Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Apáca-show - Prime, június 18. vasárnap, 18.50h

A bővérű Deloris Van Cartier igazán nem az a fajta nő, aki gyámolitásra szorul. Egy másodosztályú kaszinó másodosztályú énekesnőjeként ismer már minden eszközt, amivel leszerelheti a tolakodó férfinépet. Egy nap azonban véletlenül tanúja lesz egy gyilkosságnak, és menekülnie kell, mivel a gyilkos véletlenül éppen a barátja. Nincs más választása, az FBI segitségét kell kérnie. A fiúk nem is késlekednek, eldugják az énekesnőt oda, ahol aztán tényleg senki sem keresné: egy apácazárdába.

Ahol az ízek összeérnek - TV2, június 18. vasárnap, 18.55h

Sara és Tony fiatalon egy párt alkottak, és azt tervezték, hogy együtt nyitnak egy éttermet. Ám Tony elhagyta Sarát, hogy Párizsba menjen szakácsképzésre. Ma, tíz évvel később, Sarának saját kis étterme van a Miamiban, ahol felnőttek, Tony pedig egy Michelin-csillagos éttermet irányít New Yorkban. Most egy családi eseményen újra találkoznak, hirtelen ennyi év után szembe kell nézniük egymással.

 

R.I.P.D. - Szellemzsaruk - SuperTV2, június 18. vasárnap, 19h

Roy (Jeff Bridges) és Nick (Ryan Reynold) két élőhalott zsaru, akiket a túlvilági Nyugodj Békében Osztag, azaz a R.I.P.D. küldött, hogy megvédjék világunkat azon pusztító lények egyre szaporodó hadától, akik nem hajlandók békében távozni az árnyékvilágba...

 

Házibuli - Filmcafe, június 18. vasárnap, 20h

A 80-as évek egyik legnagyobb slágerfilmjében a 13 éves Vic élete első házibulijába készül, ahol nemcsak a zene és a tánc, hanem az első szerelem is várja. A kérdés csak az: vajon egy tinédzser a szerelemben meddig mehet el, hol érnek véget a szülők által felálított korlátok, és a saját félelmek az ismeretlentől. Vic titkaival életvidám, modern hárfaművész dédnagymamájához fordul, mivel szülei tizenöt év házasság után krízishelyzetbe kerülnek. Fogorvos papája és rajzfilmrajzoló mamája ugyanis épp hasonlóan váratlan és mulattató kalandokat és bonyodalmakat él át, mint a kamasz Vic...

 

A szikla - RTL, június 18. vasárnap, 20.15h

Hummel tábornok (Ed Harris) végzetes lépésre szánja el magát, kommandósaival elfoglalja Alcatrazt, és túszul ejti a turistákat. Amennyiben a kormány nem teljesíti követelését, San Franciscót vegyi támadás éri. A katasztrófa elhárítása egy módon lehetséges: a fegyvereket ártalmatlanítani kell az Alcatrazban. Ám a ki- és a bevezető utat csak egy ember ismeri, Mason (Sean Connery) a börtönben ülő egykori ügynök, aki egy tapasztalatlan vegyifegyver-szakértő, Goodspeed (Nicolas Cage) segítségével kénytelen úrrá lenni a helyzeten, és megmenteni ötmillió ember életét.

 

Hét élet - Cool, június 18. vasárnap, 20.25h

Két évvel korábban Ben Thomas (Will Smith) súlyos autóbalesetet okoz, melynek következtében hét ember meghal. Ben elhatározza, hogy ha már a saját életén nem lehet segíteni, legalább másokén segít. Kiszemel hét teljesen ismeretlen embert, akik sem egymást, sem őt nem ismerik. Megfigyeli őket, minden mozdulatukat követi, és amint lehetősége adódik, jó irányba megváltoztatja az életüket. Azonban beleszeret az egyik pártfogoltjába, a szépséges Emilybe (Rosario Dawson), és ez teljesen megváltoztatja az elképzeléseit a jövőjével kapcsolatban. Újra élni akar.

