Programkereső

ez+az

Budafoki Dohnányi Zenekar - Megérthető 5 - Kollektív zenei emlékezet - John Williams: Star Wars

Zeneakadémia (Nagyterem), május 2., 11:00

A hangversenyen John Williams leghíresebb filmzenéi csendülnek fel, felmutatva egyfelől ezek zenei gyökereit Wagnertől Prokofjevig.

Budapesti Vonósok - Operajátszóház 3.

Müpa (Üvegterem), május 15., 15:00

Az Operajátszóház egy olyan interaktív foglalkozás, ahol a gyerekek megtanulják aktívan, játszva hallgatni az operát. Az énekesek és a zenekar közelsége szó szerint kézzel foghatóvá teszik számukra az élményt. Göttinger Pál rendező garantálja az aktív részvételt, Dinyés Dániel pedig az operák zenei mondanivalóját próbálja megvilágítani közérthetően.

Dés László

Margitszigeti Szabadtéri Színpad, július 4., 20:00

A Dés. Évtizedek óta fogalom a magyar zenei életben. Musicalek, filmzenék, népszerű dalok és dzsessz lemezek sora fűződik a nevéhez. Ki ne ismerné az olyan nagy Dés slágereket, mint a Nagy utazás, Vigyázz rám, Olyan szépek voltunk, A zene az kell, Legyen úgy!, Mi vagyunk a grund!.….

MOZART 230 - Filmzene koncert - Óbudai Danubia Zenekar

Margitszigeti Szabadtéri Színpad, július 18., 20:00

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad rendhagyó koncerttel tiszteleg a 230 éve elhunyt Wolfgang Amadeus Mozart, a zene fenegyereke előtt. Amennyire forradalmi volt Mozart munkássága, koncertünk a maga módján bővíti ki a hagyományos komolyzenei előadások terét.

Bemutatók Összes bemutató

 • Budapest Budapest

  Zenés városnézésre invitálunk mindenkit a Városmajori Szabadtéri Színpadon!

  Időpontok
 • Carmen

  Az operarendezés „Tarantinója”, a katalán rendező, Calixto Bieito előadásaiban a történetek valóságát húsba vágó élességgel és ezért megrázóan provokatív módon mutatja be. Mi sem passzolna jobban ehhez a rendezői stílushoz, mint a szintén őrült...

  Időpontok
 • Mozart

  Hogyan lehet a kiszolgáltatott helyzetből felállni, hogyan őrizhetjük meg önmagunkat, nem adva fel elveinket, ha kell, a világgal is szembe szállva a művészetért? A mű – számos opera részlettel – hiteles irodalmi alapanyagokból, levelezésből táplálkozik, kifejezetten tanító jellegű...

  Időpontok
 • Válaszfalak

  Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek,...

  Időpontok

Michelangelo nagy árat fizetett élete fő művéért: súlyosan ráment az egészsége

A kínok kínját élte át, miközben a Sixtus-kápolna mennyezetfreskóján dolgozott.

Gyanús a túl sok baleset és ügyetlenkedés: miért nem hallottunk még a diszpraxiáról?

A mozgáskoordináció fejlődésére érdemes kicsi kortól odafigyelni. Nem biztos, hogy bajt jelent az ügyetlenség, de nem árt utánanézetni.