Téma: Forma-1

76 babika 2011 aug. 30. - 23:45:05
(14190/17150)
Szép estét nektek,végig olvastam mit irtatok,hát nem semmi,ma Sumi nap volt?Alonso-nap mikor lesz?
szepno 2011 aug. 30. - 23:28:16
(14189/17150)
Ha ezt így gondolnák a Mercedesnél is , akkor biztos így döntenének. Itt nem MS dönt hanem igen kemény összegek.
szepno 2011 aug. 30. - 22:45:58
(14188/17150)
Ha vettel megszerzi az ezévi gyõzelmet akkor is csak a másodiknál fog tartani. messze még az a bûvös hetedeik gyõzelem.

Raikönnen biztos szült volna gyereket HA nõ lenne, biztos fekete lenne a bõre HA négernek születik, biztos tudna magyarul HA Mo-on született volna. Szóval sorolhatnám még , de a sportban nincsen HA. Szóval talán-okra ás Ha-ra nem építek.

Az hogy MS a pontverseny 8.helyén áll ezzel a kocsival 13 vagy 14 ponttal lemaradva csapattársa mögött, ezt nem tartom olyan nagy tragédiának, és ami a legfontosabb hálistennek õ maga sem tarja annak. Már bizonyított, évtizedekig nem fogja senki túlszárnyalni a teljesítményét.
Az pedig hogy versenyez, az csakis az õ döntése. Semmi kényszer nem viszi rá, megteheti hogy unalmában azt csinálja ami csak igen kevés embernek adatik meg , addig üljön és versenyezzen egy F1-es autóval amíg csak jólesik neki.
offtopic
Mr.Niceguy 2011 aug. 30. - 22:37:34 Előzmény szepno
(14187/17150)
van a mezõnyben egy német srác, aki az idény végén kettõ világbajnoki címmel fog rendelkezni(99,9%), annak ellenére, hogy még csak 24 éves. neki összejöhet a közeljövõben a 7 vb gyõzelem.

tavaly Rosberg 142 pontot szerzett, míg surmóher ugyanazzal a kocsival 72 pontot bírt csak összeszedni. Raikkonen pedig többszörös világbajnok lehetne, ha anno olyan megbízható lett volna a meki, mint a ferrari.

mert szerinted a garázsban összedobják a két red bullt, találomra beállítják és beleültetik Vettelt és Webbert, hogy "na akkor told neki vazze"? ha szerinted ezzel a red bullal bárki képes lenne az elsõ háromban végezni, akkor ugyanez igaz a korábbi ferrarira is.

ha valóban 90%-ban az autón múlik az, hogy melyik versenyzõ hol végez, akkor áruld már el nekem, miért is akkora zseni ez a kiöregedett német? egyébként pedig nem kell ahhoz 25 éve nézni a forma 1-et, hogy "egykori nagy pilóták hanyatlását láthassa az ember", elég ha mondjuk az utóbbi 10 évet megnézzük és láthatjuk, hogy a hétszeres világbajnok mire képes egy közepes autóval...
offtopic
_Enzooka_ 2011 aug. 30. - 21:50:55
(14186/17150)
De azt elismerem, h MSC -nek különleges mentális adottságai vannak. Erre akkor jöttem rá, mikor meghalt az anyja. Amikor meghalt az én anyum, kivettem két hét fizetés nélküli szabit. MSC, az nap megnyert egy futamot.
offtopic
_Enzooka_ 2011 aug. 30. - 21:36:19
(14185/17150)
több kocsival is? a Benettonra gondolsz, amivel mindenki tudta,h csalnak? Illegális kipörgésgátlót használtak,benzinnel is megbüntették õket, persze jó késõn vették észre, visszamenõleg már nem lehetett bizonyítani, szemellenzõje itt neked van, de már akkora , h jár hozzá neked egy fehér bot is, meg egy vakvezetõ kutya tb-re.
szepno 2011 aug. 30. - 21:34:34
(14184/17150)
Hagyjuk már Sennat, csak azért lehet ekkora nimbusza, mert meghalt idõ elõtt. Ez tény.
szepno 2011 aug. 30. - 21:33:20
(14183/17150)
Agyon nem veri, max elõtte végez egy esetleg 2 hellyel. Nem követem annyira manapság a F1-t, de tudom hogy gyakrabban van MS-nek technikai problémája a kocsival, mint NR-nek.
szepno 2011 aug. 30. - 21:31:47
(14182/17150)
Megnyugodhatsz a mai világban nem állna meg õ sem.
szepno 2011 aug. 30. - 21:31:09
(14181/17150)
Én nem beszélek ellen. Több kocsival is nyert MS bajnokságot és nem keveset. Csak nem vagyok annyira szemellenzõs, hogy azt higgyem a F1-ben nem a kocsi számít leginkább.
Mindenki habitusa szerint szeret egy versenyzõt, valamilyen megmagyarázhatatlan szimpátia mentén.