 

Apák napja - Viasat FILM, június 18. vasárnap, 21h

Olykor a férfiak is bármit megtennének, hogy gyerekük legyen. Főleg legénykoruk legcsinosabb nőjétől. Csakhogy közben eltelt tizenhét év. A még mindig szép Colette (Nastassja Kinski) előbukkan a ködből és közli a jól szituált ügyvéddel, hogy segítsen megtalálni világgá szökött közös gyermeküket. A gazdag Jack (Billy Crystal) munkájából következően is kétséggel áll a történet előtt. Colette elkeseredésében ugyanezzel a történettel fordul az örökké álmodozó Dale-hez (Robin Williams). A férfiban hevesen felébred az apai ösztön és fia keresésére indul. A lendületes kalandok közepette újra találkozik a másik kései apajelölttel, akivel tizenhét éve gondtalan egyetemistaként közös lakást béreltek.

 

Pénzcsináló - AXN, június 18. vasárnap, 21h

Billy Beane igazi őstehetség volt. A baseball szupersztárja lehetett volna belőle, ám maga sem hitte, hogy képes lehet erre. Ha kiváló játékos nem is, de remek játékosfigyelő, majd csapatfőnök lett belőle. Azután találkozik Peterrel, a Yale-n végzett fiatal közgazdásszal, aki saját programot fejlesztett a baseball-játékosok statisztikai elemzésére. Billy társul vele, és a program segítségével olyanokat szerződtetnek, akikről már mindenki lemondott. Kezdetben mindenki csak nevet rajtuk, de azután jönnek az eredmények. Igaz történet alapján.

 

A nő, a pisztoly és a fogadó - TV2 Comedy, június 18. vasárnap, 21h

Valahol, egy kietlen, távoli vidéken áll egy fogadó. A fiatal fogadósnét untatja férje és a monoton házasélet, ezért a jobb élet reményében próbál alkalmazottja karjaiba menekülni. Amikor a férj rájön a csalásra, elhatározza, hogy kíméletlenül leszámol a nővel és szeretőjével, ezért egy bérgyilkoshoz fordul. A gyilkos, mikor rájön, micsoda gazdagság érheti, új tervet eszel ki: megrendezi a szeretok halálát és inkább a gazdag férjet teszi el láb alól.

 

Szindbád - ATV Spirit, június 18. vasárnap, 21h

Szindbád a szépséget a természet változásaiban, a szerelemben és nem utolsósorban a kulináris élvezetekben véli megtalálni. Gondolataiban életre kelnek emlékei. Megbarnult fényképek, elszáradt virágok, elsárgult szerelmeslevelek hozzák elő a múltból a szépasszonyokat, lányokat, a hozzájuk fűződő múló érzéseket, s a felejthetetlen húsleves illatát… A film 1972-ben idehaza elnyerte a Magyar Filmkritikusok Díját, a nagydíjat, az operatőri díjat és Dajka Margit megkapta a legjobb női alakítás díját. A magyar filmművészet egyik ékkövének számító alkotás számos nemzetközi elismerésben is részesült.

 

Schindler listája - SuperTV2, június 18. vasárnap, 21h

Egyetlen ember is képes lehet arra, hogy a körülmények ellenére megváltoztassa a dolgok menetét. A mondás igazát mi sem bizonyítja jobban, mint Oskar Schindler története. Steven Spielberg nem sokkal a megjelenése után elolvasta az ausztrál Thomas Keneally regényét, mégis 10 évnek kellett eltelnie, hogy elég érettnek tartsa magát a Schindler listája filmre vitelére.A film főhőse, Oskar Schindler született üzletember és szerencsejátékos. A második világháború legelején elkerül a megszállt Lengyelországba és azonnal megérzi, milyen hatalmas üzleti lehetőségek nyílhatnak meg előtte. Baráti kapcsolatok és némi ügyeskedés révén megszerez magának egy gyárat _ a Deutsche Emailware Fabrikot _ és nem győz eleget tenni a beözönlő megrendeléseknek. Könyvelője, Itzhak Stern rábeszéli arra, hogy minél nagyobb számban foglalkoztasson zsidókat, így nemcsak olcsó munkaerőt talál magának, hanem segíthet a koncentrációs táborokban szenvedő embereken. A gyár hamarosan a zsidók egyetlen menedéke lesz. 1944-ben a nácik az Endlösung, azaz a zsidókérdés végső megoldása jegyében bezáratják a helybéli táborokat, és a rabokat Auschwitzba és Treblinkába, vagyis a biztos halálba akarják küldeni.Schindlernek gyorsan lépnie kell, ha meg akarja menteni a munkásait. Némi korrupció árán rábeszéli a német hatóságokat, hogy a termelés szempontjából nélkülözhetetlen munkásokkal együtt a gyárat áttelepíthesse a cseh-lengyel határra, Brinnlitzbe. Ekkor készül el az 1100 nevet tartalmazó lista, amelynek résztvevői kalandos úton, de megmenekülnek a krematóriumokból. Brinnlitzben Schindler gondoskodik arról, hogy a gyár fennállásának 7 hónapja alatt semmi olyasmit ne állítson elő, amelyet a németek hadicélokra tudnának használni. 1945. május 7-én, amikor a tábor lakói megtudják, hogy a németek kapituláltak, és abban is biztosak, hogy az oroszok pillanatokon belül elérik Brinnlitzet, Schindler elbúcsúzik védenceitől. Magára hagyja őket, mert tudja, jobb, ha az amerikaiak kezére adja magát...

