Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Annyi jó film lesz a tévében, hogy alig győztük kiválogatni a legjobbakat!

Seveled - RTL Klub, május 1. vasárnap, 20.05h

Gergő (Mészáros Béla), a menő kritikus nagykanállal falja az életet. Bármikor bárkinek bekamuzik bármit a siker érdekében, és ez alól kórházban betegeskedő édesanyja, Emma (Básti Juli) sem kivétel. Komoly partnereként mutatja be Sacit (Tenki Réka), a gyermeket váró nagyszájú ex-sztriptíztáncosnőt, hogy utolsó napjaira boldoggá tegye az unokamániás anyukát. Emma annyira megörül az unokának, hogy meggyógyul. Ettől kezdve Gergő és Saci folytatják az átverést, és bár alig bírják egymást elviselni, ha jön a nagyi, ők a tökéletes pár. Egy azonban bizonyos, a megoldásnak előbb kell megszületnie, mint a babának.

 

A holnap határa - Film+, május 1. vasárnap, 20.40h

Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt. Amikor váratlanul mégis bevetik az idegenek elleni ütközetben, hamar hősi halált hal. Az egyik földönkívülivel való közvetlen érintkezés miatt azonban feltámad, és egy időhurokba kerül. Kénytelen számtalanszor végig élni ugyanazt a pokoli küzdelmet. Ám az esélyei egyre jobbak, különösen, amikor meggyőzi a legendás Angyalt (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magát mentse meg, hanem az egész emberiséget.

 

Gravitáció - Viasat3, május 1. vasárnap, 21h

Dr. Ryan Stone-nak, a kiváló orvosmérnöknek ez az első küldetése a világűrbe, a veterán Matt Kowalskynak pedig az utolsó, mielőtt nyugdíjba menne. Éppen rutinjellegű szerelési munkát végeznek, amikor egy meteorzápor elpusztítja az űrbázist és az űrhajóstársaikat, és a két asztronautát elszakítja az űrsiklótól. Az összeköttetésük megszakad a Földdel, egymáshoz kötve sodródnak a végtelen világűrben. Hamarosan fogytán az oxigén. A félelmük fokozatosan pánikba fordul, semmi esélyük a megmenekülésre.

 

Anyák napja - Cool, május 1. vasárnap, 21h

Sandy (Jennifer Aniston), a kétgyermekes anya még reménykedik, hogy férje, Henry (Timothy Olyphant) visszatér hozzá. Sokként éri a hír, amikor kiderül, hogy a férfi megnősült. Ráadásul barátnői sincsenek jobb helyzetben. Jesse (Kate Hudson) és a nővére, Gabi, akik évekig hazudtak rasszista szüleiknek és mit sem sejtő házastársaiknak, váratlanul lebuknak. De nem kíméli a sors Sandy új főnökét sem, a tévésztár Mirandát (Julia Roberts), aki képtelen tovább tagadni, hogy egykor örökbe adta a lányát. Anyák napja közeledtével azonban mindannyian lehetőséget kapnak rendezni az életüket.

 

Downton Abbey - Prime, május 1. vasárnap, 21h

Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán…
A filmet a sorozat alkotója, Julian Fellowes írta, és az eredeti szereplőket láthatjuk viszont a mozivásznon is.

 

Holtodiglan - Paramount Network, május 1. vasárnap, 21h

Az ötödik házassági évfordulójukkor Nick Dunne bejelenti, hogy gyönyörű felesége eltünt. A rendőrség és a média nyomása alatt Nick szemszögéből megismerhetjük, hogy egy szerencsésnek tűnő házasság hogyan omlott össze.

 

Fekete-tenger - Viasat6, május 1. vasárnap, 21h

Robinsonra, a veterán tengeralattjáró-kapitányra rossz idők járnak, kirúgják a hajóbontói állásából, a felesége is elhagyja, ráadásul magával viszi a gyereküket is. Hamarosan a kapitány fülébe jut a pletyka a második világháborúban a Fekete-tengeren elsüllyedt orosz tengeralattjáróról, amely állítólag negyvenmillió dollár értékű aranyat szállított. Robinson csapatot szervez, és némi segítséggel vásárol egy öreg tengeralattjárót, hogy a kincs nyomára bukkanjon, mielőtt mások is szemet vetnének rá.

 

James Bond: Az aranypisztolyos férfi - Jocky Tv, május 1. vasárnap, 21h

A brit titkosszolgálat ügynöke, a 007-es James Bond-nak (Roger Moore), úgy tűnik most a saját élete miatt kell legfőképp aggódnia. Miután Scaramanga (Christopher Lee), a hírhedt aranypisztolyos bérgyilkos szeretne végezni vele. Pusztán azért, mert Scaramanga úgy gondolja, Mr. Bond lehet csak számára méltó ellenfél és itt dőlhet el, ki is a világ legjobbgyilkosa.

