Programkereső

Looking forward

WEEGEE – A HÍRES, 1935–1960

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház, október 18.- január 20.

A harmincas-negyvenes években Weegee neve szorosan összefonódott New Yorkkal és az ottani városi élettel. Weegee a depresszióval és gazdasági válsággal küzdő társadalomban szembesítette nézőit a magánnyal, a szegénységgel, és a bűnözéssel. Ugyanakkor megmutatta a szépség és a boldogság pillanatait is, mivel ezek is hozzátartoznak a New York-i Lower East Side életéhez, Harlemhez, Boweryhez. Munkássága azonban mégsem csupán a témája miatt vált ismertté, képeinek művészi ereje, drámai hatása, nyers realizmusa, éles kontrasztjai úttörő hatással voltak az elkövetkező fotográfus nemzedékekre.

Hegyvidék

Litkey György: Avantgárd szintézis

Hegyvidék Galéria, október 25-ig

A kiállítás a festőművész hatvanas évektől kezdődő festői korszakát kívánja bemutatni, amely – főként belgiumi utazásainak köszönhetően – szintézise a XX. századi festészet tanulságainak, formai, kifejezésbeli sokszínűségének. Ezeken a dekoratív, stilizált, egyéni módon megkomponált festményeken a kubizmus, a futurizmus, a szürrealizmus, valamint a tasizmus stílusjegyei köszönnek vissza.

Állandó kiállítások Budapesten

Látványraktár
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kultea - Budapest
Mobileum
Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum - Műszaki Tanulmánytár és Raktár - Budapest
Kézi
Doblo Wine Bar - Budapest
Reklámtáblák
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kultea - Budapest
Erdészet
Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár (MMGM) - Budapest
Szoborpark
Memento Park (Szoborpark Múzeum) - Budapest
CodeEx
Reneszánsz Panoptikum - Budapest
Eszmélet
József Attila Emlékhely - Budapest
Elágazások
Erdős Renée Ház - Muzeális Gyűjtemény és Kiállítóterem - Budapest
A ló
Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár (MMGM) - Budapest

Jegyajánló

World Press Photo

2018. október 23-ig nyitva

A World Press Photo idén már a kiállítás helyszíne tekintetében is újdonságot jelent: a nemzetközi szempontból is kiemelkedő tárlat, a Magyar Nemzeti Múzeumban várja a látogatókat október 23-ig.

A Világ Múmiái

2018. augusztus 16-tól

A tárlat a földkerekség legnagyobb múmiagyűjteménye, a testeket és tárgyi leleteket számos múzeumtól, egyetemtől, tudományos szervezettől és magángyűjteményekből kölcsönözték.

Murder - A gyilkos tárlat

2018. június 23. - 2019. február 28.

A Murder – A Gyilkos Tárlat közel 1.000 m2-es kiállítótéren, 21 szobán keresztül mutatja be újra az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait. Minden érzékre ható speciális effektekkel és a legmodernebb technológiákkal valóban megeleveníti a gyilkosokat és történeteiket.

Budapest Bár a Müpában

2018. október 22., 15:30

A Budapest Bárt nem lehet nem szeretni: el kell jönni a koncertre, hátradőlni, bulizni, élvezni a zenét és a jobbnál jobb számokat! El lehet hozni a nagyit, az unokát, a barátnőket – garantáltan mindenki jól fogja magát érezni.

pályaudvar

Tihanyi Anna - Berlin Bhf.

Faur Zsófi Galéria, október 26-ig

A Berlin Bhf. (banhof) egy erősen személyes indíttatású projekt, melyben Tihanyi Anna saját benyomásain keresztül Berlin átutazó jellegét vizsgálta. A sorozatot magyar szerzők berlini élményei, látomásai, történetei és vágyai inspirálták, melyekkel a fotográfus kép-szöveg párokat hozott létre, hogy megjelenítse a szerzők és saját ideiglenes otthonát. Az irodalmi idézetek a képeket nem illusztrálják, inkább azokkal együttesen alkotnak textúrát, ezáltal dialógust teremtve az irodalom és a fotók között.

Fotóhónap 2018

Capa-díj

A Capa-nagydíj 2018 ösztöndíjasainak és nyertesének kiállítása

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, október 17.- november 5.

A Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjat a Capa Központ a magyar fotográfia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkotók elismerésére alapította 2014-ben. Idén harmadszor kerül majd kiosztásra az 5 millió forint összdíjazású szakmai elismerés. Tavaly október óta, azaz egy éve dolgozik sorozatain a Capa-nagydíj 2018 három ösztöndíjasa.

2 in 1

Somody Péter – Ernszt András közös kiállítása

Molnár Ani Galéria, december 8-ig

Ernszt András és Somody Péter alkotásai az absztrakt festészet irányzataiban gyökereznek. Ernszt inkább organikus, természetből eredő formanyelvet használ, Somody analitikusabban, egyszerűbb, elemi képalkotó formák aritmiákájával hozza létre képeit. Közös formanyelvként mindketten a geometriai alapformákat használják, kiszámított, de organikusan megszerkesztett struktúrába rendezve, amely keretet ad az egyébként kereten túlnyúló kompozícióknak.

Minden, ami design

A lyukakat is betömi a fogkrémek új generációja

Egy nemrégiben előállított, speciális fehérje tudja a csodát.

4 nap a Balaton-felvidéken: tippek, látnivalók, program!

Természetjárás, várlátogatás és barlangtúra az északi parton.

Egy kutyát kidobni olyan, mint elhagyni a gyereked

A kutya ugyanúgy kötődik a gazdájához, mint egy 2-3 éves kisgyerek a szüleihez.

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22. 15:30, MÜPA

Jegyvásárlás