1/10
janderka 2019 okt. 06. - 10:19:16 1/10
(7204/18024)
Ezért lett volna jó legalább a magát utólag dörzsölt és jólképzett zsarunak mondó Máónikának már a legelején rányomoztatni (a forgatókönyv írók fejében persze akkor még nem létező) Nándival erre az egész meghalás-öröklés-özvegy témára. Mert ha nincs halott, akkor nincs "örökség" sem. Legfeljebb egy felcímkézett magánvagyon.
1/10
janderka 2019 okt. 06. - 10:01:28 1/10 Előzmény guess.who
(7203/18024)
"botorság volt kifizetni, mivel még bármi változhat, akár új örökös is bejöhet a képbe, ami azt jelenti, hogy a Stefán öröksége is csökken."

Ha Kálmán a háttérből irányít akkor semmi se számít. Legfeljebb majd alkalmazkodik az új helyzethez és vagy tovább engedi aprózódni a keretösszeget vagy nem. De mondom, az első rész monológja alapján számomra már Stefinek (és bármilyen újólag felbukkanó várományosnak) se lett volna semmi keresnivalója a mézesbödön körül. Mert ez az "örökség" tulajdonképpen egy feltételekhez kötött "ajándékozás" - már ha létezhet ilyen egyáltalán.
amira_daa 2019 okt. 06. - 09:52:57 Előzmény Lambada
(7202/18024)
De ha van bennük egy kis humor, én szívesen nézem ezeket a

igen én ezért tekergetem a részeket mert nagyon uncsi a foci is mert semmi okosság vagy ujszerű nincsen benne.
amira_daa 2019 okt. 06. - 09:52:00 Előzmény napraforgó
(7201/18024)
A relátiónak (két dolog egmáshoz való viszonya, kapcsolata) semmi értelme, talán rációt (ratio) akartál irni.
igen csak már késő volt. amugy köszi a napi összefoglalókat
amira_daa 2019 okt. 06. - 09:50:34 Előzmény napraforgó
(7200/18024)
viszont azért az alapszálat egy elcserélt gyerek szál azért megbolygatná ha igaz lenne .
amira_daa 2019 okt. 06. - 09:49:22 Előzmény guess.who
(7199/18024)
én ezt josoltam az elején hogy időhuzásra játszanak és talán harmadik évadra lesz valami gondolom addigra lesz készen az uj sorozat.


"Hát végülis igazad van: ha zöld háttér MÖGÖTT forgatják, akkor arra bármit rajzolhatnak utólag. Bár ehhez kár odahívni a színészeket, hiszen úgysem fog látszani belőlük semmi."

