Sorozatok, amiket utáltak a színészek

Nyomasztó munkahelyi légkör, megalázó bánásmód, no meg Charlie Sheen – bár ő külön kategória.

Power Rangers

A 90-es évek elején nálunk is népszerűek volt a színes hacukákban ugrabugráló, majd a robotállatokból óriásrobottá összeálló masinával verekedő Power Rangersek (így dupla többes számban), és a rózsaszín ruhás Kimberlybe természetesen minden kissrác szerelmes volt.  A színésznő,  Amy Jo Johnson azonban nem élte meg olyan jól a sorozatbeli szereplést, ugyanis a fizetésüket elég rafináltan határozták meg: 600 dollárt kerestek egy hét alatt, ám annyi idő alatt két teljes epizódot leforgattak. Az eredeti Piros Ranger, Austin St. John ugyan élvezte a forgatást, de sokszor okozott neki kínos pillanatokat, hogy semmit nem változtathattak a szövegen, és sokszor bizony iszonyú bárgyú mondatokat kellett kimondania. (Mondjuk alacsonyan lehetett nála a léc, ha  egyáltalán elvállalta a sorozatot.) Ám kettejük gondjai eltörpülnek a Kék Rangert játszó David Yosté mellett. A meleg színésszel nagyon aljas módon bánt a stáb: az írók, rendezők, producerek rendre nyilvánosan lebuzizták, és olyan eset is előfordult, hogy közölték vele, hogy homoszexualitása miatt nem ér annyit, hogy szuperhős legyen. Szerencsétlen már az öngyilkosságra is gondolt, amikor a negyedik évadban otthagyta a sorozatot, de mégis ő húzta legtovább az eredeti Rangerek gárdájából.

 

Alf

A nagydumás, szőrös, macskazabáló földönkívüli a 80-as években (nálunk valamivel később) volt népszerű, ám amilyen vicces a sorozat, olyan nyomasztó volt a forgatás. A díszletet annak megfelelően tervezték, hogy Alfot a bábosok kényelmesen mozgathassák, így mindenhol árkok vezettek, csapóajtók nyíltak a földben, és kész rémálom volt ezeket baleset nélkül kerülgetni. Ugyanakkor a stáb tagjai között akadtak nehéz természetű emberek is, és a színészeknek gyakran olyan érzésük volt, hogy ők mindössze másodhegedűsök egy báb mellett. A családapát alakító Max Wrightnak különösen nehéz volt ezzel megbirkózni, és az utolsó szezon munkái közben egyszer annyira kiakadt, hogy rátámadt Alfra, azt üvöltve: Tűzz minket botokra! Mi is bábok vagyunk!

 

Star Wars Holiday Special

Ez ugyan nem sorozat, hanem egy egész estés tévéfilm(szerűség), de ebből még ennyi is sok:  a Csillagok háborújáról lehúzott egyik első bőr zömmel Csubakka családi otthonában játszódik, ahová a vuki azért utazik, hogy együtt megünnepeljék az Élet Napját, azaz a messzi-messzi galaxis karácsonyát. Míg várják őt és Han Solót, a vuki felesége főzőcskézik, a fia matat, a nagypapa vagy nagybácsi, vagy kicsoda egy virtuális énekesnőre élvezkedik, és közben rendkívül kínos és humortalan szkeccseket, "tévéműsorokat" láthatunk. Feltűnik néhány rohamosztagos, egy rajzfilmbetétben még A Birodalom visszavág előtt megpillanthatjuk Boba Fettet (a film egyetlen érdeme), majd végül felbukkan a többi főszereplő is. Harrison Ford halálosan unja magát, Mark Hamill nagyon furán néz ki, Carrie Fisher pedig magát boldognak mímelve elénekel egy dalt a Star Wars főcímzenéjére. A színészek később mind azt nyilatkozták, hogy az egész eleve baklövés volt, minden pillanata szörnyűséges, és később Lucas is elárulta, hogy felvásárolná az összes elérhető kópiát, hogy aztán kalapáccsal szétverje mindet. Aki akarja, hamar rátalál az interneten, de a saját érdekében ne nézze meg. Ám aki mégis kínozná magát, annak itt egy kis összefoglaló.

 

Két pasi – meg egy kicsi

Ez annyiban eltér az előző példáktól, hogy Charlie Sheen már annyira szétcsapta magát, hogy igencsak távol áll attól, hogy normálisnak nevezzük, és ő magának csinálta, hogy utálja a sorozatot (illetve a kokainon kívül talán mindent).  2011-ben a színész végighaknizta a sajtót függőségeivel, botrányos életmódjával, agyzsibbasztó és abszurd hülyeségeivel, és többek között a sorozat alkotóját, Chuck Lorre-t is ott szidta, ahol csak tudta. Egyik interjújában közölte, hogy iszonyatosan gyűlöli Lorre-t, aki szerinte egyébként is egy hülye, jelentéktelen kis ember. Meglepő módon sok sorozatbéli kollégája kiállt Sheen mellett, bár valószínűleg azért, mert féltették jól fizető munkájukat, ugyanis a színész a forgatásokon is folyton balhézott és pokollá tette a többiek életét. Mindenesetre Sheent kirakták abból a produkcióból, ami egyrészt kivakarta őt a lecsúszott, régesrég jobb napokat látott sztárok mocsarából, másrészt amivel rengeteget keresett. A "kicsit" alakító Angus T. Jones sem fogta vissza magát:  2012-ben a Hetednapi Adventista Egyház tagja lett, és egy videóban, amiben a hitéről beszélt, közölte, hogy megbánta, hogy játszott a sorozatban, amit egyébként szennynek nevezett, és mindenkit megkért, hogy ne nézzék tovább. Másnap persze, jó szokás szerint bocsánatot kért, de már mindegy volt, szépen kiírták a sorozatból. 

 

(Forrás: Looper)