Vádat emelhetnek az Eurovíziós Dalfesztivál kizárt versenyzője ellen

A fesztivál 68 éves történetében nem volt ehhez hasonló. Joost Klein pénzbírságra számíthat.

Valószínűleg vádat emelnek a holland Joost Klein ellen, akit néhány órával az Eurovíziós Dalverseny döntője előtt zártak ki a versenyből - írja a Guardian. Az Eurovízió 68 éves történetében példátlan kizárás azután történt, hogy Klein a produkciós stáb egyik női tagját megfenyegette.

Joost Klein; Fotó: Reni van Maren/BSR Agency/Getty Images

 

A stábtag feljelentést tett a rendőrségen a „színfalak mögötti incidens” miatt. Jimmy Modin rendőrségi szóvivő a Guardiannek elmondta, hogy a nyomozás lezárult, és a vádemelésről a következő hetekben döntenek.

Emil Andersson, az ügyet felügyelő rendőr azt nyilatkozta a SVT svéd televíziónak, hogy valószínűleg „gyorsított büntetőeljárás” indul majd, amely körülbelül hat-nyolc hétig tart, mivel az ügy nem járt súlyosabb bűncselekménnyel.

ez is érdekelhet

Az Eurovíziós Dalfesztivál és a genderkérdés két oldala

Talán keveseket lep meg, hogy az idei dalfesztivált egy nembináris svájci énekes nyerte meg, aki női ruhában lépett fel, de mindez csak a show része, a rendezvény egyáltalán nem olyan liberális, mint hinnénk.

Tovább

 

Miután Kleint kizárták, a holland Avrotros műsorszolgáltató azt nyilatkozta, hogy „megdöbbentette” a döntés, és közölte, hogy Klein ugyan „fenyegető mozdulatot” tett egy női operatőr felé, de nem nyúlt hozzá.

„Az egyértelműen megkötött megállapodással ellentétben Joostot akkor filmezték le, amikor épp csak lejött a színpadról, és a Zöld Szobába kellett sietnie. Ebben a pillanatban Joost többször is jelezte, hogy nem akarja, hogy filmezzék. Ezt nem tartották tiszteletben” - állt az Avrotros nyilatkozatában.

Ha Kleint elítélik, pénzbírságra számíthat.

(via The Guardian)