direkt irtam a mögöttet mert mai korban testdublőrrel megcsinálhatatnak mindent aztán ráhuzzák a technikát ( ez nagyon drága) a szinésznek vagy főszereplőnek egy kontinensen sem kell a másikkal lennie, hiszen egy hozzá hasonló férfi vagy nő eljátsza a szerepét. tehát technikailag le tudnak bármit forgatni, mint ahogy applikácioval te is tudsz olasz vagy horvát nyaralást összeollozni.
1/10
janderka 2019 okt. 06. - 09:42:46 1/10 Előzmény Lambada
(7198/18024)
Na ja. Akkor kapunk egy második falusi sorozatot és pont - a MKF úgyis szünetel, beugrik tematikában a helyére ez. Csak ahhoz ez gyenge...
guess.who 2019 okt. 06. - 09:20:46 Előzmény Lambada
(7197/18024)
Nem akarok Napraforgó nevében beszélni, de a dolgok megoldódása alatt szerintem azt értette, hogy a sorozat főszála az örökség lenne, és az ezzel kapcsolatos harc az örökösök és az egylet között. Ehelyett a második évad jobbára a debilkedésről szólt, a karakterek nem fejlődtek fikarcnyit sem. Ott van Tibi, aki az előző évadban még Vali elköltözésére majdnem átértékelte a viszonyukat és meghunyászkodott – aztán most pontosan ugyanolyan útszéli bunkó, mint volt, sőt: most már a szembejövő múzeumi emberekkel, Renátóékkal, meg úgy egyébként bárkivel is úgy beszél, hogy csoda, hogy még nem vágták pofán (ráadásul az első tizenvalahány rész kizárólag róla szólt).
Egyébként le is írod, hogy gyakran nem sikerül humorral megtölteni a részeket – na ez a baj. Ha időt húznának, de tényleg nem olcsó poénoknak szánt erőlködésekkel, akkor érdekes és izgalmas lenne. De nem: egy-két szereplő (valószínűleg rögtönzött) beszólásán kívül nemigen van igazán humoros rész. Már Icuka is kevesebbet szerepel, pedig neki sikerült jó odamondogatásokat írni. Tibi, Maunika sosem volt humoros, Subicz "humora" inkább az alpári ostobaságában rejlik, nagyon ritkán tud igazán úgy hozni egy helyzetet, hogy tényleg humoros legyen (nem a színész, hanem a karakter!), Vali néha eltalálja, a Zsóka-Misi-Sándor vonal meg egy katasztrófa úgy egy-az-egyben. Az öregasszonyok humora egész jó tud lenni néha, bár nagy kár, hogy a saját maguk által teremtett nagyon szűk mozgástérből nem tudnak kilépni: leskelődés és a hallottak túlfantáziálása a program, ez meg nem ad sok lehetőséget a változatos humorra. Dia tudott vicces lenni, de elvették tőle a grimaszait, Stefán kivagyiskodása (és ebből adódó kifosztása) meg inkább szánalmas, mint vicces. Szláven lehetne nagyon jó, megvan hozzá a fizimiskája és a karaktere is, de őt meg nem engedik kibontakozni. :(
5/10
Lambada 2019 okt. 06. - 09:05:51 5/10 Előzmény guess.who
(7196/18024)
Én nem haragszom azért, hogy az epizódok jelentős része nem abba az irányba mutat, hogy a dolgok megoldódjanak. Nyilván nem lehetett volna két (esetleg több) évadot kitölteni úgy, hogy ne legyenek mellékszálak. Ez csak akkor tűnik időhúzásnak, ha az epizódokat nem sikerül humorral megtölteni, ami sajnos elég gyakran előfordul. De ha van bennük egy kis humor, én szívesen nézem ezeket a szereplőket, esti meseként nekem akkor is jöhet Maunika és Subicz, Szláven és Dia, Icuka vagy a két hírharang, akár még a focimeccs is, ha semmit nem viszi előre a történetet. Csak jó legyen! (A focimeccs nem volt jó.)
guess.who 2019 okt. 06. - 07:26:54 Előzmény napraforgó
(7195/18024)
"és véletlenül sem abba az irányba mutat, hogy a dolgok megoldódjanak. "
És ez baj. Azért már valahol a félidőnél tartunk nagyjából, de gyakorlatilag a második évad helybenjárás: teli van baromkodásokkal és értelmetlen mellékszálakkal. A focimeccsnek és a visszavágónak például mi köze volt az örökséghez? Összekovácsolta Tibit Kristóffal és Tomival? Nekem nem úgy tűnt: Tomi kibukott a létrán, Kristófnak elege volt a korai kelésből, Tibi meg maradt ugyanolyan bunkó. A másik oldalon Misi vagy Sanyi viszonya nem változott (a lerúgást elfelejtették azonnal), Józsi szinte láthatatlan volt, Daninál az egyetlen hozadék Fazekas kiütése volt, de némi Katás morcoskodáson kívül annak sem volt semmi következménye. Mégis vagy két hete szinte másról sem szóltak a részek, csak erről a focipályáról. Oké, hogy a "stadion" megépítése és a botlábúak szerepeltetése egyfajta kormányfricska, de akkor is csak haszontalan időhúzás...
guess.who 2019 okt. 06. - 07:20:47 Előzmény janderka
(7194/18024)
"De ez se akkora gond, ha alapból nem is csak 612 milliója volt, hanem mondjuk 750 és a különsbséget az illegalitásának finanszrozására akarta eleve felélni. "
Vagy egyszerűen eléldegél a 612 milliója kamataiból, és így még csak hozzá sem kell nyúlnia ahhoz a pénzhez. Mert ne feledjük: bankszámlán van a pénz, ami kamatozik! :)
guess.who 2019 okt. 06. - 07:19:06 Előzmény janderka
(7193/18024)
" Aztán hogy végül nem a teljes 612 millió jut-e majd az 5 megnevezett rokonra (vagy az Egyletre),"
No igen, itt megint van egy újabb logikai baki a Stefános örökség-kifizetésben. Ugye ha minden örökös elbukik, akkor a TELJES örökség az Egyletre száll. Ebben az esetben viszont biztosan nem PONT ennyit örökölne Stefán, tehát megint hülyeség volt neki kifizetni idő előtt a pénzt. Valamennyit nyilván kell kapnia, mivel ő mindenképpen, külön feltételek nélkül örökös, de százalékosan nem lehet tudni, hogy mennyi jut ilyenkor az Egyletnek. Simán lehet, hogy mondjuk csak egytized jár Stefánnak például, mivel róla külön nem is rendelkezett Kálmán bácsi.

