Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a jövő hétre a tévé előtt!

Hófehér és a vadász - Prime, május 8. vasárnap, 21h

Ebben a látványos akció-kalandfilmben Kirsten Stewart alakítja Hófehért, aki szebb az őt elpusztítani készülő gonosz királynőnél (Charlize Theron). Ám az ármányos nőszemély nem sejti, hogy az uralkodását veszélyeztető Hófehért a vadász megtanította a harc művészetére. És ha ehhez hozzávesszük, hogy a törpéket olyan kemény legények játsszák, mint Ian McShane, Ray Winstone, Bob Hoskins vagy Nick Frost, akkor már világosan látszik, hogy ez a mese egy egészen másfajta mese.

 

Átkozott boszorkák - Filmcafe, május 8. vasárnap, 21h

Sally és Gillian, a két testvér mindig tudta, hogy nem olyan, mint a többi gyerek. Szüleik halála után különc nagynénjeik nevelték őket, és a háztartásuk egy cseppet sem volt hétköznapi, már kiskoruktól gyakorolták a családjukban generációról generációra öröklődő varázslást. Egy apró gond van csak a csodálatos örökséggel: egy átok, miszerint az a férfi, aki a család egyik nőtagjába beleszeret, idő előtt meghal. Sally (Sandra Bullock) igazi szerelemre vágyik, és megpróbál távol maradni a varázsló praktikáktól, míg Gillian (Nicole Kidman) bolondos és csapodár módon élvezi hatalmát a férfiak fölött. Amikor azonban Gillian találkozik Jimmy-vel, egyre különösebb dolgok történnek.

 

James Bond: A kém, aki szeretett engem - Jocky Tv, május 8. vasárnap, 21h

Amerikai és szovjet atom-tengeralattjárók sorra tűnnek el a nemzetközi vizeken. Az események hátterében az ördögien gonosz milliárdos, Mr. Stromberg áll, akinek végső célja, hogy a tengeralattjárókon lévő nukleáris robbanófejeket felhasználva _ egy hatalmas, a tenger mélye alatt fekvő katonai bázisról _ kirobbantsa a harmadik világháborút. A britek James Bondot, a szovjetek Anja Amaszova titkos ügynököt bízzák meg azzal, hogy megoldja a helyzetet. A két kém egymással szövetkezve lát neki a feladatnak és eleinte sikeresen is veszik az akadályokat, sőt idővel úgy tűnik, többről is szó lehet köztük a közönséges munkakapcsolatnál. Idővel azonban kiderül, hogy Anja korábbi szerelmét James Bond ölte meg egyik korábbi megbízatása során.

 

Bőrnyakúak - AMC, május 8. vasárnap, 21h

Az önkéntes Anthony húszéves, amikor 1990 nyarán Szaúd-Arábiába küldik, hogy harcoljon az Öböl-háborúban. Közelről azonban egészen másként látja az iraki háborút, mint amilyennek azt az újságok és a televíziók bemutatják. Érzi az égő olajkutak bűzét, ott retteg a fiatal katonák között, akik nem tudják mi vár rájuk a sivatagban, átéli a támadásra készülődés unalmát, megszagolja a vér ízét, és megtapasztalja az ütközetek fizikai és pszichológiai hatását, a katonák között kialakuló összetartás érzését. Anthony Swafford könyvéből.

 

Az ikrek visszavágnak - M2, május 8. vasárnap, 21.18h

Wales délkeleti részének egyik nagyvárosa Swansea, ahol egy napon a helyi ácsmester leesik a háztetőről. Munkaadója, a város egyik főembere, Bryn Cartwright megtagadja a kártérítés fizetését, és ezzel elszabadul a pokol. Az ácsmester fiai, akiket a városban csak Ikreknek neveznek, bosszút esküsznek, és furcsa, obszcén csínyjeikkel megkeserítik Cartwright életét. Hamarosan azonban komplikációk merülnek fel. Az a két helyi rendőr, akinek feladata szemmel tartani az Ikreket, maga is részt vesz a helyi kábítószer-kereskedelemben, csakúgy mint Cartwright. Amikor ezek a komplikációk az Ikrek családjának véletlen meggyilkolásához vezetnek, a fiúk látványos, de ártatlan manőverei gyilkos dühbe csapnak át.

