Mel Gibson lesz a John Wick-előzménysorozat egyik sztárja

A The Continental – amelynek eseményei a bérgyilkosok biztonságos főhadiszállásául szolgáló szálloda körül bonyolódnak – a Starz tévé berkeiben készül. Gibson egy vadonatúj karaktert formál meg benne.

A The Continentalt még 2018-ban rendelte be a Starz, mi pedig tavalyi cikkünkben számoltunk be róla, hogy már dolgoznak rajta – de akkor még nem lehetett túl sok mindent tudni. Annyi már akkor biztos volt, hogy egy előzménysorozatról van szó, ami a John Wick-filmek fontos helyszínét jelentő, a bérgyilkosoknak biztonságos szállást és életteret (afféle menedéket) biztosító hotelről fog szólni.

Most az is kiderült, hogy a széria a fiatal Winston Scott, a Continental későbbi vezetője (a John Wick-filmekben Ian McShane karaktere) nézőpontjából mutatja be az 1975-ben zajló eseményeket. Winston azért érkezett New York alvilágába, hogy szembenézzen azzal a zűrös múlttal, amit már megpróbált maga mögött hagyni. Ennek során kapcsolatba kerül a már akkor is a legveszélyesebb bűnözők találkozási pontjaként működő hellyel.

Mel Gibson a Boss Level - Játszd újra című akció/sci-fiben. Forrás: Prorom


A fiatal Winston mellett

Mel Gibson egy vadonatúj, Cormac nevű figurát hoz majd,

akivel kapcsolatban egyelőre nem árultak el további részleteket. Az eredetsorozat hosszáról viszont már korábban kiderült, hogy szokatlan módon három, egész estés film hosszúságú epizódból fog állni. A premierdátum még nem ismert. (A jelenleg forgó John Wick 4-et egyébként 2022. május 27-én mutatják be az amerikai mozik.)

A The Continentalt a John Wick-filmek stábján kívülről érkező Greg Coolidge (Pofázunk és végünk-filmek) és Kirk Ward írják. Ők lesznek egyúttal az executive producerek és a showrunnerek is. A John Wick-filmeket jegyző egykori kaszkadőr, Chad Stahelski executive producerként fog részt venni a munkálatokban. Mel Gibson szerepeltetése pedig azért is számít nagy durranásnak, mert a hetvenes években futott The Sullivans óta nem vállalt visszatérő szerepet semmilyen sorozatban; csak alkalmi megjelenései voltak.


(via Variety)