Love Bistro - Nem rossz a párterápiás főzőműsor, csak rettentően hosszú

Az elképzelés nem feltétlenül rossz, még akkor is, ha az embert kirázza a hideg a celebműsoroktól: ismert párok főznek együtt, amiből persze nagy veszekedések és békülések lesznek, csak mintha sosem lenne vége a dolognak.

Én speciel nem az a típus vagyok, akit érdekelnek a celebek, az, hogy hol nyaraltak, kivel járnak, jó kedvük van-e vagy sem, mert nem érint meg. És lehet, hogy rendes, kedves emberek, olyan is van köztük, aki tényleg letett valamit az asztalra, mielőtt leszerződött volna valamelyik bulvárlap kiadójával vagy kereskedelmi tévével, csak nem vagyok vevő a felhajtásra körülöttük, így a Love Bistro nyilván nem nekem szól, hiszen nem kevesebb mint tizennyolc sztárpár – 36 celeb, amibe még belegondolni is rossz – és két sztárolt séf szerepel benne, de azért igyekeztem objektív maradni.

Persze a TV2 „formabontó, vadonatúj gasztro-realityjében” nem egyszerre szerepelnek 36-an, az első epizódban 6 pár mutatta meg, hogyan tud főzni - Tücsi és Sofron István, Cinthya Dictator és Molnár Tomi, Polgár Tünde és Polgár Árpád, Papp Szabi és a felesége, Eszter, Valkó Eszter és Radócz Péter, illetve Eke Angéla és Budavári Balázs -, és, hogy mennyire szeretik egymást, mert ugye Love Bistro a cím. És a címet komolyan is veszik, mert az ételeket, legalábbis eddig, bistro formátumban kell elkészíteni, egyszerű fogásokat rendes adagban. A többi főzőműsorhoz hasonlóan itt is két kör van, nehezítésekkel és előnyszerzéssel, és persze kiesőkkel, az egészet pedig két séf, Baracskay Angéla és Bernáth József - utóbbival kezdődött az RTL-en A Konyhafőnök – felügyeli és bírálja. Külön műsorvezető nincs, tulajdonképpen nincs is rá szükség, Bernáthék pedig még párterápiás tanácsadást is adnak, mert szempont a közös munka és kommunikáció minősége is.

Ezek pedig nem rossz szempontok, nem rossz az alapötlet és a szerkezet, de ha már főzőműsorról van szó, a baj az arányokkal van. Meg a designnal és a stylisttal, ami a jelek szerint a TV2 hasonló műsorainak állandó hiányossága. Minden főzős reality alapja, hogy a versenyzők reflektálnak arra, milyen feladatot kaptak, hogy sikerült, satöbbi, jelen esetben pedig arra is, a másikkal hogyan jöttek ki – ez pedig itt rengeteg időt rabol el. A kétszer egyórás főzés, annak felvezetése, a zsűrizés is rengeteg idő még így összevágva is – nem csak itt, hanem a párhuzamosan futó A Konyhafőnökben is -, de mivel itt a párok egymásról is beszélnek, még több idő megy el, és ez már próbára teszi a nézőt - engem biztosan. Ami pedig a párokat illeti, vannak köztük idegesítőek, vannak kedvesebbek, látszik, kik vannak együtt régóta, kiknél új még a kapcsolat, és volt, akikre konkrétan rá kellett szólni, hogy ne legyen már tahó - Cinthya Dictatorra, akik iszonyú könnyen húzta fel magát mindenen, de főleg a pasiján, pedig az nem nagyon érdemelte ki a haragját. És akárhogy is hisztizett és pattogott, ilyen hosszan elnyújtva még őt is meg lehetett unni.

Ez a hét még erről az egyre fogyatkozó hat párról szól, majd jönnek a többiek - Csizmadia Gergő és Rausch Bernadett, Pribelszki Norbi és Maja, Tápai Szabina és Kucsera Gábor, Kökény Attila és Aranka, illetve Dr. Panyik Anita és Keresztessy Márk, Horváth Gréta és Meggyes Dávid, Oláh Gergő és Niki, Csisztu Zsuzsa és Dr. Ketskés Norbert, valamint Dobó Ági és Kis Csaba, Ember Márk és Antóci Dorottya, Szegedi Fecsó és Kiss Vivi, Molnár Tibi és Gáfor Délia. Ugye milyen sokan vannak? Az öt hétre tervezett műsor végén az egyik pár 5 millió forintot visz haza, és megkapja „az év bistro tulajdonosa” címet, és az utóbbit azért nehéz értelmezni, mert tudtommal egyiküknek sincs saját bisztrója.

Értékelés: 6/10