Remek filmeket adnak vasárnap a tévében!

Mi pedig igyekeztünk összegyűjteni őket, jó hosszú lista lett belőle!

Terminál - Moziverzum, február 7. vasárnap, 10h

Viktor Navorski éppen New Yorkba repül Kelet-Európából, amikor hazájában heves harcokkal kísért államcsíny bontakozik ki. A gyanútlan utazó egyszerre ott találja magát a John F. Kennedy repülőtéren, Amerika kapujában, ám útlevele egy éppen nem létező országból való, ezért nem teheti be a lábát az Ígéret Földjére. A reptéren rekedt Navorski-nak így fel kell találnia magát, be kell rendezkednie a várakozásra, amíg az otthoni háború véget nem ér. Ahogy telnek-múlnak a hetek, hónapok, Viktor felfedezi, hogy a terminál kicsinyített univerzuma gazdagon összetett világ, ahol fontos szerephez jut az abszurditás, a kicsinyesség, a nagylelkűség, az ambíció, néhány véletlen egybeesés, sőt, még a romantika is egy gyönyörű légi-kísérő, Amelia képében. De Viktor már régen visszaélt a reptér biztonsági főnökének vendégszeretetével, aki csak egy porszemnek tekinti őt a bürokrácia gépezetében, egy olyan problémának, amit nem megoldani akar, hanem mindenáron kitörölni…

 

Foxcatcher - Sony Movie Channel, február 7. vasárnap, 12.40h

A leghihetetlenebb történeteket a valóság írja. A DuPont-vagyon örököse, John Eleuthére du Pont (Steve Carell) bolondos figura volt, de már a bolondság határán. Sőt, azon is túl, hiszen a paranoia és a skizofrénia tünetei is megmutatkoztak rajta. Mégis egy vegyipari óriáströszt vezetésére készült, bélyegeket gyűjtött, madártani könyveket adott ki, és rajongott a férfias sportokért _ egy birkózócsapatot is támogatott. A közte és két olimpiai birkózó testvér (Mark Ruffalo, Channing Tatum) közti különös viszony alakulásáról szól ez a film, mely sok meglepő kanyart vesz, míg eljut a tragikus fordulatig: egy gyilkosságig. De a történetnek még akkor sincs vége.

 

Magas barna férfi, felemás cipőben - Paramount Network, február 7. vasárnap, 14.30h

Richard, a magának való, kissé szórakozott művész váratlanul a CIA-n belül folyó hatalmi rivalizálás kereszttüzében találja magát, amikor mit sem sejtve felemás cipőben száll le a gépéről. Egy csapat ügynök azon dolgozik, hogy bebizonyítsák titkos kapcsolatait, lehallgatják a telefonjait, egy mentőautóból figyelik minden mozdulatát, szavaiban kódolt üzeneteket keresnek, és meg vannak győződve arról, hogy egy koncerten Richard a hegedűjátékával fog üzenni egy társának. A különc hegedűvirtuóz szinte semmit sem vesz észre a személye körüli felhajtásból, az azonban már az ő figyelmét sem kerüli el, hogy legjobb barátjának a felesége is érdeklődik iránta. Richard belemegy a tiltott kalandba, és attól fogva egyetlen nyugodt perce sincs, mert attól fél, hogy barátja leleplezi a viszonyukat. Így akaratlanul is egyre gyanúsabban viselkedik, ami igazolja a CIA embereinek feltevését.

 

Hotel Kikelet - Duna Tv, február 7. vasárnap, 14.35h

Nászút csak egyszer van egy ember életében. Jobb esetben. A Mecsek alján lévő Hotel Kikeletbe érkezik Zsófi és Boldizsár, ahol a hotel igazgatónője nagyszerű érzékkel vezeti az elegáns szállót, Egyedül titkára _ aki inkognitóban a férje -, érzi számkivetettnek magát. Mivel Boldizsár a nászéjszakájukat is a kártyaasztalnál tölti, az ifjú feleség összefog Péterrel, a tulajdonosnő férjével: meg akarják leckéztetni házastársaikat.

