Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Ma lehet sokáig tévézni, holnap is szünet van!

Maverick - AMC, június 5. vasárnap, 20h

A vadnyugaton három kedves, ám mindenre elszánt szerencsejátékos és hamiskártyás, Bret Maverick, a ravasz Annabelle Bransford és Zane Cooper kergeti a sikert és a nagy-nagy nyereményt, amelytől azt várják, hogy megváltoztatja életüket. Mavericknek, a jóképű csirkefogónak még 3000 dollárja hiányzik ahhoz, hogy benevezhessen álmai pókerversenyére, amely napokon belül kezdődik. A hiányzó összeget kártyanyereményekből és kintlévőségeinek erőszakos behajtásával próbálja megszerezni. A cél érdekében még a lopástól sem riad vissza. Akciói során nemcsak ellenlábasra, hanem partnerre is talál a csinos Annabelle személyében.

 

Visszatérés a kék lagúnába - Viasat2, június 5. vasárnap, 20h

A fiatalon megözvegyült Sarah Hargrave (Lisa Pelikan) kislányával utazik, amikor egy csónakban halott házaspárra és kétéves fiukra találnak, aki a csodával határos módon életben maradt. Sarah magához veszi a kis Richardot, azonban a hajón kolera járvány tör ki, és az asszony kénytelen a két gyerekkel egy csónakban elmenekülni. Egy lakatlan trópusi szigetre érnek, ahol Sarah halála után Lilli (Milla Jovovich) és Richard (Brian Krause) magukra maradnak. A kamaszkorba lépő fiatalok gyerekkori barátságát felváltja a szerelem, s kettejük boldogságának harmóniáját csak egy szigetre tévedő hajó zavarja meg.

 

Mamma Mia! Sose hagyjuk ABBA - TV2, június 5. vasárnap, 20h

Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).

 

Az Igazság Ligája - RTL Klub, június 5. vasárnap, 20h

Bruce Wayne (Ben Affleck) tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince (Gal Gadot) segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) és Flash (Ezra Miller). És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.

 

James Bond: Soha ne mondd, hogy soha - Jocky Tv, június 5. vasárnap, 21h

A Blofeld (Max von Sydow) által vezetett KTZSM bűnszervezet, aminek a profilja a "kémelhárítás, terrorizmus, zsarolás és a megtorlás". Most egyetlen ügyes csel segítségével rettegésben tartja a világ nagyhatalmait. Két nukleáris rakétát is sikerült megszereznie az Egyesült Államoktól. Amikkel Blofeld célja egy egyszerű zsarolás. Olyan összeget követel rendszeresen a nagyhatalmaktól, ami nem csak hogy megrengetné a világgazdasági helyzetét, de talán romba is döntené azt. A Brit titkosszolgálat lesz az, ami elsőként lép, hogy megoldja ezt a kényes ügyet. M (Edward Fox), aki az elmúlt időszakban amennyire csak tudta hanyagolta a 00-s ügynököket. Viszont most felsőbb utasításra kénytelen bevetni a 007-es James Bond-ot (Sean Connery), akinek talán ez lesz az utolsó nagy küldetése a nyugdíjazása előtt, Angliáért.

 

Az utolsó csavar - Viasat6, június 5. vasárnap, 21h

Gus Lobelnek kisujjában van a basebell. Évtizedek óta a legjobb játékosfigyelő, ám az idő eljárt fölötte. Bár a szeme is rossz, hallani sem akar a visszavonulásról, ugyanakkor az Atlanta Braves vezetősége is egyre többször kérdőjelezi meg döntéseit. Az egyetlen, aki segíthetne, a lánya, viszont elhidegültek egymástól. Ennek ellenére Mickey, aki az egyik menő atlantai ügyvédi irodában dolgozik, a karrierjét kockára téve elkíséri őt a toborzó körútjára. Az úton felfedezik, mennyi közös vonás van bennük.

 

Vakáció - Cool, június 5. vasárnap, 21h

Ha kezd unalmassá válni a családi élet, fel kell kavarni az állóvizet. Rusty (Ed Helms), a két örökké veszekedő fiúgyermek apja úgy érzi, valamit tennie kell végre a família boldogságért. Minden addigi szokást felrúgva a kezébe veszi az irányítást, és bejelenti, hogy a család autóval indul nyaralni távoli céljuk felé. Rusty reméli, a közös autózás összerázza kicsit a családot _ és össze is rázza, nem is kicsit! Út közben elképesztő kalandokon mennek keresztül, melyek során az életveszély a legkisebb baj. Sivatag, baleset, furcsa idegenek és még furcsább ismerősök között próbálja a meggyötört családfő a cél felé navigálni az egyre elgyötörtebb kompániát.

 

A kilencedik kapu - Filmcafe, június 5. vasárnap, 21h

Dean Corso (Johnny Depp) könyvkereskedő a ritka, régi és drága könyvekre specializálódott, afféle könyvdetektív. Egy nap Boris Balkan New York-i könyvgyűjtő felfogadja, hogy frissen szerzett könyvét, A sötétség fejedelmének kilenc kapuját összehasonlítsa az Európában fellelhető másik két példánnyal, hogy saját példájának eredetiségét bizonyítsa. Egyszerű ügynek tűnik, mégis halálos játszma lesz belőle. Corso hát igyekszik kideríteni, mi is a három könyv titka, s persze igyekszik életben maradni.

 

A nagy kékség - M2, június 5. vasárnap, 21.18h

Jacques rendkívüli rokonságban van az óceánnal, szokatlanul hosszú ideig képes lélegzet nélkül a víz alatt tartózkodni. Gyermekkori barátja és vetélytársa, Enzo, aki már a szabad merülés világbajnoka, versenyre hívja. Küzdelmük, vonzódásuk visszahívó erejű vágyakozásuk tárgy mindig ugyanaz: a nagy kékség...

 

A tanítónő - Duna Tv, június 5. vasárnap, 23.23h

Lisa tanítónőként dolgozik egy előkészítő iskolában, ám igazi szenvedélye a költészet. Férjével való kapcsolatából hiányzik a szenvedély, melyről Lisa oly sokat álmodott, két tinédzserkorú gyereke pedig rideg távolságtartással kezeli őt. Egy napon egy látszólag apró dolog gyökeresen megváltoztatja a nő életét. Véletlenül meghallja egyik tanítványa, a mindössze öt éves Jimmy gyönyörű versét, és szinte a megszállottjává válik a kisfiú valóban lehengerlő tehetségének. Azzal is szembesül, hogy Jimmy szülei nem vesznek tudomást fiuk különleges adottságáról, ezért merész döntést hoz, amelyet a környezete nem vesz jó néven. Lisa költészetórákra jár, de a tanára (Gael García Bernal) észre sem veszi a középszerű verseket gyártó nőt a többi hallgató között. Ám amikor a sajátjaként olvassa fel a kisfiú egyik versét, minden figyelem ráirányul, végre beigazolódik az, amiben hisz. A tehetséggondozás és az önzés, avagy milyen áron születnek a csillagok, teszi fel a kérdést A tanítónő (The Kindergarten Teacher) film, s a válasz magában hordozza a téma minden szomorúságát.