Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Négy karácsony - Cool, december 18. vasárnap, 18.25h

Kate (Reese Witherspoon) és Brad (Vince Vaughn) módszeresen kerülik a karácsonyi ünnepségeket, és a legelképesztőbb sztorikkal etetik a családot, csakhogy ne kelljen részt venniük a családi összejöveteleken. Egy élő közvetítés révén azonban lebuknak, és kénytelenek végiglátogatni a szülőket, akik persze mind elváltak. A négy látogatás során alapos ízelítőt kapnak a családi melegségből és egymás féltett titkaiból.

 

Az olasz meló - SuperTV2, december 18. vasárnap, 18.30h

A terv tökéletes. A melót hibátlanul megcsinálták, a menekülés is tiszta ügy volt. Az egyetlen bökkenő, amire Charlie Croker mestertolvaj álmában sem gondolt, saját csapatának egyik tagja lett. Miután sikerült végrehajtaniuk egy elképesztő aranyrúdrablást Velence egyik szigorúan őrzött palotájában, Charlie és bandája nem akarnak hinni a szemüknek és az eszüknek, amikor egyik társukról kiderül, hogy kettős játékot űzött. Innentől nem a kassza a tét, hanem a bosszú! Ekkor lép a képbe Stella, a gyönyörű, acélidegzetű kasszafúró, aki csatlakozik Charlie csapatához, amikor vissza akarják lopni az aranyat. Mégpedig úgy, hogy betörnek Los Angeles közlekedésfelügyeleti központjába, megbabrálják a jelzőlámpákat, és a város történetének legnagyobb közlekedési dugóját idézik elő… Az 1969-es klasszikus modern változata tele van fordulatokkal, izgalmas kaszkadőrmutatványokkal, páncélkocsikkal, motorokkal, helikopterekkel, beláthatatlanul vad kanyarokkal, akcióval és izgalommal!

 

Kínai kancsó - M5, december 18. vasárnap, 19h

Kosztolányi Dezső novellájából készült tévéfilm. A kínai kancsó a szerény körülmények között élő házaspár egyetlen kincse, családi ereklye. Még a legínségesebb időben sem váltak meg tőle. A kancsó azonban egy napon összetörik és mit tehetnek, ha éppen jótevőjük okozta a szerencsétlenséget. Megmarad a remény, hogy egyszer kárpótolni fogják a családot.

 

A csend zenéje - Duna Tv, december 18. vasárnap, 19.40h

Az Andrea Bocelli azonos című önéletrajzi regénye nyomán készült film a világhírű tenor gyerekkorát és karrierjének indulását meséli el. Amos Bardi, Andrea Bocelli alteregója egy olyan hang ajándékával született, amely már gyermekkorában is nagyon sajátos és figyelemreméltó volt. Kisgyerekként kiderül, hogy veleszületett glaukómában szenved, ami fokozatosan vaksághoz vezet. Végül 12 éves korában egy eltévedt focilabda fejen találja, és végleg elveszti látását. A kezdeti sokk után azonban hamar beletanul a vakok életébe, ahol a zene, az ének mindig elkíséri, és egyfajta felszabadultságot ad számára. Nehéz kezdetek és személyes csalódások után a barátok, a család és az énektanár támogatásának köszönhetően, valamint Pavarotti ajánlására karrierje gyorsan felível, és hamarosan az akkor már befutott Zuccheróval találja magát a színpadon.

 

Hét élet - Cool, december 18. vasárnap, 20.20h

Két évvel korábban Ben Thomas (Will Smith) súlyos autóbalesetet okoz, melynek következtében hét ember meghal. Ben elhatározza, hogy ha már a saját életén nem lehet segíteni, legalább másokén segít. Kiszemel hét teljesen ismeretlen embert, akik sem egymást, sem őt nem ismerik. Megfigyeli őket, minden mozdulatukat követi, és amint lehetősége adódik, jó irányba megváltoztatja az életüket. Azonban beleszeret az egyik pártfogoltjába, a szépséges Emilybe (Rosario Dawson), és ez teljesen megváltoztatja az elképzeléseit a jövőjével kapcsolatban. Újra élni akar.

