Trónok harca előzménysorozatot akar az HBO

A programigazgató már a 8. évad utáni időkről tárgyal George R. R. Martinnal, aki tele van ötletekkel, csak épp a regényeit nem írja.

Az HBO továbbra is szeretne egy Trónok harca előzménysorozatot, hogy legyen valami zászlóshajója a csatornának a 2018-ra ígért nyolcadik évad utáni, ínséges időkben is, amikor A tűz és jég dala történetfolyamnak már vége.

A Trónok harca spin off legnagyobb pártfogója jelenleg az HBO programigazgatója, Casey Bloys, aki már George R. R. Martinnal is leült tárgyalni. A 68 éves író tele van olyan westerosi sztoriötletekkel, amiket már elhintett az eddigi öt regényben és a novelláiban, és szívesen kibővítené tévésorozat méretűvé - de ráparancsoltak, hogy ezzel majd csak azután foglalkozhat, ha már lement a mostani sorozat 8. évada, és befejezte az évek óta csak ígérgetett hatodik és hetedik regényt!

Az viszont biztos, hogy Martin történetei igazi kincsesbányák. Lehetne például spin off a Kóbor Lovag-novellákból, azaz Duncan, a Magas kalandjaiból, aki nagyjából 100 évvel a mostani események előtt keveredett bele a Targaryenek és más nemesi házak ügyes-bajos dolgaiba, és találkozott többek között az akkori Targaryen-királyokkal, Aemon mester rokonaival, és a Háromszemű Hollóval is, akit akkoriban még Folyami Bryndenként és Vérhollóként ismert a világ.

Ami viszont biztos: a Trónok harca mostani két showrunnere, David Benioff és Dan Weiss semmiképp sem akar több Trónok harca-kötődésű projektben részt venni íróként és producerként, bőven elég volt nekik annyi epizód, amennyit 2011 óta (és az azt megelőző egyeztetések alatt) összehoztak. Az új évad egyébként jövő júniusban fog elstartolni. (via Geektyrant)