 

James Bond: A világ nem elég - TV2, február 7. vasárnap, 15.10h

James Bondnak egy meggyilkolt olajmágnás látszólag védtelen lányát kell megvédenie a rá leselkedő veszélyektől. Egy szó szerint "agyafúrt" gonosztevővel kell felvennie a harcot: Renarddal, akiről nem tudni, hogy őrült tervei az agyában megragadt puskagolyónak köszönhetően születtek, vagy éppen őrült tervei miatt kapta a golyót. Ami biztos: a "baleset" óta még veszélyesebb, mint valaha, ugyanis azóta nem érez fájdalmat. Bondnak a mundér becsületét is védenie kell: a szolgálat főhadiszállását terrortámadás éri és a 007-es szeretett főnöke, M is a gonosztevők fogságába esik.Kapzsiság, bosszú, világuralom az olaj hatalmán keresztül, csúcstechnikájú terrorizmus. Ez csak néhány összetevője a 007-es ügynök kalandjának, mely Spanyolországban, a bilbaói Guggenheim Múzeumban kezdődik, és a Temzén folytatódik egy látványos, őrült tempójú hajósüldözéssel, ahonnan hősünk előbb a skót Felföldre megy, majd túlél egy lavinát a Kaukázuson és egy potenciális nukleáris robbanást egy hatalmas törökországi olajvezetékben.

 

Rendőrakadémia 2. - RTL Klub, február 7. vasárnap, 15.55h

A világ legesetlenebb és legidétlenebb rendőrosztagának új megbízatása igazán egyszerű ügynek tűnik: egy dühöngő, felfegyverzett punkbandát kell megzabolázniuk.

 

Drágán add az életed! - SuperTV2, február 7. vasárnap, 18.15h

John McClane (Bruce Willis) nyomozó New Yorkból Los Angelesbe tart, hogy rendbe hozza házasságát. Még csak nem is sejti, hogy rajta kívül még mások is nagy dobásra készülnek Los Angelesben, méghozzá éppen a szeretet ünnepén. Terroristák egy csapata a hidegvérű Hans Gruber (Alan Rickman) vezényletével arra készül, hogy megszabadítsa a multinacionális Nakatomi céget a kötvényeitől. A terroristák behatolnak az épületbe, túszul ejtik a Nakatomi cég dolgozóit, köztük McClane feleségét, Holly-t (Bonnie Bedelia), és nekilátnak, hogy kinyissák a cég széfjét. Ám McClane, akiről a támadóknak fogalma sincs, mindent elkövet, hogy meghiúsítsa ezt. Nem könnyű a feladata, hiszen a terroristák nemcsak létszámbeli fölényben vannak, hanem hatalmas fegyverarzenállal is rendelkeznek, szemben McClane szolgálati fegyverével. A 34 emeletes épületben megkezdődik hát a macska-egér harc...

 

V mint vérbosszú - RTL+, február 7. vasárnap, 21h

Anglia diktatúrától szenved a nem is olyan távoli jövőben. A tévéből dől a propaganda, a titkosrendőrség pribékjei mindenkit rettegésben tartanak. Evey-t, a fiatal lányt egyik este elkapják az utcán, a halál torkából egy titokzatos alak, V szabadítja ki. A férfi a négyszáz éve kivégzett lázadó, Guy Fawkes álarcát viseli. Fawkes társaival együtt levegőbe akarta röpíteni a parlamentet, hogy az országot megszabadítsa a zsarnokságtól. De a merénylet meghiúsult, az összeesküvők bitón végezték. Evey apránként megismeri V múltját, mely a férfi bosszúvágyát táplálja. És miközben maga is megjárja a diktatúra börtöneit, rájön, hogy V ugyanarra készül, amire annak idején Fawkes.A V mint vérbosszú egyszerre kalandfilm, politikai thriller és antiutópia, amely a zsarnokságról, az elnyomásról, a média agymosásáról szól és azt vizsgálja, mi történik, ha egy diktatúrában az egyén a saját kezébe veszi a törvényt. "Ne kérdezz, ne kritizálj, ne is gondolkodj: a Párt mindent jobban tud" _ üvölti a gonosz kancellár. Azt mondja, hogy megvédi az embereket a terroristától, ugyanakkor erre hivatkozva állandó rettegésben tartja őket, miközben lábbal tiporja a szabadságjogaikat.