Megfordítva viszont: ha az írók kifizettették Stefánnak az örökrészét, az azt jelenti, hogy a jelenlegi örökösöknek meg kell maradniuk a játékban (mivel az adott összeg csak így járhat neki), illetve hogy az Egylet nem kap nyilván semmit. Szóval ez a pénzfizetés a legnagyobb spoiler, amit valaha láttunk, köszi RTL! :D
guess.who 2019 okt. 06. - 07:13:50
(7192/18024)
A Kristóf-elcserélősdi nem az én ötletem volt, én továbbra is tartom, amit az elején mondtam, hogy ez egy felfújt és lehéjazott időhúzós lufi, amivel játszadoznak pár részen keresztül, mozgatják Tomikát, Maunikát meg még vagy 2-3 embert, elmeroggyant módra nyomozgatnak – aztán nem jutnak semmire. Mondjuk eljátszatják velük ugyanazt, mint Renikéékkel a múltkor Ausztriában. Ha meg Maunika beavatja Sándort is a dologba, akkor biztosak lehetünk benne, hogy kizárólag kreténkedés lesz az egész. :)

Különben az, hogy a három gyerek Ökörapátiban "született" nem feltétlenül jelenti azt, hogy fizikailag is ott, a ház koszos padlójára pottyantak ki – ez csak megmaradt a közbeszédben régről, amikor valóban otthon születtek az emberek a házakban. :) Tehát nyilván kórházban születtek mindhárman, csak születésüktől a gyermekéveiket ott töltötték a faluban. Ebből a szempontból akár Tomira is mondhatnák, hogy "ott született", hiszen ha jól rémlik, születése után egyből elpostázta az anyja Jolikának és vagy három évig ott is hagyta, tehát a falusi szóhasználatban mondhatják rá, hogy ott született. :)
guess.who 2019 okt. 06. - 07:05:43 Előzmény Lambada
(7191/18024)
"Az első epizódban mi is láttuk a balesetet. Emlékeim szerint elég brutális volt, olyannak tűnt, amit aligha lehet túlélni. Arról nem is beszélve, hogy örökölni csak elhunyt személy után lehet, és Stefi már megkapta az örökséget."