 

Rossz anyák - TV2, június 18. vasárnap, 21h

Anyának lenni nem könnyű feladat. Amy-nek (Mila Kunis) látszólag tökéletes az élete, csodás otthonában éldegél a férjével, két eminens gyerekével, gyönyörűen néz ki, és a munkahelyén is folyamatosan helyt áll. De egy nap eljön az a pillanat, amikor besokall a napi rutintól, a rá háruló feladatoktól és a szülői munkaközösségben tevékenykedő, túlbuzgó anyáktól. Két hasonlóan túlstresszelt anyatársával (Kristen Bell, Kathryn Hahn) úgy döntenek, kimenőt adnak maguknak, és vad tivornyázásba kezdenek. Csak egy dolog számít: hogy jól érezzék magukat. Visszatér a régi koleszos csajbulik ideje nagy ivászatokkal, kalóriadús kajálásokkal, hajnalig tartó dumálásokkal. Az iskola makulátlan szülői (Christina Applegate, Jada Pinkett Smith) azonban görbe szemmel nézik a lázadást, és keresztes hadjáratot hirdetnek "felelőtlen" társaik ellen _ ám a szabadelvű anyatriót nem kell félteni...

 

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre - Duna Tv, június 18. vasárnap, 21h

Márta évek óta Amerikában él, idegsebészként építi karrierjét, amit egy napon hátrahagy a szerelem kedvéért. A negyvenéves lány visszatér Budapestre, és új életet kezd. A probléma csak az, hogy János, akivel Márta egy kongresszuson találkozott, nemcsak a randira nem jön el, de azt állítja, nem ismeri Mártát. A nő ebbe nem nyugszik bele, és már szinte zaklatja a férfit, mintha a valóság és a képzelet összecsúszna Márta fejében... Horváth Lili második játékfilmje (Szerdai gyerek) egyike az elmúlt évek nagy, nemzetközi sikert aratott magyar játékfilmjeinek. Chicago, Varsó, Philadelphia, Antalya, Dublin, Cleveland csak néhány fesztivál a diadalmenetből. Különleges történet, remek színészekkel, most egy kicsit másképp a szerelemről.

 

Az utolsó csavar - Viasat6, június 18. vasárnap, 21h

Gus Lobelnek kisujjában van a basebell. Évtizedek óta a legjobb játékosfigyelő, ám az idő eljárt fölötte. Bár a szeme is rossz, hallani sem akar a visszavonulásról, ugyanakkor az Atlanta Braves vezetősége is egyre többször kérdőjelezi meg döntéseit. Az egyetlen, aki segíthetne, a lánya, viszont elhidegültek egymástól. Ennek ellenére Mickey, aki az egyik menő atlantai ügyvédi irodában dolgozik, a karrierjét kockára téve elkíséri őt a toborzó körútjára. Az úton felfedezik, mennyi közös vonás van bennük.