 

Wonder Woman 1984 - RTL, december 18. vasárnap, 20.25h

A halhatatlan és szuper képességekkel rendelkező amazon harcos, Diana (Gal Gadot) régészként próbál a 80-as évek New Yorkjában elvegyülni és túltenni magát szerelme, Steve (Chris Pine) elvesztésén. Miközben apró csodákkal segít a körülötte lévőkön, belekeveredik egy globális méretű összeesküvésbe, amikor kolléganőjével, Minervával egy csodálatos aranysárga drágakő megvizsgálására kérik fel. A kő nyomában feltűnik az amerikai álomférfi Maxwell Lord (Pedro Pascal) olajmágnás személyében, akiről kiderül, hogy szélsőségesen hataloméhes. Az érzelmileg sebezhető Dianának hamarosan kegyetlen dilemmát kell kezelnie, és egyáltalán nem biztos abban, hogy megmentheti-e az emberiséget a hatalmas Wonder Woman.

 

Bridget Jones babát vár - Prime, december 18.vasárnap, 21h

Miután szakított Mark Dacy-val, Bridget Jones "boldogan él, amíg meg nem hal" terve nem igazán úgy alakult, mint várta. Negyvenes szingliként úgy dönt, hogy hírproduceri munkájára koncentrál, és régi és új barátokkal veszi körül magát. Most az egyszer Bridget teljesen ura a helyzetnek. Mi baj lehet? Ám Kupidó közbelép, és Bridget megismerkedik egy Jack nevű, jóképű amerikaival, aki úgy udvarol, ahogy Mark Darcy soha. És jön a váratlan fordulat: hősnőnk teherbe esik, de van egy bökkenő: csak 50 százalékos bizonyossággal tudja a baba apjának kilétét...

 

Orvlövész - Mozi+, december 18. vasárnap, 21h

Bob Lee Swagger mesterlövész korábban a tengerészetnél szolgált, majd örökre hátat fordított a munkájának, miután árulás áldozata lett. Csalódott amerikai hős, aki elzárkózott a világtól, és egy gyönyörű hegyvidéken él visszavonulva. Ekkor keresi fel az immár nyugdíjas Isaac Johnson ezredes, és azt állítja, hogy a hazájának azonnal szüksége van rá, mivel az amerikai elnök ellen merénylet készül, amit csak Swagger tud megakadályozni kivételes képességeinek és a nagy hatótávolságú lövedékek terén szerzett tapasztalatainak köszönhetően. Swagger vonakodva ugyan, de beleegyezik, hogy még egyszer utoljára hazája szolgálatába álljon. Nem is sejti, hogy a küldetést egy sötét érdekeket szolgáló, kormány-közeli kör szervezte meg. Mire Swagger ráébred, hogy becsapták, már késő. Az újságok mind arról írnak, hogy ő kísérelte meg a merényletet az elnök ellen. Könyörtelen embervadászat indul hát a felkutatására, és csak két ember segítségére számíthat: egyikük egy titokzatos nő, akit alig ismer, a másik egy újonc FBI-ügynök, aki az állását kockáztatja érte. Az idő vészesen fogy, és Swagger-nek meg kell találnia a valódi merénylőket, mielőtt ők találnának rá. Nemsokára azonban kiderül számára, hogy többről van szó, mint a saját túléléséről, amikor lerántja a leplet egy összeesküvésről, amely az amerikai hatalom szívében gyökerezik...

 

Menedék - Filmcafe, december 18. vasárnap, 21h

Egy titokzatos fiatal nő érkezik Észak-Karolina egyik kisvárosába, ahol megtalálja az igaz szerelmet egy magányos apuka személyében. A megindító romantikus thriller alapjául szolgáló könyv írója Nicholas Sparks, a best-seller szerző, akinek a Szerelmünk lapjai és a Kedves John is köszönhető.

 

A szürke ötven árnyalata - SuperTV2, december 18. vasárnap, 21h

Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Grey-jel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem ebben a világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana szelíd szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt _ de a saját feltételei szerint...

