Top Modelek falatnyi bikinikben... - mindenki jól át lett verve ezzel a műsorral

Ez megy vasárnap este a TV2-n, ahol ezek szerint így lehet csak megtalálni a következő Palvin Barbit.

Míg a Next Top Model Hungary első részébe nem nagyon lehetett belekötni, addig a soron következő epizódokban már akadnak kifogásolható részek. Lehet, nem véletlen, hogy a nézők inkább az RTL-re kapcsoltak, hogy a takarítónőből lett mesterdetektív fura történetét nézzék inkább, mint a Mihalik Enikő 2.0-át kutató fashion realityt, amiből sikerült a Bajos csajok nagyon rossz magyar remake-jét előállítani. 

Forrás: TV2 play

 

Valószínűleg mindenki jól át lett verve ezzel a műsorral.

A modellektől kezdve a zsűrin át egészen a nézőkig. A cím is azt sugallja, hogy itt Magyarország következő topmodellje lesz felfedezve, aki egyből kap is egy szerződést attól az ügynökségtől, amelyik Palvin Barbarát is menedzseli. Meg JOY-címlap, plusz kap 10 millió forintot, meg Schwarzkopf reklámarc lehet egyből. Ezzel be is lett árazva, hogy mit is jelent itthon topmodellnek lenni. Csakhogy Kajdi Csaba, akit nem kell bemutatni, de ő fedezte fel Mihalik Enikőt, illetve övé a neves Visage modellügynökség, illetve ma már úgy is ismert, mint Cyla, szóval arról beszélt egy interjúban, hogy a TV2-nél ígértek neki egy olyan modelles műsort, ami komoly lesz, tényleg a modellkedésről fog szólni, valóban a következő Palvin Barbi megtalálása lesz a célja, meg ilyenek,

nem pedig valami bohózat, hogy egy tucat lányt beküldenek egy villába, hogy ott lakjanak, meg néha fotózkodjanak. 

Forrás: TV2 play

 

A harmadik epizódra már senkinek sem lehet kétsége, hogy itt miről is van szó valójában. Ez egy reality, egy tévéműsor, jó reggelt kívánok, ami nem akar itt semmit, csak hétről hétre szórakoztatni, nézettséget generálni. Passzív félként befogadni a hónapokkal korábban rögzített, majd megvágott felvételeket még csak egy dolog, de aktív szereplőjeként megélni, hogy itt a modellkedés tök másodlagos, és ez ellen nem is lehet mit csinálni, na az a nettó önszopatás.

Szegény topmodell lányok nem győzik ismételgetni, hogy ők nem azért jöttek, hogy itt azon parádézzanak, hogy ki kivel van egy szobába osztva, hogy egy jól elvégzett feladat végén megszerzett előnnyel kit és hogyan hozzanak hátrányba, ami természetesen csak újabb (számukra) felesleges veszekedéseket, cicaharcokat generál. 

Forrás: TV2 play

 

Hogy mennyi jelentősége van a modellkedésnek a műsorban, azt nagyon jól mutatja a harmadik adás, amiben konkrétan a kétórás játékidő feléig meg sem jelenik a szakértő zsűri. Az adás fele arról szól, hogy a lányok lelkendeznek, hogy a Wizzair fapados járatával elmehetnek Tenerifére, ahol katamaránon napozhatnak, miközben delfinek úszkálnak körülöttük.

A műsor itt már elért egy sarki hentes húspultjának szintjére, mivel szemérmetlenül lehetett mutogatni a bikiniben napozó modelleket.

Jó, hát ez a munkaruhájuk..., erre szerződtek, tudták, mire vállalkoznak, ugye - horkanhat fel mindenkiben a mélyen szunnyadó áldozathibáztató, de valahol ez mégiscsak a naiv szereplők kizsákmányolása, hisz Palvin Barbit meg Mihalik Enikőt talán nem követte egy forgató stáb, ha fotózásra mentek, de ha mégis, annak megvolt az ára. (És nem egy lehetséges magyarországi JOY címlap, ha tippelnem kéne.)

Szintén jó példa, hogy amikor három csaj egész nap sminkben meg  megcsinált hajban meg mindenben kivárta a sorát, hogy végre sorra kerüljön a fotózáson, akkor pár kattintás után belelökték őket a medencébe. Nem akarom itt teljesen túltolni a bármit, hogy adom az értetlent és a mindenen sipánkodó, viccet, tréfát nem értő, besavanyodott neowoke-ot (vagy mit), és tisztában vagyok vele, hogy ha egy buliban van medence, akkor abba előbb vagy utóbb bele fognak lökni valakit, de, DE!!!, egy medencés fotózás nem ilyen, ha profik csinálják. Minimum vízálló sminkkel kezdődik az egész, nem pedig úgy, hogy a kolléga belöki a lányokat a vízbe.

Forrás: TV2 play

 

Mindezeket, mármint  a mesterkélt hisztiket és a büntetlen seggmutogatásokat  egybe véve a Next Top Model Hungary élvezeti értéke rendben van, csak azt a kamu dumát ne erőltetné, hogy itt tényleg topmodellek keresése a magasztos cél, ami szentesíti a lányok totális hülyének nézését. 

Az meg külön vicces, hogy ivós játékot lehetne csinálni abból, hogy hányszor bukkan fel egy stábtag a képernyőn. Néző nem maradna szárazon, annyiszor  látszanak az operatőrök, a hangosítók meg a szerkesztők egy-egy részben.