Nevet változtat az RTL Klub, beindul a nagy őszi műsordömping

Az idén 25. születésnapját ünneplő RTL Klub neve októbertől RTL lesz, és a logója is változik. Ősztől igazi műsordömping jön a csatornán.

Idén ünnepli 25. születésnapját az RTL és ez alkalomból teljesen megújul: új arculatot és új nevet kapnak bizonyos RTL-es csatornák és a digitális felületek is.

Forrás: RTL Sajtóklub

 

A változás érinti az RTL Klub anyacsatornát is: 25 év után új nevet kap az RTL Klub, és RTL néven lesz majd elérhető.

Az RTL Magyarország az anyavállalat RTL Group új arculatát vezeti be, a logó színei dinamikusan változnak majd attól függően, milyen tartalom látható a műsorban. A megújulás bejelentésével egy időben ismertette az RTL az új, nagyszabású őszi műsorait is:

indul a Való Világ 11. évada, újraindul a Celeb vagyok, ments ki innen!, kezdődik A Konyhafőnök VIP újabb szériája. Az RTL a 25 éves születésnapot két nosztalgiaműsorral ünnepli majd a képernyőkön. 

Megváltozik az RTL Klub neve is


Ennek jegyében 25 év után, október végén a médiavállalat elbúcsúzik a jól megszokott RTL Klub elnevezéstől, és a csatorna RTL néven lesz majd elérhető. Az anyacsatornához hasonlóan szinte minden adó arculatot vált majd, és lesz, amelyiknek megváltozik a neve is. A névváltások október közepétől év végéig, több lépcsőben történnek. A változások csak az elnevezéseket és az arculati elemeket érintik, a csatornák, illetve és a VOD platform tartalmi zsánerei és egyéb, nem arculati jellemzői változatlanok maradnak.

Kolosi Péter; Forrás: RTL Sajtóklub

 

Őszi műsorkínálat


A megújulás nemcsak a csatornák arculatát érinti, hanem az őszi műsorkínálatot is, ami ahogyan az előző években, ismét friss és izgalmas újdonságokat a tartogat a nézők számára. A 25 éves évforduló kapcsán az RTL két egészestét visszaemlékező show-val idézi majd fel az elmúlt évtizedek legemlékezetesebb pillanatait. A kétrészes műsor október 23-án és október 30-án lesz látható.

Augusztus 29-től már látható a Házasodna a gazda című társkereső reality 5. évada hétköznap esténként. Új mentorral és új szabályokkal érkezik az X-Faktor szeptember 3-án, szombaton Gáspár Laci, ByeAlex és Puskás Peti mellett új női mentorral, a nemzetközileg elismert és ismert énekesnővel, a Kárpátaljáról érkezett Herceg Erikával. A műsorvezető idén is Miller Dávid lesz. Az X-Faktor 2022-es évadában egy új, saját fejlesztésű szabály lép életbe: bármelyik énekes vagy zenekar kerülhet bármelyik ítészhez, a mentorok pedig maguk döntik el, hogy kivel szeretnének együtt dolgozni.

Szeptember 4-én, vasárnap mutatkozik be a csatorna új showműsora, a Tehetség első látásra Istenes Bencével. Szeptember 19-én indul vadonatúj évaddal a Nyerő Páros, amely hétköznap esténként lesz látható: a jól megszokott humor mellett izgalom, dráma, feszültség és elképesztő feladatok várják a nézőket. Újabb nyolc híresség - Megyeri Csilla és Molnár Zsolt, Törőcsik Dániel és Bíró Bea, Muri Enikő és Tóth Szabolcs, Tóth-Hódi Pamela és Tóth Bence, Madár Veronika és Landor Richárd, Détár Enikő és Kiss Péter, Zdroba Patrik és Bádoki Bettina, valamint Lotfi Begi és Lotfi-Schadi Réka – bizonyíthatja, mekkora párjával az összhang, és ki az, akinek a szerelme mindent túlél és méltó a Nyerő Páros trófeára. A műsorvezető Sebestyén Balázs és mindenre elszánt segédje, Kabát Peti jól összeszokott párosa ezúttal sem kíméli majd a hírességeket.

Új évaddal tér vissza a nagysikerű reality, a Celeb vagyok, ments ki innen! ismét Sebestyén Balázzsal és Vadon Janival kerül a képernyőre.

A helyszín ezúttal a kolumbiai dzsungel, ahol a celebeknek meg kell majd küzdeniük a dzsungelben az éhséggel, a civilizáció vívmányainak hiányával, a celebet próbáló játékokkal, no, meg olyan veszélyekkel, mint Balázs és Jani. Hamarosan azt is eláruljuk, hogy kik lesznek azok a celebek, akiket kimenthetnek a nézők!

Még az idén indul a Konyhafőnök VIP 7. évada Fördős Zével és a két Michelin-csillagos séffel: Rácz Jenővel és Sárközi Ákossal. Idén ősszel olyan hírességek készülnek bizonyítani, hogy a konyhapultokban is helytállnak, mint Járai Máté színész, Tokár Tamás, a Fókusz műsorvezetője, Fésűs Nelly színésznő és az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó Nagy Viktor. A gasztro-versenyben most is elképesztő meglepetésekre és nem várt fordulatokra, valamint számos sztárvendégre készülhetnek a nézők, akik nem feltétlenül könnyítik majd meg a versenyzők életét.

Karácsonyi különkiadással érkezik A mi kis falunk


Idén először lesz A mi kis falunknak egy karácsonyi része, ami terveink szerint az ünnepi időszakban kerülhet képernyőre. Ez az epizód a pajkaszegiek karácsonyáról és az ünnep körüli nehézségeikről szól majd – természetesen rengeteg humorral és a pajkaszegiektől megszokott stílusban.

11. alkalommal várja lakóit az ország elsőszámú "luxusbörtöne” Magyarország egyik legsikeresebb valóságshow-ja idén ősszel újra beköltözik az otthonokba! A Való Világ villájában a tét most is hatalmas, hiszen aki a leendő lakók közül a legjobbnak bizonyul, 36 millió forinttal lesz gazdagabb!


Idén ősszel folytatódik A Séf meg a többiek: visszatér az alkoholista és sportfogadás-függő Győző séf, tovább bonyolódik Milán és Viki románca, a már megismert és megkedvelt karakterek mellé pedig új szereplők is érkeznek. A szitkom műfajához méltóan továbbra is helyzetkomikumok sokasága várja majd a saját gyártású sorozat régi új nézőit.


Augusztus 28-tól minden vasárnap este új vendégekkel és megújult formában folytatódik a NőComment! az RTLII-n. A szórakoztató talkshow házigazdája Liptai Claudia, aki vendégeivel megbeszél, kibeszél, átbeszél mindent és mindenkit. 

Az ősz folyamán véget ér a közönségkedvenc Keresztanyu. Az RTL Klub saját gyártású napi sorozatának előző három, és a jelenleg is látható sorozatzáró évad óriási sikerrel futott és fut hétköznap esténként. Idén ősszel tehát kiderül: ki nevet a legvégén!

(RTL Magyarország)