Zsákbamacska – Ilyen lehet egy elcseszett céges buli a TV2-nél

A Zsákbamacska új évadát egy bennfentes VIP adással vezették fel, ahol a legjobb műsorvezetőik voltak a játékosok, és a legrosszabbak az igazi műsorvezetők. Trükkös!

Fiatalítsunk, gondolták az illetékesek. Miután Majka és Pápai Joci a konkurens RTL csatornához igazolt, a TV2 nyilván lépéskényszerbe került, ki vigye tovább a Zsákbamacskát, és a döntés nem a jól bevált műsorvezetőkre esett, hanem három nyeretlen csikóra, és egy külsős munkatársra. Vagyis Marics Peti, Pető Brúnó és T. Danny jöttek behúzni a fiatalokat, a köztévéből érkező Szente Vajk (Magyarország, szeretlek!), akit legutóbb a Most vagy soha! forgatókönyvírója és kreatív producereként emlegettünk, hivatott a profizmust képviselni. A hétfőn induló vetélkedőt egy all star revüműsorral vezették fel, csupa nagy névvel és egy kakukktojással, no meg a mély vízbe dobott Marics-Pető párossal.

Forrás: TV2

 

„Magyarország legjobb műsorvezetői ülnek itt, mi meg itt vagyunk”

– kezdte félig poénból, félig önkritikusan Marics Peti, és tényleg! Tilla, Ördög Nóra, Stohl András, Demcsák Zsuzsa, Lékai-Kiss Ramóna ültek beöltözve a versenyzők között - plusz Sydney van den Bosch, Krausz Gábor, Gáspár Győző és Gáspár Bea, valamint a Kincsvadászokból ismert műtárgyszakértő, Katona Szandra. Lehet azon vitatkozni, hogy közülük ki igazán jó és ki nem, de mind rutinos profik, azt pedig nyilván senki sem várta, hogy Marics és Pető kapásból hozzájuk hasonló szintet hozzon, így a stratégia az volt, hogy lendületben legyenek, mindent gyorsan csináljanak és mondjanak, úgy talán kevésbé hibáznak. És valóban nem bakiztak, de ettől még érdektelenek maradtak. Marics kicsit még sok is volt, néha annyira hadart, hogy nem lehetett érteni, mit mond, Pető pedig nem sokat tett a műsorhoz – kérdés, hogy a rutinos Szente és T. Danny mennyivel lesz jobb.

Forrás: TV2

 

Azt még mindig nem értem, miért kell ehhez a műsorhoz beöltözni, merthogy a jelmezek és a feladatok között nincs összefüggés, celebjeink viszont nem kaptak annyira béna maskarákat, mint az átlagversenyző szokott. Most is egyenként szólították a játékosokat, és most is figyeltek arra, hogy legyen valamiféle kommunikáció az éppen a porondon lévő versenyző és a többiek között, de látszott, hogy az egymást egyébként jól ismerő játékosok

bő félóra után elkezdték baromira unni az egészet,

ami nem is csoda. Az egész olyan volt, mint egy rossz időpontra tett, közepesen megszervezett céges buli. Nem véletlen emlegette mindenki fel a gyerekeit, hogy azoknak bejönnek Maricsék – mintha az ő kedvükért lennének hajlandóak az egészre, de már mennének haza.

Forrás: TV2

 

Még a lelkes hülyét bármikor eljátszó Gáspár Győző is teljesen enervált volt, Demcsák Zsuzsa néha belebambult a feladatba, a rendkívül szimpatikus Katona Szandra pedig láthatóan feszengett – nem is igazán értettem, mit keresett itt, ő a valós szakértelméből él, nem a még fel sem épített celebstátuszából.  A feladatok olyanok voltak, amilyenek. Volt, ami teljesen új volt, de nem működött – például amikor a Maricsék által valamiért feltűnően lekezelt Krausz Gábor bekötött szemmel pénzt lapátolt, majd NEM a begyűjtött összeget választotta -, sokszor pedig zavaróan gyorsan jöttek a szabályváltoztatások, új ajánlatok és ellenajánlatok. Amikkel alapvetően nincs baj, csak mint minden licitálásnál, el kell találni a megfelelő ritmust, hogy elérjék vele a megfelelő „drámai” hatást. Itt inkább csak egy furcsa kapkodást éreztem.

Forrás: TV2

 

A kapkodás azonnal megszűnt a fődíj játéknál, amire alig találtak jelentkezőt, mert itt az energiaszint már vészesen alacsony volt. Ha valakit érdekelne, a logopédiában is otthonos Demcsák Zsuzsa vitt haza valamit, aminek csak egy nyugdíjas örülne, majd a végére mindenki megkönnyebbülten jött ki a színpadra, hogy mehet haza. Egy dolgot azért még hozzátennénk a produkcióhoz:

a Marics-Pető páros designer tréningnadrágját még elengednénk,

de a nekik segítő Stana Alexandra sminkje, ruhája és frizurája valami extra gáz volt. Lecsekkoltam, ő civilben nem így néz ki, és teljesen érhetetlen, hogy miért maszkírozták a Miss Moldávia verseny 1997-es adásának harmadik helyezettjévé.

A megújult műsor április 29-én folytatódik, és minden hétköznap este 20 órakor lesz látható a TV2-n. A régi jól bevált játékok mellett új próbatételek is lesznek.