 

Ne nézz vissza! - Film Mánia, május 8. vasárnap, 21.25h

Jeanne (Sophie Marceau), a gondos feleség arra lesz figyelmes, hogy apránként megváltoznak a dolgok az otthonában, a környezetében, ám ő az egyetlen, aki ezt észleli. Jeanne úgy érzi lassan beleőrül ebbe a bizonytalanságba. Egy nap meglátogatja az anyját, ahol egy különös fénykép végleg elindítja a lejtőn. Hirtelen elhatározásból Olaszországba utazik, hogy magyarázatot kapjon az őt körülvevő rejtélyre. Jeanne az új környezetben teljes átalakuláson megy keresztül, egy olasz nővé, Rosa Mariává (Monica Belucci) válik.

 

A bárányok hallgatnak - SuperTV2, május 8. vasárnap, 21.30h

Dr. Hannibal "Kannibál" Lecter az egyik legveszedelmesebb pszichopata gyilkos. Évek óta szigorúan őrzött börtönben ül, de az FBI-nak most a segítségére van szüksége. Valaki ugyanis a módszereit utánozza, és remélik, hogy az őrült orvos segítségükre tud lenni. Clarice Starling különleges ügynök kapja a feladatot, hogy férkőzzön Dr. Lecter bizalmába, és próbálja meg rávenni a segítségre. Ám a dolog nem ilyen egyszerű: Dr. Lecter nemcsak őrült, de hihetetlenül intelligens is, így Clarice-nek nincs könnyű dolga.

 

Egy tökéletes nap - Duna Tv, május 8. vasárnap, 22.21h

Egy háború sújtotta bosnyák faluban méretes holttest lebeg egy kút alján. A kövér férfinak az lett a veszte, hogy gyilkosai vele akarják a helyiek ivóvíz-készletét megmérgezni. A nemzetközi segélyszervezet dolgozói hamarosan megérkeznek a helyszínre, hogy kihúzzák a hullát, de a kötelük elszakad a súly alatt. Versenyfutás indul az idővel, hogy hőseink megszerezzenek minden szükséges engedélyt (és persze egy strapabíró kötelet) a katonák, a háborún nyerészkedők, a bizalmatlan helyiek és a bürokrácia között lavírozva _ mielőtt a hulla megfertőzi a kút vizét. A helyzetet bonyolítja, hogy váratlanul egy bombanő (Olga Kurylenko) is csatlakozik a csapathoz, akinek korábban viszonya volt az egyik férfival.

 

Bronxi mese - Filmcafe, május 8. vasárnap, 22.55h

A kilencéves Calogero New York olaszok lakta negyedében, Bronxban él a szüleivel. Apja, a buszvezető Lorenzo vasszigorra neveli őt, de egyúttal igyekszik a legtöbbet nyújtani neki és megóvni az utca kegyetlenségétől. A fiú szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, de a rendőrök erőteljes ráhatása ellenére sem hajlandó azonosítani az elkövetőt. A helyi keresztapa, Sonny felfigyel a srác bátor tettére, és védőszárnyai alá veszi a gyereket. Calogero hamarosan a maffia nagykutyái között találja magát és apjaként kezdi tisztelni a törvényen kívüli Sonnyt. Fia megóvása érdekében Lorenzo nem fél szembeszállni a város rettegett gengszterével, de ekkorra már kérdésessé válik, hogy melyikük képes nagyobb hatással lenni a könnyen befolyásolható Calogeróra.

 

Üdv a mocsokban - RTL+, május 8. vasárnap, 23h

Jacob Sternwood (Mark Strong) bűnöző, aki most épp Izlandon bújkál. Amikor azonban a fia rablásba keveredik, és az balul sül el, kénytelen előjönni rejtekhelyéről, és visszatérni Londonba, hogy segíthessen neki. Max Lewinsky nyomozónak (James McAvoy) ez pedig egy újabb esélyt jelent, hogy elkapja a férfit. A macska-egér hajsza közben kiderül, hogy egy sokkal mélyebb összeesküvés van a háttérben, amelyet fel kell deríteni ahhoz, hogy mindketten túlélhessenek.

 

Kutyaszorítóban - AMC, május 8. vasárnap, 23.15h

Egy gyakorlott tolvajbanda fegyveres rablást követ el egy gyémántraktárban. A rendőrség meglepően hamar a helyszínre ér, ezért felmerül a gyanú, hogy valaki a banda tagjai közül besúgó. A cselekmény a rablás elkövetése után indul, és egy-egy visszatekintő jelenetben idéződik fel az azt megelőző időszak, a bűntett kitervelésének fázisa, illetve ily módon ismerjük meg magukat a szereplőket is.