Programkereső

Erre a hétre ajánljuk

Cziffra Fesztivál

Február 19-27., Budapest

A bárokban is zongorázó, számtalan legendás történet főszereplőjeként is ismert Cziffra György tiszteletére idén is lesz “Bárest” az idei Cziffra Fesztiválon. A Hot Jazz Band és Sárközy Lajos varázsolja elénk a két világháború közti “boldog békeévek” különleges, borongós-mosolygós hangulatát. Erre az alkalomra a MOMKult Színházterme átalakul: a széksorok helyett a földszinten bárasztaloknál foglalhat helyet a közönség.

Budapest Táncfesztivál

Február 20. - március 1., Budapest

A fesztivál idei sztárvendége a Magyarországon először fellépő, San Francisco-i kortárs balett társulat, az Alonzo King LINES Ballet. Emellett a magyar táncélet kiválóságai, a Győri Balett, a Miskolci Balett, a Pécsi Balett valamint a Magyar Nemzeti Balett illetve a Szegedi Kortárs Balett és a Badora Társulat produkciói szerepelnek a programban.

Cseh és Szlovák Filmkarnevál

Február 21-26., Toldi mozi, Budapest

Idén újra együtt, a Cseh és Szlovák Filmkarnevál keretében kerülnek bemutatásra a legújabb cseh, szlovák, vagy koprodukciós alkotások, de köszöntjük Jiří Menzelt is 80. születésnapja alkalmából, illetve emlékezünk a közelmúltban távozó nagyszerű szlovák színészre, Marián Labudára.A Cseh és Szlovák Filmkarnevál főtámogatója immár hagyományosan a Staropramen, a világ első számú prágai söre.

Budapest Boat Show és Motor Fesztivál

Február 22-25., Hungexpo, Budapest

Ismét  párosításban jelentkezik a Budapest Boat Show és Motor Fesztivál a Hungexpo területén, február 22 - 25. között.Az idei Boatshow kiállítás fő témája a FOLYAMI HAJÓZÁS.Számos látványos program kerül megrendezésre 2018-ban is, hiszen egy egész pavilont töltünk meg olyan motoros programokkal, mint a Safety Hungary bemutatója, a magyar Stunt Riderek műsora.

Jegyajánló

VIII. Budapest Tattoo Convention

2018. február 24-25.

Magyarország legnagyobb nemzetközi tetováló rendezvénye.Hazai és külföldi művészek részvételével, szakmai kiállítókkal, színes programokkal és koncertekkel.

Danyiil Trifonov (zongora)

2018. március 31., 19:30

Budapesti Tavaszi Fesztivál: A fiatal zongoristanemzedék egyik legfényesebb csillaga, a huszonhat éves Danyiil Trifonov immár nem csak ígéret.

X-TRIAL Világbajnokság

2018. március 29., 18:30

Mivel a több szakaszból álló világbajnokság magyarországi állomása az utolsó ebben a szezonban, így itt kerül kihirdetésre az X-Trial 2018-as világbajnoka is.

Fishing on Orfű

2018. június 20-24.

A zenészek kedvenc fesztiválja az elmúlt években rendre elővételben teltházas lett, idén csak 4 napos bérletet lehet rá váltani, a napijegyek értékesítése februárban indul a részletes zenei program bejelentésekor.

VÁSÁRLÁSI MARATON A PREMIERBEN

Készülj a tavaszra a Premier Outlettel! Március 2-4-ig a Vásárlási Maraton ideje alatt több mint 100 divatmárka kínálatából válogathatsz akár 80%-os kedvezménnyel.

Fesztiválhíradó

Dua Lipa és Gorillaz is a Szigetre tart

Újabb két nagyszínpados headlinert jelentettek be a Sziget szervezői, s további több mint 20 fellépőt az idei felhozatalból. Jön az idei Brit Awards-ra öt kategóriába is jelölt Dua Lipa, a világ legnépszerűbb virtuális együttese, a Gorillaz és sokan mások.

Az 50 éves SZIN világsztár fellépői: Jess Glynne és Wilkinson

A hazai fesztiválpaletta legnagyobb múltú eseménye, a Szegedi Ifjúsági Napok idén lesz 50 éves. A szervezők – stílusosan - az év 50. napján jelentették be a Tisza-parti nyárzáró buli első külföldi fellépőit, a szupertehetséges Jess Glynne-t és a brit d’n’b meghatározó alakját, Wilkinsont.