De MS-t lebecsülni és pocskondiázni a tehetségét igazán dõre dolog, hiszen õ felmutatott 7 világbajnoki gyõzelmet, melyet egy jó darabig nem fog ûberelni senki sem. Ráadásul megdöntött szinte minden létezõ rekordot a F1 történetében.
szepno 2011 aug. 30. - 21:27:06
(14180/17150)
Szép, szép a bajtársiasság...

De ez nem a lovagkor, nem azért vannak fizetve ezek a pilóták, nem azért kapják a szponzoroktól a rengeteg dollármilliókat a csapatok, hogy megálljanak hátha tudnak segíteni a másikon.
Minden pályának komoly biztonsági elõírásai vannak, a szervezõknek kell megoldani ezeket a helyzeteket, nem a pilótáknak.

Úgy komolyan gondolj már bele, mit tud tenni egy pilóta ha a másik balesetet szenved ? Nézni tudja max a másik pilótát. Kiszedi a kocsiból ? És ha azzal csinál nagyobb bajt ha kiszedi? Elakarná oltani az égõ kocsit? Mivel, nem hord magánál oltókészüléket ? Ezekre a mentésekre ott kell lenni a személyzetnek.

És nagyon szépen mutat persze ha a sportban megállnak segíteni a másikon, de ezek az emberek nem erre vannak. igazán demagóg dolog ha ezt számom kéri az egyszeri ember egy élsportolótól.
Õk nem azért áldoznak fel az életükbõl nem kevés évet a sikereik eléréséért, hogy mentéssel foglalkozzanak. és nem önzõség a részükrõl, jobb ha ezt elfelejti az aki azt gondolja hogy milyen szemét aki nem áll meg segíteni.
Pl.megy a kajak döntõ az olimpián, egy kajak beborul a vízbe, álljanak meg a többiek segíteni??
Ne álljon meg, arra ott van a segítõ személyzet .Már nem a sport õskorában élünk, igen kiterjedt biztonsági intézkedések és szabályok betartásával lehet csak egy versenyt megrendezni.

Szóval nem kellenek ezek a videók, nem Teréz anya világa az élsport, pláne nem egy ekkora üzlet. Aki ezt nem fogja fel ésszel az semmit nem tud a modernkori sport világáról.
offtopic
_Enzooka_ 2011 aug. 30. - 21:19:29
(14179/17150)
Annyit "írnák" én is, hogy pont te beszélsz MSC ellen , mert ezt írtad: " Egy igazán jó kocsival megszerezni az elsõ rajtkockák egyikét, aztán a versenyen csak menni az elsõ 3-4 között, max a boxtaktika változtathat a dolgokon. Ez nem nagy wasisdas."
szepno 2011 aug. 30. - 21:05:58
(14178/17150)
Írosodból kitûnik ( eleve a név degradálásával), hogy utálod Schumachert, így nem igazán akarok veled vitatkozni semmivel.

Annyit írnák azért, hogy ha annyira nagy ász itt mindenki Schumin kívül akkor gondolom igen hamar meglesz a többieknek is az a hétszeres világbajnoki cím, bár attól tartok azt már a tolókocsimból sem fogom látni :))
MS tudását megkérdõjelezni igen nagy botorságra vall. Ha annyira szar lenne a srác, akkor most valahol abban a kategóriában és pozícióban lenne mint pl.Barrichello, Coulthard vagy akár Raikkönen . Massa is mihelyt kikerül a Ferrari védõ szárnyai alól, azonnal eltûnik a süllyesztõben . De mondhatnám ezt Webberrõl is. Egyedül Vettel aki igazán tehetséges, igaz õ pedig hamar elveszti a hidegvérét.
Én nem igazán látok olyan tehetséget, mint Schumacher .
Egy igazán jó kocsival megszerezni az elsõ rajtkockák egyikét, aztán a versenyen csak menni az elsõ 3-4 között, max a boxtaktika változtathat a dolgokon. Ez nem nagy wasisdas. Manapság már igazán jó versenyeket sem lehet látni, mint régebben. Például ha esik az esõ rögtön beküldik a safetycart, régen ez nem volt, aki tudott vezetni az esõben meglátszott, most meg megvárják míg felszárad a pálya.