 

Anyák napja - M2, május 1. vasárnap, 21.18h

Lehet színésznő, nővér, gyerekorvos, virágárus, pék, tanár, munkanélküli vagy akár maga a köztársasági elnök. Lehet jóindulatú, ügyetlen, túlterhelt, zsarnoki, kényeztető, szerető, törékeny, fegyelmezett vagy őrült. Lehet hiányzó vagy mindenütt jelen lévő. Még köztünk élő vagy már csak emlék. Lehetünk a fia vagy a lánya, történjen bármi, a gyereke maradunk. Vágyunk rá, hogy végre elengedjen minket és félünk, hogy egyszer elhagy bennünket. Ő az ANYA.

 

Az én babám - Duna Tv, május 1. vasárnap, 21.25h

Héloise hosszú idő óta egyedül neveli három gyerekét. Amikor a legfiatalabb gyereke, a 18 éves Jade is elhagyni készül a családi fészket, pánikba esik, hiszen eddig csak gyermekei boldogulása töltötte ki az életét. Jade érettségi után Kanadában szeretné folytatni tanulmányait. Anyja felidézi közös emlékeiket és mobil telefonján szeretné megörökíteni az utolsó boldog perceket, amiket még együtt töltenek, négyesben. Amikor elveszíti a telefonját, úgy érzi, mintha a felvételekkel együtt az eddigi életét is elveszítette volna....

 

Ütközések - Film4, május 1. vasárnap, 21.50h

Egy brentwoodi háziasszony és férje, az államügyész. Egy perzsa boltos. Két rendőrnyomozó, akik mellesleg szeretők is. Egy színesbőrű filmrendező és felesége. Egy mexikói lakatos. Két autótolvaj. Egy újonc zsaru. Egy középkorú koreai házaspár. Mind Los Angelesben élnek, és az elkövetkező 36 óra során sorsuk elkerülhetetlenül ütközik egymással. A film kendőzetlenül mutatja be a faji megkülönböztetés összetettségét az amerikai társadalomban. A film a 9/11 utáni Los Angeles olvasztótégelyét veszi mikroszkóp alá, és több szemszögből is megvizsgálja a multietnikumú szereplőgárdát, ahogy ki- és belépnek egymás életébe. Ez az intolerancia háborúja, és ebben a háborús zónában senki sincs biztonságban, és senki sem immunis a dühvel szemben, amely kirobbantja az erőszakot és mindenki életét végérvényesen megváltoztatja.

 

A vörös sárkány - SuperTV2, május 1. vasárnap, 21.50h

Thomas Harris regénye alapján!Will Graham, a kiváló nyomozó azért hagyta ott az FBI-t, mert majdnem az életébe került elkapni Dr. Hannibal Lecter-t, a zseniális őrültet. Most, évek múltán azonban, amikor egy sor különösen szörnyű gyilkosság tartja rettegésben a közvéleményt, Graham vonakodva bár, de hajlandó visszatérni önként vállalt száműzetéséből és segédkezni az ügyben. Ám hamarosan rá kell döbbennie, hogy a Fogtündér néven elhíresült sorozatgyilkos elfogásához meg kell próbálnia a gyilkos agyával gondolkodni. Ehhez pedig ki kéne fürkésznie egy másik gyilkos elméjét, amely ugyanilyen briliáns _ és ugyanilyen beteg. Graham számára ez azt jelenti, hogy szembe kell néznie múltjával és ősi ellenségével, a jelenleg bebörtönzött Lecter-rel…

 

40 éves szűz - TV2, május 1. vasárnap, 22.55h

Andy egy műszaki áruház raktárvezetője, helyes pasi és jó munkatárs. A férfi elégedett az életével, a lakása tele van akciófigurákkal és képregényekkel, bicajjal jár, mert nincs kocsija, és esténként, amikor épp nem videojátékkal múlatja az időt, ólomkatonákat festeget. Egyik nap a munkatársai, David, Jay és Cal pókerezni hívják, majd az éjszaka végén kiderül, hogy Andy nem egyszerűen csak agglegény, de negyven éves korára még sohasem volt nővel. A kollégák így rögvest elhatározzák, hogy segítenek neki elveszteni azt, amit immár négy évtized óta őrizget, a szüzességét. Az elvált Trish személyében pedig hamarosan jelölt is akad…

 

Hajnali ígéret - Duna Tv, május 1. vasárnap, 23h

A film a kétszer Goncourt-díjas francia író, Romain Gary életrajzi regényéből készült, amit élete első 40 évéről írt. Arról, hogy milyen félelmetes erővel hajtotta őt egy életen át, hogy valóra váltsa anyja álmait, hogy híres író, diplomata, vagy repülőtiszt legyen. A regénnyel Gary azt az önzetlen anyai szeretetet próbálja meghálálni, ami végigkísérte gyerekkorát, és az egész életét.