Schobert Norbi a stroke-ja után visszatért a konyhába

Az első elődöntő hét harmadik napján tért vissza Schobert Norbi a Konyhafőnök VIP mezőnyébe.

Schobert Norbi még augusztusban lett rosszul egy reggeli futását követően, mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol megállapították, hogy gyengébb lefolyású stroke-ja volt. Akkoriban forgatta a Konyhafőnök VIP-t, így nem tudott részt venni néhány epizódban, ám orvosi engedéllyel, saját felelősségére hamar visszatért, elmondása szerint nagyon kevesen vannak hozzá hasonlóan jó állapotban (90 százalékosnak nevezte magát) egy ilyen eset után, és ha nem stresszként fogja fel a versenyt, akkor semmi gond nem lehet. De sikerrel vette az akadályt, és tovább is jutott a következő versenynapra.

Az első főzés során Rácz Jenő séffőzése borzolta a kedélyeket. A Michelin-csillagos séf wagyu steaket sütött kacsamájjal töltött kumkvattal és borjúbrízes tartlettel. Zámbó Krisztián előnnyel kezdte a napot, így ő a zsűripultban figyelhette meg a feladat trükkjeit, és még egy elemet is készen kapott a tányérjára. A hátráltatás azonban Fördős Zé szerint az eddigi legdurvább volt: Krisztián dalait kellett az egyik versenyzőnek hallgatnia, míg Rácz Jenő az ételt készítette. Tóth Vera lett az áldozat, akinek így sokszorosan nehezített főzéssel kellett szembe néznie.

A második főzésben Olaszország színes tésztái kaptak főszerepet. Borítékok döntötték el a versenyzők sorsát, azaz, hogy ki és milyen tésztafajtával dolgozhatott. Spagettivel főzött Norbi, farfelle tésztával Marót Viki, tagliatelle tésztával Osvárt Andi és raviolival Nagy Sanyi. Azonban A Konyhafőnök VIP a nem várt meglepetésekről is szól: a pulton a búrák alatt galambhús várta a versenyzőket, ezt a hozzávalót kellett beépíteniük tésztás ételeikbe.

Sárközi Ákos egyik kedvenc alapanyaga a galamb. Ezt Fördős Zé nem hagyhatta szó nélkül: be is állította főzni a séfet, trükkös teleport doboza pedig lekváros kenyeret rejtett! A kék csapat mentora ezúttal is bizonyította konyhai zsenialitását. Osvárt Andit előnye pedig újra Rácz Jenővel hozta össze. Most nem közös bevásárlás, hanem közös főzés volt a jutalma, 5 perc erejéig.

A zsűri döntése alapján az első elődöntő hét harmadik napján Marót Viki vette le a piros kötényt. Számára véget ért a verseny A Konyhafőnök VIP címért és az ezzel járó 10 millió forintért. A következő adásban párosával főznek Rácz Jenő versenyzői, egyvalaki pedig egyenes ágon juthat tovább a középdöntőbe.

(Forrás: RTL Klub)

 

Zúzós riffek a SZESSÖNben! A PORT.hu zenés műsorának legújabb vendége Kiss Jenő, aki testépítő körökben ismert, hiszen 1996-ban ő volt a Mr. Universe világbajnoka. Izomzatát nem a szél hordta össze, de most kiderül, mire megy a brutális erő hat vékony fémhúrral szemben.