Szerintem Webber és Vettel készen kapták a kocsit. Ezt a Redbullt akárki a mezõnybõl behozná dobogós helyre .

És még valami amit kifelejtesz, a F1 90%-ban a kocsin múlik és nem a pilótán . Aki nézi már legalább 25 éve ezt a sportot, látja hogyan áldoznak le egykor nagynevû pilóták szép napjai ha már átülnek egy gyengébb kocsiba.
offtopic
_Enzooka_ 2011 aug. 30. - 12:29:38
(14177/17150)
MSC tehetsége abban volt véleményem szerint, h mindenkinél jobban akarta a sikert, és meg is gyõzött, lelkesített mindenkit, h ha beleadnak mindent,akkor nem rajta fog múlni. Amikor még C csoportos Mercedesben ült Frentzennel, nem látszott a különbség köztük, sõt ,Frentzen verte MSC-t.
offtopic
Mr.Niceguy 2011 aug. 30. - 12:03:12 Előzmény szepno
(14176/17150)
1. Vettel(és Webber) sem csak úgy kapta a jelenlegi red bullt
2. ha surmóher tényleg akkora spíler lenne, akkor az õ tapasztalatával egy közepes csapatból is top csapat lenne
3. hétszeres világbajnok, oké. de gondolj már arra, hogy ez nem csak az õ érdeme, ugyanúgy kellett hozzá egy normális csapatfõnök, egy zseniális mérnök és nem utolsó sorban egy csapattárs, aki adott helyzetben feltartja a többieket vagy éppen átadja neki a kedvezõbb pozíciót
4. természetesen nem azt mondom, hogy surmóher tehetségtelen, mert nem az. de semmivel sem jobb, mint Hakkinen, Raikkonen, Button, Alonso vagy lajoska. õ olyan helyzetben volt, mint a tehetségkutatókban egy "megcsinált sztár", vagyis mindent rá építettek.
5. a legjobb pedig nem csinál ilyesmiket:
http://www.youtube.com/watch?v=3E5Pxmvz0r8

http://www.youtube.com/watch?v=2jcHrHUJdu0
Shaba 2011 aug. 30. - 09:32:48
(14175/17150)
Nem, kispajtás, épp csak én látok is, nem csak nézek. Ezt azért még egypár embernek meg kell itt tanulnia, többek közt neked is.
Rhaegar 2011 aug. 30. - 00:15:16
(14174/17150)
Túl dramatizálod.
Ha lefeketézi azzal nem gúnyolja ki, hiszen fekete.
Ha mondjuk lefekázná az már jobban konvergálna a racisthoz.
76 babika 2011 aug. 30. - 00:09:27
(14173/17150)
IDÉZETEK :)
SLASH:
-"A legtöbb gitáros azért kezd el játszani, hogy jól nézzen ki és, hogy keménynek tûnjön. Ebben eltérek tõlük, mivel én azért kezdtem gitározni, mert olyan hangszeren akartam játszani, ami rock n' roll központú, de nem igazán tudtam különbséget tenni szólógitár és basszusgitár között. Lényegében azért választottam ezt, mert több húrja volt." - 1988
76 babika 2011 aug. 30. - 00:00:49
(14172/17150)
http://youtu.be/CTa18Aq4-jQ tehát akkor itt a két kedvencünk a Beat It -böl,tessék neked,tehát nem személyes dologrol van szó,csak a szám tetszik,okés.
Rhaegar 2011 aug. 29. - 23:40:08
(14171/17150)
Igazából mindenki azt várta, hogy ebben az évben már a Merci a Mclarenekkel, Ferrarikkal, Redekkel lesz pariban.. nagyon nem úgy lett, javultak ugyan, de még mindig távol vannak.

Ráadásul ez azért is szomorú, mert ha jól emlékszem a mostani kocsit már a tavalyi idény felénél elkezdték fejleszteni, szóval bõven volt rá idejük, hogy valami hatékonyat alkossanak. Ahogy te is írod, ott van Ross Brawn + Schumi is, rengeteg tapasztalattal rendelkeznek mind a ketten. Tényleg érthetetlen, hogy miért ott van a merci ahol..