 

King Kong - Moziverzum, december 18. vasárnap, 21h

A vállalkozó szellemű és kalandvágyó rendező, Carl Denham úgy dönt, hogy lelép a stúdiója vezetői elől, akik azzal fenyegetik, hogy nem adnak pénzt legújabb filmje befejezéshez. Carl így gőzösre száll a csapatával és az alkalmi főszereplőjével, Ann Darrow állástalan színésznővel. Szingapúr helyett azonban Denham a misztikus, legendákkal övezett Koponya-szigeten akar forgatni. A rendező azonban az újdonsült sztárjával, a kelletlen forgatókönyvírójával, valamint a stábjával végül olyan kalandba keveredik az eldugott szigeten, amelyet a legmerészebb álmaikban sem tudtak elképzelni…

 

Blöff - AXN, december 18. vasárnap, 21h

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avinek. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz ráveszi Frankyt, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit.

 

Dark City - M2, december 18. vasárnap, 21.19h

John Murdoch egyedül ébred egy furcsa hotelszobában. Kiderül, hogy ő az első számú gyanúsítottja egy brutális sorozatgyilkosságnak, azonban ő semmire sem emlékszik, azt sem tudja, hogy ki is ő valójában. Kétségbeesetten próbálja megtalálni elvesztett személyiségét, miközben egyre közelebb kerül a városban tanyázó, tar koponyájú, különösen viselkedő idegenekhez. Az árnyékszerű figurák képesek megállítani az időt és birtokba venni a fizikai valóságot. Fajuk fennmaradása érdekében éjjelente elrabolják a "felső" világ polgárait, kiszívják az emlékeiket és érzéseiket.

 

Így vagy tökéletes - RTL KETTŐ, december 18. vasárnap, 23.15h

András (Fekete Ernő), az elviselhetetlen író hiába sikeres a reklámiparban, a nagy álom, az elismert írói karrier egyre csak távolodik. Könyvének bukása után megvet mindent, ami nem szépirodalom, de különösen az új bestsellert, az Így vagy tökéletest és annak szerzőjét, Katát (Béres Márta) nézi le. Ám amikor egy közös fotójukat felkapja a közösségi média, és elterjed róluk, hogy járnak, András számára felcsillan némi remény, hogy sikerre viheti az új művét. Csakhogy a valóságban semmi sem működik úgy, ahogy elképzelte.

 

Párizs királya - Duna Tv, december 18. vasárnap, 23.35h

Victor Derval egykor nagyon nagy színész volt, a legnagyobb francia színész. Ki más is játszhatná ezt a szerepet, mint Philippe Noiret. A Párizs királya egyszerre idézi fel a Kean, a színészt, a nagy színészóriásokról szóló darabokat, és a nagy társasági, társalgási komédiákat. Tanácsadók, szerzők, varrónők, a felfuvalkodott apa hatalma ellen ágáló fiú kavarognak az abszolút főhős színész körül, akinek glóriája egy ideje már halványabban ragyog. Dominique Maillet kamerája előtt nő fel a kissé fura akcentussal beszélő, Csehovot egészen rendhagyóan értelmező lányt, Lisa Lanskát alakító Varga Veronika, a színészóriással szinte egyenrangú színésszé. Ő forgatja fel a színészkirály világát, életét. Varga Veronika még főiskolás volt, amikor erre a szerepre felkérték, ez a szerep tette őt ismertté, egyáltalán (francia) színésznővé.

 

A feleségem története - RTL, december 18. vasárnap, 23.45h

Jacob Störr (Gijs Naber), a tengert járó hajóskapitány fogadást köt a barátjával egy kávézóban, hogy feleségül veszi az első nőt, aki belép a helyre. Az első nő pedig nem más, mint Lizzy (Léa Seydoux), aki gyönyörű és titokzatos, és akinek a múltja csupa rejtély. A lány váratlanul igent mond, és a csodálatos mézeshetek után elkezdődik a kapcsolatuk a házasság intézményén belül. Csakhogy sem Jacob, sem pedig Lizzy nem éltek soha átlagos életet, és egyikőjüknek sincs elképzelése arról, milyen vállalkozásba kezdtek, hogyan kellene folytonosan fenntartani az egymás iránti érdeklődést, a kölcsönös bizalmat és az el nem múló szerelmet. Egy nap aztán elkerülhetetlenül megjelenik házasságukban a félelem, amiből aztán kihajt a féltékenység és a gyűlölet.