Ez az elmélet amúgy több hibát is tartalmazhat.
Egyrészt a legelső, ami a balesetre vonatkozik: ugyan igyekeztek nagyon durvának beállítani, de alapvetően városban, folyamatos forgalomban (max. 50 km/h sebesség mellett) egy ilyen nem feltétlenül halálos, hiszen például nem került a kerekek alá Kálmán bácsi stb. (Egyébként ez volt talán az egyetlen "akció", amin látszott, hogy profin, kaszkadőrrel oldották meg.) Szóval ezt én még nem tekinteném bizonyítéknak, mivel nem láttunk SEMMIT utána, nem küzdöttek mentősök vagy orvosok az életéért stb... (Jelzem: Katica is orvos, ha más nem, ő biztosan utána tudott volna kérdezni, hogy mi történt, neki elmondták volna a kollegái. De SEMMI: jött az autó, Kálmán meg megszűnt.)
A második mondatodban igazad van mindkét állításodban, DE! vedd figyelembe, hogy ha nem halt meg Kálmán bácsi, és valóban csak megjátssza az egészet (kint héderel egy osztrák klinikán például és figyeli az örökösöket), akkor azt csinál a pénzével, amit akar. Tehát eljátszhatja az örökségesdit minden további nélkül, pedig az valójában, a papírok szerint NEM örökség, hanem egy év után a legrátermettebb(ek) nevére szóló AJÁNDÉK. Emlékezz vissza, hogy papírokat nem mutattak az örökségről, csak a videot játszotta le Marosi, tehát hogy VALÓJÁBAN mit pecsételt le a száraz pecsétjével (ha egyáltalán), azt rajta kívül nem tudja senki. Az is lehet, hogy simán kötött egy szerződést az öreggel az örökségesdi feltételeivel... És ebbe így simán belefér például, hogy Stefán megkapja a pénzét, hiszen rá nem vonatkoztak a korábbi feltételek. (Bár más kérdés, hogy éppen az egyéves feltételrendszer miatt írtam is korábban, hogy botorság volt kifizetni, mivel még bármi változhat, akár új örökös is bejöhet a képbe, ami azt jelenti, hogy a Stefán öröksége is csökken.
guess.who 2019 okt. 06. - 06:53:51 Előzmény amira_daa
(7190/18024)
"egy studioban bármikor utána tudnak bármit forgatni zöld háttér mögött"

Hát végülis igazad van: ha zöld háttér MÖGÖTT forgatják, akkor arra bármit rajzolhatnak utólag. Bár ehhez kár odahívni a színészeket, hiszen úgysem fog látszani belőlük semmi.
4/10
napraforgó 2019 okt. 06. - 04:16:56 4/10 Előzmény guess.who
(7189/18024)
Hát persze! Minden újabb hajmeresztő ötletnek csak és kiárólag az a célja, hogy teljen az idő, minél több epizódot meg lehessen tölteni újabb "érdekes" történésekkel, lehessen rajta agyalni napokig. De egyiknek sincs semmi köze a végkifejlethez, és véletlenül sem abba az irányba mutat, hogy a dolgok megoldódjanak.
4/10
napraforgó 2019 okt. 06. - 03:57:20 4/10 Előzmény amira_daa
(7188/18024)
de itt semmi relácio vagy ésszerűség nincsen sztoriban

A relátiónak (két dolog egmáshoz való viszonya, kapcsolata) semmi értelme, talán rációt (ratio) akartál irni. Ami ugyanaz, mint a következő szó, vagyis ésszerűség.
1/10
janderka 2019 okt. 05. - 23:49:28 1/10 Előzmény Lambada
(7187/18024)
Elvileg nálad a pont! És ezzel tulajdonképpen akár le is lehetne zárniuk a szereplőknek (meg persze nekünk is) az agyalást. De itt jön be a képbe az a kissé talán erőltetett, de végülis elképzelhető ellekoncepció, hogy mi van akkor, ha a pénzének szétosztási gondolatával együtt azt is kifundálta az öreg, hogy elterjesztve a saját halálhrét, úgy juttatja majd pénzhez a családját (vagy az Egyletet), hogy közben azért titokban megfigyelhesse a vielkedésüket. Aztán hogy végül nem a teljes 612 millió jut-e majd az 5 megnevezett rokonra (vagy az Egyletre), hanem kevesebb, az neki végülis mindegy. A pénz így is úgy is rááldozta a családegyesítő ökörapátiskoádra. Addig is mozizik egy jót a háttárből.
Kérdés persze, hogy közben hol és miből él meg??? De ez se akkora gond, ha alapból nem is csak 612 milliója volt, hanem mondjuk 750 és a különsbséget az illegalitásának finanszrozására akarta eleve felélni.
amira_daa 2019 okt. 05. - 23:12:54
(7186/18024)
joéjt itt a forumozoknak :)
amira_daa 2019 okt. 05. - 23:08:00
(7185/18024)
szerintem ugyis bele tudják egy csapdába csalogatni aztán ott megkapja, én nem érzem az ő pozicioját annyira erősnek vagy jonak, ráadásul hogy a szexualitással aki bejön neki azt elcsábitja igy ott is lyukra futhat. meg hát Nándi is még okozhat neki csalodásokat.