 

Kingsman: Az aranykör - Mozi+, június 18. vasárnap, 21.10h

Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantja a központjukat. Csak az újonc Töki és kiképzője, Merlin ússza meg a támadást: ők Amerikába menekülnek, ahol a szervezetükhöz hasonló, helyi cég, a Statesman egy embere várja őket. Együtt vágnak neki, eddigi legkeményebb, legveszélyesebb feladatuk leküzdésének...

 

Miles Davis: Birth of the Cool - M2, június 18. vasárnap, 21.19h

Az aktuális rész ismertetője: Látnok, zenei újító és alkotó, aki szembeszállt a kategorizálással, és megtestesített mindent, ami "menő". A dokumentumfilm a zseniális trombitás Miles Davis életébe és pályafutásába enged betekintést, saját szavaira és önéletrajzára alapozva. Eddig soha nem látott archív felvételekből és a barátokkal, alkotótársakkal folytatott személyes hangulatú beszélgetésekből bomlik ki Miles Davis portréja, aki számára a zene jelentett mindent. Olyan világhírű zenészek vallanak róla a filmben _ amely Davis forradalmian újszerű hangszerelése miatt mérföldkőnek számító válogatáslemezéről kapta a címét _ mint Herbie Hancock, Wayne Shorter, Ron Carter, Marcus Miller és Carlos Santana. A számos megaláztatás dacára, amelyet a szegregáció miatt kellett elszenvednie, Davist semmi nem állíthatta meg abban, hogy valóra váltsa álmát, és megalkossa a zenei kifejezésmód merőben új formáját. Davis társaival együtt már-már tudományos módszerekkel dolgozott azon, hogy a zenei kísérletezés révén a jazz és később a rockzenei hangzása és líraisága kiteljesedhessen. Munkájuk hatása a mai napig érezhető. A múltbéli szerelmek, személyes kapcsolatok és függőségek ábrázolásában jelenik meg előttünk Miles Davis, a magánember: a félelmet nem ismerő, magával ragadó személyiség, akinek áradó alkotó energiáit csak személyes bizonytalanságai korlátozzák. Az Emmy-díjas rendező Stanley Nelson nagyívű életrajzi dokumentumfilmje révén eddig soha nem tapasztalt mélységben érthetjük meg az egyik legnagyobb modern amerikai muzsikust.

 

Az elefánt és a pillangó - Duna Tv, június 18. vasárnap, 22.40h

Antoine váratlanul visszatér szülővárosába és felkeresi régi szerelmét, Camille-t. A fiatal nő egyedül neveli 5 éves kislányát, Elsát, aki még sohasem látta az édesapját. Egy véletlen folytán a kislány felügyelete egy napra Antoine-ra hárul, akiben _ szinte maga számára is észrevétlenül _ feltámad az apai szeretet...

 

A bosszú - Film Mánia, június 18. vasárnap, 22.45h

Három jómódú családfő a vadászatot választotta a hétköznapi stressz levezetésére. Éves találkozójukra érkeznek a sivatagba, de szokásuktól eltérően egyikük szívdöglesztő fiatal szeretőjével érkezik. A lány hamarosan nem csak a férfiak vágyálmainak középpontjába kerül, hanem a célkeresztjükbe is.

 

Államérdek - Viasat FILM, június 18. vasárnap, 23.10h

Luther Whitney (Clint Eastwood) betörő, s bámulatra méltó mestere a szakmájának. A börtönben letöltött évek után, mielőtt végleg visszavonulna, egy utolsó nagy dobásra készül. A ház, melyet kinéz magának Amerika egyik leggazdagabb emberének, Walter Sullivannek az otthona. A férfi a Bahamákra, üzleti útra készül. Whitney azonban nem számított arra, hogy Sullivan felesége, Christy nem kíséri el a férjét, és hogy Christynek viszonya van az Egyesült Államok elnökével. Rosszkor volt, rossz helyen, így akaratán kívül egy politikai érdekekből elkövetett gyilkosság szemtanúja lesz. Az ügyben nyomozó detektív hamar kideríti, hogy csak egy különleges képességű betörő juthatott be a házba, így Whitney csakhamar nélkülözhetetlen koronatanúvá válik. Ám nemcsak a rendőrség, hanem a titkosszolgálat is üldözőbe veszi, hiszen az elkövetők számára az a legfontosabb, hogy minél előbb elhallgattassák az egyetlen szemtanút.