 

Sasszem - Paramount Network, február 7. vasárnap, 21h

Jerry és Rachel két idegen, akiket összehoz egy rejtélyes telefonhívás. A hívó fél egy nő, akit egyikük sem ismer, és aki az életüket és a családjukat fenyegetve egyre veszélyesebb helyzetekbe hajszolja Jerryt és Rachelt, miközben a hétköznapok technológiáját használva követi minden lépésüket, és úgy tűnik, mindent lát. Ahogy a hajmeresztő történet halad, a két átlagemberből az ország két legveszélyesebb bűnözője lesz, akiknek össze kell fogniuk, hogy kiderítsék, mi is történik, de ami még fontosabb, hogy miért.

 

Kiadatás - Viasat6, február 7. vasárnap, 21h

Anwar (Omar Metwally), az egyiptomi származású vegyészmérnök hazafelé tartva eltűnik a repülőgépről. Állapotos felesége, Isabella (Reese Witherspoon) mindent megtesz, hogy megtalálja, ám nyomozása nem vezet sikerre. Egykori osztálytársa, Alan Smith (Peter Sarsgaard), aki politikai kapcsolatokkal rendelkezik, kideríti, hogy Anwart terrorizmus vádjával letartóztatták és a CIA utasítására külföldre szállították. Douglas (Jake Gyllenhaal), a CIA-ügynök utazik a harmadik világbeli országba, hogy kivallassa a gyanúsítottat.

 

A tanítónő - M2, február 7. vasárnap, 21.10h

Lisa tanítónőként dolgozik egy előkészítő iskolában, ám igazi szenvedélye a költészet. Férjével való kapcsolatából hiányzik a szenvedély, melyről Lisa oly sokat álmodott, két tinédzserkorú gyereke pedig rideg távolságtartással kezeli őt. Egy napon egy látszólag apró dolog gyökeresen megváltoztatja a nő életét. Véletlenül meghallja egyik tanítványa, a mindössze öt éves Jimmy gyönyörű versét, és szinte a megszállottjává válik a kisfiú valóban lehengerlő tehetségének. Azzal is szembesül, hogy Jimmy szülei nem vesznek tudomást fiuk különleges adottságáról, ezért merész döntést hoz, amelyet a környezete nem vesz jó néven. Lisa költészetórákra jár, de a tanára (Gael García Bernal) észre sem veszi a középszerű verseket gyártó nőt a többi hallgató között. Ám amikor a sajátjaként olvassa fel a kisfiú egyik versét, minden figyelem ráirányul, végre beigazolódik az, amiben hisz. A tehetséggondozás és az önzés, avagy milyen áron születnek a csillagok, teszi fel a kérdést A tanítónő (The Kindergarten Teacher) film, s a válasz magában hordozza a téma minden szomorúságát.

 

Zsaru vagy csirkefogó? - Duna Tv, február 7. vasárnap, 21.15h

Nizza városát két nagymenő góré tartja a kezében, a rendőrség bizonyos befolyásos tagjainak tudtával és támogatásával. Egy prostituáltat és egy felügyelőt meggyilkolnak a városban. Stanislas Borowitzot küldik a helyszínre a Belügyminisztérium különleges osztályáról, hogy rendet teremtsen. Borowitz meg is érkezik, egyedül, inkognitóban, fittyet hányva a szabályzatnak. Zsaru, aki "csirkefogó"-módszereket alkalmaz. De terveit alaposan felforgatja 13 éves lányának váratlan betoppanása.... Szórakoztató, izgalmas, látványos bűnügyi film, kiváló színészekkel a főszerepben, happy enddel.

