Programkereső

Erre a hétre ajánljuk

Operavizsga-fesztivál 2018

Január 16-28., Zeneakadémia
Ötödik éve rendezik meg az Operavizsga Fesztivált a Zeneakadémia Solti Termében. Január 16-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói mellett a Shanghai Konzervatórium, a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Holland Nemzeti Operaakadémia növendékei mutathatják meg, mit tudnak az opera műfajáról és a színpadi játékról.

II. Forralt Bor Fesztivál és Téli Italmámor

2018. január 19-21., Allee melletti sétány, Újbuda
 A forró italokat igazi téli ételek teszik majd még izgalmasabbá. A belépés természetesen ingyenes. Tél-Ital-Mámor-ott találkozunk!

Téli Etyeki Piknik

Január 20., Újhegy, Szépvölgy, Etyek
Etyeki Piknik tüzes és gőzölgő italokkal, toros ételekkel és igazi mulatsággal! Január 20-án,9.00 órakor disznóvágás, 10.00 órától borkóstolók, gasztronómiai különlegességek, kézműves vásár, forraltbor-főző verseny és számos érdekesség!Gyere, és kóstolj bele a vidék ízébe! A buszok Kelenföldről indulnak, és Te?

Vince-nap a Móri borvidéken

Január 20., Mór
Fontos nap a borászok számára január 22-e, Vince napja, mivel ezen a napon jósolják meg, hogy milyen lesz az őszi termés. A Móri Borvidéken is őrzik, ápolják a Vince-napi hagyományokat.

Jegyajánló

Óvári Winter Feszt

2018. január 26.
19:00 Kapunyitás (BANDJ)
20:00 CORY (HAPPY GANG)
20.30 BANDJ
20.45 ÁMOKFUTÓK
21.15 MEGLEPETÉS ♥
21.45 DJ SZATMÁRI FT. JUCUS
22.15 BANDJ
22.30 ZOLTÁN ERIKA
23.00 BANDJ
23.15 L.L. JUNIOR
23.50 END OF SHOW

The Tea Party - A Tea Napja 2018

2018. január 14.
Az egész napos rendezvény célja, hogy a hazai fogyasztókkal és a szakma szélesebb körével megismertessék a már itthon is elérhető csúcsminőségű teákat, s azok forgalmazóit.

Esküvői Kiállítás 2018

2018. január 27-28.
Az esemény a maga nemében páratlannak mondható, hiszen a hazai esküvői szakma itt képviselteti magát a legmagasabb kiállítói létszámmal óriási alapterületen, s ennek következtében - érthető módon -, hatalmas érdeklődéssel kísérve.

11. Ördögkatlan Fesztivál

2018. július 31 - augusztus 8.
Van Villány környékén néhány település és csodálatos helyszín, amelyek a hazai és környéki kultúra igazi központjává válnak.

Hasznos és érdekes

A cirkuszfesztivál díjazottjai

Január 13-án, szombaton ért véget a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál versenyprogramja. A Vajdahunyad várában megtartott díjátadó banketten számos, a fesztiválon fellépő artistát jutalmaztak különdíjjal, amiket a nemzetközi cirkuszi szakma fontos szereplői adtak át.

Már most tarol a Campus Fesztivál

A Campus Fesztivál 2017-ben rekordszámú közönséget, 105 ezer látogatót vonzott Debrecenbe és úgy tűnik ez a felfokozott érdeklődés még a fesztiválszezon után sem állt le, év végén háromszorosára emelkedett az elővételben megvásárolt 2018-as bérletek száma.

Jön-jön-jön!

Esküvői Kiállítás 2018

2018. január 27-28., Papp László Budapest Sportaréna
Az esemény a maga nemében páratlannak mondható, hiszen a hazai esküvői szakma itt képviselteti magát a legmagasabb kiállítói létszámmal óriási alapterületen, s ennek következtében - érthető módon -, hatalmas érdeklődéssel kísérve. Itt minden megtalálható lesz, ami egy tökéletes esküvő megrendezéséhez kell.

DEX - Dalszerző Expo 2018

2018. február 1., Budapest Music Center
A Dalszerző Expó célja, hogy egy napra a dalszerzők és az alkotók kerüljenek a zenei élet középpontjába. Az Expo napján workshopokon, előadásokon, panelbeszélgetéseken, magyar és külföldi előadókkal lehetőséget teremtenek a szakmai fejlődésre, a kapcsolatépítésre és a dalszerző-szövegíró közösség kapcsolatainak és tudásának elmélyítésére.

Maraton 2018 - Bernstein és az amerikai zene

2018. február 4., Müpa, Budapest
Egy nap, tizenegy koncert, 500 perc tiszta zene. Tizenegyedik közös zenei maratonját szervezi meg a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa. A nap főhőse ezúttal az amerikai álom klasszikusa, Leonard Bernstein lesz, mellette a 20. századi amerikai zene legnagyobbjainak művei szólalnak meg.

Cziffra Fesztivál

2018. február 19-27., Budapest
A bárokban is zongorázó, számtalan legendás történet főszereplőjeként is ismert Cziffra György tiszteletére idén is lesz “Bárest” az idei Cziffra Fesztiválon. A Hot Jazz Band és Sárközy Lajos varázsolja elénk a két világháború közti “boldog békeévek” különleges, borongós-mosolygós hangulatát. Erre az alkalomra a MOMKult Színházterme átalakul: a széksorok helyett a földszinten bárasztaloknál foglalhat helyet a közönség.

A hajléktalan hippi, aki az egyik legszebb jazzballadát szerezte

Kisbetűvel írta a nevét, a természettel összhangban élt, a Hollywood felirat mögött aludt és a siker beköszönte után sem változtatott életmódján a Nature Boy szerzője. Ki volt eben ahbez?

A bohócdoktor egy estét a Magvető Café-ban rendel

Írók olvasnak fel és fotókat is megcsodálhatunk.

Ellopták Keller András Stradivari-hegedűjét

A félkegyelmű, valószínűleg alkalmi tolvajok Budapesten próbálták értékesíteni a több százmilliós mesterhegedűt, de csak egy Audi-kormányt kaptak érte. Aztán egy élvonalbeli magyar hiphopzenekar hegedűsének kezébe került, az interneten nyomozás folyik utána.

Egészen eddig rosszul töltötted a telefonod

Egész éjszaka a töltőn? Teljesen feltölteni a telefont? Ugyan már!

Meddig kellene, hogy bírják a háztartási gépeid?

És vajon felültöltős mosógépet vagy elöltöltőset érdemes venni?

Ismerd meg a világ legidősebb légikísérőjét

Az egész életét repülőn töltötte, az utasok imádják.