A VOLT újabb világsztárokat hoz, négy nagy nevet jelentettek be

Újabb világsztárokkal lepte meg közönségét a Telekom VOLT Fesztivál. Először áll hazai színpadra az amerikai Avenged Sevenfold, tucatnyi tortával és egy várhatóan gigantikus show-val tér vissza Sopronba az elektronikus zenei élet egyik igazán ikonikus alakja, Steve Aoki, érkezik a The Kills és az X Ambassadors.

Újabb világsztár az EFOTT-on: Jessie J végre Magyarországon is fellép!

Az EFOTT szervezői az ELTE segítségével, megannyi programkínálattal és fellépőhozatallal javában készülnek már az idei fesztiválra, John Newman szuperhíre után pedig egy újabb ütős bejelentéssel rukkoltak elő: a Velencei-tó partjára érkezik napjaink egyik világkedvence, Jessie J.

Jön-jön-jön!

Budapest Táncfesztivál

Február 20 - március 1., Budapest

Válogatott hazai és külföldi fellépők bűvölik el a Budapest Táncfesztivál közönségét 2018. február 20. és március 1. között. A fesztivál idei sztárvendége a Magyarországon először fellépő, San Francisco-i kortárs balett társulat, az Alonzo King LINES Ballet. Emellett a magyar táncélet kiválóságai, a Győri Balett, a Miskolci Balett, a Pécsi Balett valamint a Magyar Nemzeti Balett illetve a Szegedi Kortárs Balett és a Badora Társulat produkciói szerepelnek a programban.

2. Palacsinta Fesztivál

Február 23-25., Fő tér, Kecskemét

- Palacsinta különlegességek
- Palacsintasütő és evő versenyek
- Színpadi programok, koncertek
- Igazi magyar betyárságok
- Népi mesterségek bemutatója, gyermek foglalkoztatás
- Nagyszabású minőségi kézműves vásár<

Pedagógus Expo 2018

Február 24., Budapest Kongresszusi Központ

A rendezvény fő célja, hogy egy olyan napot töltsön együtt több ezer pedagógus, mely nem csupán szakmai megújulást, hanem jelentős önélményt és motivációs forgatagot, továbbá alternatívákat biztosítson számukra az élmény alapú oktatáshoz, mellyel maguk is sikerélményhez jutnak. A rendezvény bevételéből a Bethesda kórház Alapítványa kerül támogatásra.

Budapest Fotófesztivál

Február 28. - április 20., Műcsarnok, Budapest

Február 28-án nyílik a Műcsarnokban a Budapest FotóFesztivál nyitóeseménye, Sandro Miller amerikai sztárfotós és John Malkovich világhírű színész projektje, a Malkovich Malkovich Malkovich – Tisztelet a kamera mestereinek című kiállítás.

Hogyan tedd hallgatóként borzalmassá a hangversenyt mások számára?

Úgy gondolod, hogy túl sokan járnak klasszikus hangversenyekre? Esetleg észrevetted már, hogy senki nem értékeli úgy ezt a nemes szórakozást, mint te? Tündökölni akarsz a magaskultúra eme fellegvárában? Ezt a listát Neked írtuk, kedves koncertlátogató!

Ablaktól az ékszerekig - Louis Comfort Tiffany mesés üvegei

Százhetven éve született az eredetileg festőnek induló Louis Comfort Tiffany. Az amerikai iparművész, aki kihozta a templomokból az üvegművészetet, kísérletezett apróbb használati tárgyakkal, üvegablakokkal, de apja után az ékszerészetbe is belekóstolt. Nézze meg, hogy varázsolta még saját otthonát is műalkotássá!

A legnehezebb balettmozdulatok egyetlen videóban

Hogy a művészi kifejezőerejük mellett miért is tiszteljük annyira a balett-táncosokat, arra egy jó szemléltető példa a Washington Ballet 2014-es videója: hat táncos mutatja be a számára legtöbb gyakorlást kívánó lépéseket.

Mit tehetünk, hogy ne sérüljön a gyerek váláskor?

A gyerekek amiatt sérül, ahogyan a szülők viselkednek egymással és persze a gyerekkel. Jöjjön el, és hallgassa meg szakértőnk előadását!

11 szokás, amivel az orvosok szerint fel kéne hagynod

A dohányzás és az alkohol nincs köztük! A legtöbb úgy rombol, hogy talán fel sem tűnik.

Milyen kenyérpirítót érdemes venni?

Kiderült, hogy a kenyérpirítók is fejlődtek az utóbbi években, összeszedtük hol tartanak most.