 

Szemfényvesztők 2 - RTL Klub, február 7. vasárnap, 21.40h

A négy lovas (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan), valamint az előző részben rendőrnyomozóként feltűnő, titokzatos és karizmatikus Dylan (Mark Ruffalo) ismét feladja a közönségnek a leckét, miközben tovább feszegetik a színpadi illúziókeltés határait, és bejárják az egész földtekét. Egy évvel azután, hogy lóvá tették az FBI-t, és elnyerték a tömegek csodálatát Robin Hoodot idéző nagyszabású mutatványaikkal, az illuzionisták új előadással rukkolnak elő, azt remélve, hogy felfedhetik egy számítógépes guru piszkos üzelmeit. Látványos eltűnésük mögött ugyanis nem más áll, mint Walter Mabry (Daniel Radcliffe), a zseniális informatikus, aki erőszakkal ráveszi a Lovasokat, hogy egy minden eddiginél veszélyesebb trükköt mutassanak be. Nincs más választásuk, mint végrehajtani egy utolsó, példátlanul nehéz mutatványt, hogy tisztára moshassák a nevüket, és leleplezhessék a háttérben álló géniuszt.

 

Jackson, a vadállat - AMC, február 7. vasárnap, 22h

Jericho Jackson, a fekete bőrű, detroiti hadnagy belevaló zsaru, aki ha szükséges, az erőszak alkalmazásától sem riad vissza. Emiatt kerül bajba, lefokozzák, mondván, brutális erőszakot alkalmazott, amikor letartóztatta egy gazdag autógyáros csemetéjét. Mindez nem veszi el a kedvét attól, hogy utánanézzen az autógyáros Peter Dellaplane piszkos ügyeinek. A férfi politikai babérokra tör, és már csak Jackson áll az útjában. Megpróbálja félreállítani a zsarut, ám ezúttal emberére akadt. A magányos harcos csak Dellaplane kábítószeres barátnője, a bárénekesnő Sydney Ash segítségére számíthat.

 

A Zodiákus - Filmcafe, február 7. vasárnap, 22.10h

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak.

 

Kill Bill - SuperTV2, február 7. vasárnap, 23.10h

A Menyasszony (Uma Thurman) egykor hírhedt bérgyilkosnő volt, egy világklasszis női bérgyilkos-csapat tagja. Ám terhes lett és férjhez akart menni, de a főnök ezt nem hagyhatta. Az esküvője napján a csapat vezetője, Bill (David Carradine) mindenkit lemészárol. A Menyasszony utolsó szavaival tudatja Bill-lel, hogy várandós, és az ő gyerekét hordja szíve alatt. A nő nem hal bele a fejlövésbe, hanem ötévi kóma után véres bosszút esküszik főnöke és egykori csapattársai ellen. Senki nem tudhatja, mikor fog következni a listán. Csak egy biztos: Bill lesz az utolsó a sorban.

 

A Thomas Crown-ügy - Moziverzum, február 7. vasárnap, 23.20h

Thomas Crown-t a saját képességei tették milliomossá, mindent megvehet, amit akar, és a nők nem tudnak ellenállni neki. De vannak dolgok, amelyeket nem adnak pénzért. Thomas Crown számára már semmi sem jelent kihívást. Amikor a világ egyik leghíresebb múzeumában megszólal a riasztó, és valaki kisétál az épületből Monet egyik felbecsülhetetlen értékű festményével, Crown az utolsó, akit a New York-i rendőrség gyanúsítana. De egyvalaki mégis gyanúsítja: Catherine Banning, a briliáns nyomozónő, akit arra béreltek fel, hogy visszaszerezze a festményt _ bármi áron. Catherine legalább annyira szereti az üldözést, mint a férfi, és beleveti magát a játékba. Crown megtalálta a kihívást. Mindketten a játékért élnek, de csak egyikük nyerhet...