Új dalok, amiket mindenképp hallanod kell

Élő legenda és egy fiatal zseni duettje, elismert pop/rock zenekar és egy fiúcsapat találkozása, örökifjú popbanda és egy géniusz producer közös munkája - különleges kollaborációk e heti zenei ajánlatunkban.

Forrás: Getty Images

 

Elton John & Charlie Puth: After All

Október 22-én új albummal jelentkezik minden idők egyik legnagyobb popsztárja, Elton John. Ahogy a címéből is kiderül, a „The Lockdown Sessions” című anyag a karantén időszak alatt készült el és a brit zenészóriás a lemez minden egyes dalában vendégelőadókkal dolgozott együtt, köztük olyan legendákkal, mint Stevie Wonder, Stevie Nicks vagy Eddie Vedder, de olyan mai neveket is találunk a partnerek között, mint Dua Lipa, Miley Cyrus, Nicki Minaj, Lil Nas X vagy a korong második kislemezre másolt tételében közreműködő Charlie Puth. Az „After All” című ballada a páros elmondása szerint rekordidő alatt megszületett, a kettejük közt létrejött azonnali összhangnak köszönhetően. Elton szerint azóta igazi barátság is kialakult közöttük, sőt, Charlie már szinte családtagnak számít otthonukban és a gyermekeivel is imádják egymást. Az énekesek a Global Citizen nevű jótékonysági szervezet világszerte megrendezett, 24 órás szuperkoncertjének párizsi helyszínén élőben is előadták a dalt:


Coldplay X BTS: My Universe

„Music of the Spheres” címmel október 15-én kerül a boltok polcaira a Coldplay kilencedik stúdióalbuma. A korong producere a svéd slágergyáros, Max Martin lesz, akinek többek közt Britney Spears, a Backstreet Boys, az NSYNC, Katy Perry, Pink vagy Taylor Swift sikerdalait is köszönhetjük. Az anyag előfutáraként megjelent, szintipopos hangzású „Higher Power” után most itt a következő kislemezes tétel, amit a világ jelenleg legnépszerűbb fiúcsapatának számító koreai BTS közreműködésével készítettek el Chris Martinék. A „My Universe” című kétnyelvű duett szintén felcsendült a Global Citizen koncerten, méghozzá a New York-i Central Parkban felállított színpadon, ahol a modern technikának köszönhetően a K-pop banda is „felléphetett” a Coldplay társaságában:


Duran Duran: Tonight United

A ’80-as évek egyik első számú tiniidol zenekarán egyszerűen nem fog az idő. Nem csupán remekül tartják magukat a mai napig, de jelen vannak a közösségi médiában, headlinerként lépnek fel a legnagyobb fesztiválokon és a legutóbbi lemezeiken is olyan mai sztárokkal dolgoztak együtt, mint Justin Timberlake, Timbaland, Mark Ronson, Kelis vagy Janelle Monáe. A banda legújabb, "Future Past" című nagylemezét október 22-én vehetik majd kezükbe a rajongók, amelyről a napokban már a negyedik dalt mutatta be a csapat. A „Tonight United” című szám producere ráadásul nem kisebb név volt, mint az elektronikus zene egyik úttörője, a többek közt a „Flashdance…What a Feeling”, a „Neverending Story” vagy a „Take My Breath Away” című világslágerek szerzőjeként is ismert Giorgio Moroder. A zenekar szintén fellépett a Global Citizen koncert londoni állomásán, s habár ott nem vitték színpadra a számot, a műsor főcímdalaként a Duran újdonságát használták fel a készítők. Szeptember 19-én, az Isle of Wight fesztiválon viszont élőben is eljátszották az elektronikus hangzású szerzeményt: