A Morcheeba lesz Russell Crowe előzenekara a Karlovy Vary-i Filmfesztivál megnyitóján

Európai turnéja keretében a népszerű brit együttes a június 30-án induló Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál megnyitóján is fellép Csehországban. Nem is akárki előtt.

Közép-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiválja péntek este kezdődik, és július 8-ig tart. Az eseményen személyesen is részt vesz Ewan McGregor és Alicia Vikander, akiket különdíjjal fognak kitüntetni;

de ott lesz Russell Crowe is,

aki Kristály Glóbuszt vehet át teljes életműve elismeréseként. A Gladiátor sztárja ezenkívül fel is lép The Gentlemen Barbers nevű zenekarával a fesztivál nyitóeseményén.

A gála fellépőinek sorát erősíti a brit Morcheeba is, amely együttes tagjai európai turnéjuk keretében látogatnak el a cseh fürdővárosba (nemrégiben egyébként nálunk is felléptek, Veszprémben). A Morcheeba énekesnője, Skye Edwards a The Hollywood Reporternek adott interjúban elmesélte, hogy ez lesz az első alkalom, hogy egy filmfesztiválon lépnek fel, és ő maga sem volt még filmfesztiválon.

Skye Edwards a Morcheeba 2021-es madridi koncertjén. Forrás: Mariano Regidor / Redferns / Getty Images


„Díszbemutatókon viszont voltam már párszor. A legemlékezetesebb az volt, amikor a gyerekeimmel együtt vehettem részt a Kémkölykök londoni premierjén, ahol a film után a gyerekek egy nagy játékboltban bulizhattak, találkozhattak a gyerekszereplőkkel és még videójátékozhattak is. Életük nagy napja volt!” – mesélte Edwarsd, aki azt is elárulta, nagyon várja már a találkozást Russell Crowe-val.

„Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ugyanazon a színpadon léphetek fel, mint Russell Crowe.

Nagyon várom már, hogy láthassam és hallhassam: nagyon szép mély hangja van. Még egy esetleges együttműködés is az eszembe jutott, hiszen nagyon különbözik a hangunk, ami gyakran jól szól együtt; mint például Serge Gainsboroug és Jane Birkin duettjeiben” – nyilatkozta az énekesnő, aki korábban többször énekelte már filmek betétdalait, szóval az sem kizárt, hogy ily módon jön majd létre egy közös projekt Crowe-val.


(via The Hollywood Reporter)

 

Tavaly is ott voltunk, idén is ott leszünk

Láttuk az év legextrémebb filmjeit Karlovy Varyban

Nikotinos szuperhősök, vérfertőzés, zenélés kajával, testhorror és egy szamár mint főszereplő. Ezek voltak a fesztivál legfurább filmjei.

Tovább