára. Szövevényes tervet dolgoz ki, melynek során mindenki megtalálja párját.

 

Így vagy tökéletes - RTL Klub, április 24. vasárnap, 22.15h

András (Fekete Ernő), az elviselhetetlen író hiába sikeres a reklámiparban, a nagy álom, az elismert írói karrier egyre csak távolodik. Könyvének bukása után megvet mindent, ami nem szépirodalom, de különösen az új bestsellert, az Így vagy tökéletest és annak szerzőjét, Katát (Béres Márta) nézi le. Ám amikor egy közös fotójukat felkapja a közösségi média, és elterjed róluk, hogy járnak, András számára felcsillan némi remény, hogy sikerre viheti az új művét. Csakhogy a valóságban semmi sem működik úgy, ahogy elképzelte.

 

22 lövés - Filmcafe, április 24. vasárnap, 23.20h

"Marseille. Maffia. Revans. Az elmúlt három évben már visszavonultan, békésen él a hírhedt gengszter, Charly Mattei (Jean Reno). Végleg feladta törvényen kívüli életét, mindene a családja, felesége és két gyermeke, nekik szenteli életét. Azonban egy hideg téli reggelen minden megváltozik. Szörnyű mészárlás vár rá, hagyják meghalni Marseille régi kikötőjének parkolóházában, 22 golyóval a testében. Esélye az életre nulla, de ő mégis kitart, túléli. Halhatatlan. És hogy ezután mi következik? És mindehhez mi köze régi gyerekkori barátjának? A filmet a marseille-i maffia világának egy 1977-es igaz története inspirálta."

 

Emberek és istenek - Duna Tv, április 24. vasárnap, 23.53h

1990-es évek, egy kis algériai hegyi falu. Nyolc francia ciszterci szerzetes él itt együtt békességben a helyi muszlimokkal, egészen addig, míg fundamentalista szélsőségesek meg nem támadják a falut. A korábban egyetértésben élő szerzeteseket megosztja a vak testvéri szeretet, illetve a józan gondolkodás. Végül feloldozást a film drámai vége sem ad.