Marics Peti és Pető Brúnó az új Boros–Bochkor-páros?

Nem, mert ahhoz még nem elég viccesek együtt egy műsorban. De még így is jobban működik köztük a kémia, mint a Zsákbamacska másik két házigazdája, Szente Vajk és T. Danny esetében.

Ahogy nemrég mi is megírtuk itt a PORT.hun, a Zsákbamacska második évada igencsak gyengén muzsikál mostanában a TV2-n, pedig az első évad még elképesztő nézettségi számokat hozott, és a csatorna legnézettebb műsora volt 2023-ban.

Műsorváltozás a TV2-n, nem jön be a nézőknek a „civil” Zsákbamacska?

A TV2 hétfőn a tervezettől eltérően egy Zsákbamacska VIP adást tűz műsorra a civil játékosokkal leforgatott epizódok helyett.

Tovább

 

Az akkori kirobbanó sikerben valószínűleg oroszlánrésze volt a két műsorvezetőnek, Majkának és Pápai Jocinak,

ám mivel ők ketten nemrég átigazoltak a konkurens RTL-hez, a TV2-nek sürgősen keresni kellett egy másik vicces párost a helyükre. Végül az a salamoni döntés született, hogy ne is kettő, hanem rögtön négy ismert fiatal hazai híresség vezesse a műsort: a népszerű énekes, Pető Brúnó a tévés szereplésekben már rutinos Marics Péterrel, a VALMAR frontemberével lett párba állítva, míg a rapper T. Danny azzal a színész-rendező Szente Vajkkal, aki éveken át vezette a Magyarország, szeretlek! című vetélkedőt a köztévén, legutóbb pedig író-produceri kreditet kapott a Most vagy soha! című Petőfi-filmben.

Forrás: TV2

 

Adja magát a kérdés: vajon melyik duó esetében működött jobban a kémia az eddigi Zsákbamacska-adásokban?

Szente Vajk és T. Danny párosa

T. Danny amilyen langaléta, pont annyira súlytalan a műsorvezetői szerepben. Miközben Szente Vajk egyértelműen uralja az adást, és hoppmesterként viszi a hátán a teljes show-t, T. Danny szerepe mindössze annyi, hogy néha dörmögős hangon benyög valamit, de az sosem olyan vicces, mint az örökbecsű „Ki a csöcs az a Nagy Imre?”.

Szente Vajk és T. Danny a Zsákbamacska VIP-ban (forrás: tv2play.hu)

 

Miközben a Jászai Mari-díjas színész-rendező élvezi a színpadon szereplést, és szemlátomást nem esik neki nehezére közönség előtt jópofáskodni, T. Danny még mindig kicsit mintha feszengene a stúdióban, ráadásul látványosan csak a kisinas szerepe jut neki a 200 százalékon pörgő műsorvezetőtársa mellett. És amíg Szente, nyilván a korábbi színházi és tévés rutinjának köszönhetően, az esetek többségében jól reagál a játékosokra, és egy-egy váratlanul beálló szünetet is képes feloldani valami frappáns (vagy csak annak gondolt) riposzttal,

szegény T. Danny sokszor nem tudja tartani a lépést vele. Hiába szeretne mondani valami vicceset, folyamatosan rosszul időzít, nem érzi a flow-t, és labdába sem tud rúgni Szente Vajk mellett.

Jellemző jelenet a duó műsorvezetésére, hogy annál a résznél például, amikor a kígyóval a lába között alvó Tuvic Aleksandra lett kiválasztva játékosnak, T. Danny mondani akart neki valami mókásat, de Szente egyszerűen belé fojtotta a szót (az alábbi videóban 1:03-nál látható). Az ehhez hasonló eseteknél T. Danny vagy csak visszhangozni tudta az egyszer már elsütött poénokat, vagy semmitmondóan rávág annyit, hogy

Így van.

Egy szó mint száz:

Danny T. pont olyan szerencsétlen másodhegedűs Szente Vajk mellett, mint amilyen szegény Czollner Gyula volt Palik László oldalán a 2000-es évek Forma–1-es közvetítései idején.

 

Marics Peti és Pető Brúnó

Miközben Szente Vajk és Danny T. párosáról nem igazán tudom elképzelni, hogy akkora haverok lennének, hogy a Zsákbamacska-részek felvételei előtt és után is folyton együtt lógjanak, Marics Peti és Pető Brúnó párosa egész vicces, simán elhiszi róluk a néző, hogy már gyerekkorukban is országos cimborák voltak, és az iskolai osztálykiránduláson együtt kentek fogkrémet a szobák kilincseire.

Pető Brúnó és Marics Péter a Zsákbamacsk a VIP-ben (forrás: TV2 Sajtószoba)

 

Marics és Pető mindketten villámgyorsan reagálnak le egy-egy helyzetet, folyamatosan adogatják egymásnak a labdákat és rendre le is csapják – más kérdés, hogy a poénjaikon néha csak ők nevetnek. Valamiféle ösztönös érzéktől hajtva folyamatosan rezonálnak a játékosokra, mindig van valami megjegyzésük minden bohókás jelmezre és elejtett félmondatra. Látszólag nincs semmiféle alá-fölérendeltségi viszony közöttük, nincs mester és tanítvány felállás, nagyjából mindegyik poszton magabiztosan bevethetőek, legyen az szabályismertetés vagy malacperselyek szétverése kalapáccsal.

 

 

Marics Peti és Pető Brúnó nálam egyértelműen jobban működik a képernyőn, mint Szente Vajk és T. Danny.

De ennyi még édeskevés a sikerhez abban a magyar szórakoztatóiparban, ahol olyan legendás párosok nevettették meg a nézőket-hallgatókat évtizedeken keresztül, mint Markos és Nádas, Boros és Bochkor, Winkler és Karotta vagy épp Sebestyén Balázs és Vadon Jani.