Összecsinált pottyantós buditól és Rékasi drámai sírásától bűzlik a Farm VIP

A TV2 tanyasi realityjének új évada kemény gyomrost ad tévénézőnek, aki szórakozni akar, cserébe agysorvadást kap, és szimultán halálra unja magát.

A Farm (VIP) valahol a szegény ember Survivorje, amennyiben ugyanazon skálán a Survivor a gazdag ember Farm VIP-je. Gondolok itt arra, hogy mind a két műsor végtelenül leegyszerűsítve valahol azért arról szól, hogy a hétköznapi életből kirángatott, bizonyos mértékig elszeparált helyre költöztetett emberek, ha nem is feltétlenül nomád, de modernnek éppen nem mondható körülmények között élnek, versengenek, aztán meg kiszavazzák egymást. (Ennél persze jóval több különbség van a két műsor között, mások a körülmények, mások a megmérettetések nehézségi fokozatai, meg ilyenek.)

A Farmot túlélni nem akkora truváj, mint a Survivort, előbbiért nem is kell a világ végére utazni, elég csak egy telekszomszéd nélküli hétvégi telekre menni. Ezért gondolom, hogy a Farm a szegény ember Survivorje. Mindezeket figyelembe véve nem is értem, hogy miért érdekel ez bárkit is. A saját házából kilakoltatott Bíró Ica kibírja vajon, hogy egy parasztházban kell élnie néhány másik celebbel? Az én pulzusom nem emelkedett meg ettől, de a székben sem dőltem előre, hogy jobban lássam a fejleményeket, merthogy nem érdekel. De ugyanúgy Lakatos Levente vagy Paprika Dorina meg Kótai Misi és Szabó “Ki a csöcs az a Nagy Imre” Simon sem izgat ebben a kontextusban.

„Ki a csöcs” az a Szabó Simon? Megtudhatod 9 mókás jelenetből

A Moszkva tér Rojálja már 1998-ban bunkó volt egy Sziget-reklámban. Később számos filmben és sorozatban szerepelt nagydarab tahóként, de írt és rendezett is, legutóbb pedig ő volt a tróger sommelier, Vörös Borisz egy vörösbor-reklámban.

Tovább

 

Attól még, hogy engem speciel nem érdekel, attól még lehet jó a Farm. De nem az. Az új évad első része nettó 2 óra játékidővel bír, amiben van három játék is. Az egyiket úgy kell elképzelni, hogy egy “kitört” kerekű szekéren kell kereket cserélni, meg a kiömlött portékát kell összeszedni. A celebek zsírt és madártollat lapátolnak a kezükkel, szenet lapátolnak, közben pedig beszélgetnek. Polgár Tünde hozza a mindent kommentáló, kotnyeleskedő nagymamát, Kótai Misi úgy dolgozik, hogy más is hozzá tudjon férni a munkához, közben jóízűen nevetgél az árnyékban he(re)verészve. 

Egy másik játék arról szól, hogy kulcsokat kell keresni a szénakazalban. A harmadik játék pedig egy matekfeladvány. Itt érkezünk el a fantasztikus show legdrámaibb pillanatához: Rékasi Karcsi áll a táblánál, majd megy a lakathoz, de a számkombináció nem jó. Megpróbálja megint, de újra és újra kudarc a vége. 

Tom Cruise magyar hangja, az ember, akit legtöbben csak onnan ismernek, hogy…

Egyszer csak elsétált, majd remegve sírni kezdett. A színészkirály előadta, hogy kiakadt egy kis szorzástól, osztástól meg némi összeadástól.

Forrás: TV2 Play

Ugyanez közeliben:

Forrás: TV2 Play

Mindenki nyugodjon meg: hősünk legyőzi démonait, megoldja az egyenletet és kinyitja a lakatot. Ennek a kis bravúrnak hála a piros csapat került a putriba, ahol szembe kellett nézniük a pókhálós és peremig kakás pottyantós budival. 

Ilyen és ehhez hasonló, emelt szintű szórakozásra lehet majd számítani a jövőben is, de kár ezen meglepődni, amikor a Párharcban is egyből bedobták az altesti poénokat, a Sztárban Sztár leszek!-ben pedig feketére festett arcú énekes hadonászott egy pisztollyal.