Programkereső

Szentendre

Nincs több titok - Gerő László nemzetközi művészeti gyűjteménye

MűvészetMalom, augusztus 26-ig

Az egyik legjelentősebb magyar műgyűjtő kollekciójának páratlanul gazdag kiállítása. Olyan jelenkori világsztárok szerepelnek a tárlaton, mint Daniel Spoerri, Rita Ackermann, Günter Brus, Neo Rauch, David Schnell, Kamen Stoyanov, Christoph Ruckhäberle, az AES+F vagy az Atelier van Lieshout csoport. De megjelenik a kortárs hazai szcéna színe-java is – többek között Birkás Ákos, Csákány István, Kicsiny Balázs, Szűcs Attila és Várnai Gyula.

Friss hírek

Három Mome kiállítás a Romanian Design Week-en

A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet szervezésében a magyar formatervezés újabb kiemelkedő alkotásait mutatja be a 6. alkalommal megszervezésre kerülő Romanian Design Week-en. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tavalyi nagysikerű Mercedes Design bukaresti kiállítása után idén immár három tanszéke külön kiállítással lesz jelen a Romanian Design Weeken.

Jegyajánló

MUZEUM+ Retus

2018. május 17., 18:00

Havonta egyszer hosszított nyitva tartással, egy-egy téma köré szervezett programokkal – tárlatvezetésekkel, előadással, társművészeti programokkal, workshoppal – várja látogatóit a Magyar Nemzeti Galéria.

BODY Kiállítás 2018

2018. június 30-ig

A kiállítás meghosszabbítva!

Csokoládé Múzeumi Kiállítás

Állandó kiállítás

Praliné túra és Fejedelmi kóstoló túra

Csányi utca 5.

Féner Tamás: És beszéld el fiadnak...

Csányi utca 5., június 13-ig

Féner Tamás 1983-ban állította ki „…és beszéld el fiadnak…” című fotósorozatát a Néprajzi Múzeumban, az akkori kor zsidó életének fontos, művészi erejű dokumentumait. A kiállítás anyagából összeállított album, amihez Scheiber Sándor professzor írt pontos és értő szöveget, sokunk könyvespolcán szerencsére ma is ott található. A fotók jelentős része a pesti zsidó negyedben készült, az egykori gettóban, ott ahol Féner felnőtt

Petunia Etruszk

Kiállítás Nánay Szilamér (Petúnia Etruszk) munkáiból

Nyitott Műhely, május 31-ig

A szín, a fény variációja komponálja a jelentéseket és a mélységeket. Nánay Szilamér mind kisebb, mind nagyobb méretű művei olyanok, mint valamilyen kozmikus lélegzet, amelyben a megfigyelő úgy lebeg, mint a magzatburokban. Egyrészt ott a biztonságot nyújtó anyaöl, másrészt ott lebeg annak az előérzete is, amelyet a külvilág jelent.

Nemzetközi

Acéphale - Nemzetközi kiállítás

AQB, Budafok, július 17-ig

Lengyel, cseh, magyar, osztrák és bosznia-hercegovinai alkotók munkáiból látható csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben. Az Acéphale című tárlat anyagát a „fejetlenség” vizuális vagy éppen konceptuális megjelenítései kötik össze, és főként a szobrászat és az installáció új irányaival kísérletező alkotók munkáit foglalja magába.

kockák

Kárpáti Tibor: Pixel City

Budapest Projekt Galéria, június 9-ig

Az 1978-ban született Kárpáti Tibor azon kevés hazai grafikus egyike, akinek munkái a szakma és a nagyközönség egyöntetű lelkesedését váltják ki. Az előbbire példa a legnagyobb nemzetközi gyermekkönyv kiállításokon való rendszeres részvétel, a New Yorker magazintól kapott megrendelések, a XV. Országos Tervezőgrafikai Biennále díja vagy a legismertebb „amerikás magyar” grafikus, Bányai István barátsága. Az utóbbira a Csókolom, pókmajom! című mesekönyv kultikus tisztelete a kisgyerekes családok körében.

Budapest Fotófesztivál

Táncbetét még nem volt ilyen zavarejtő, mint ebben a klipben

Donald Glover, művésznevén Childish Gambino This Is America című videója jelenleg az egyik legnézettebb klip az interneten. Nem csoda: a klipben úgy beszél az Amerikában élő feketék helyzetéről, hogy közben kifordítja az összes képi és narratív sztereotípiát.

Alföldi Róbert Chicagót rendez az Átriumban

Az Őrült Nők Ketrece négy éve tartó sikersorozata után az előadás alkotói idén új musicalt mutatnak be az Átriumban. A szereposztásban helyet kapott Fekete Ernő, Hámori Ildikó és Hernádi Judit is.

Tompa Andrea és Bödőcs Tibor kapta a Libri irodalmi díjakat

A Libri irodalmi díj és a Libri irodalmi közönségdíj ünnepélyes díjátadóját május 15-én este tartották a Budapest Music Centerben.

Teszt: A leggörögebb feta sajt nyomában

Minden fetasajt Görögországból jön, de melyik a legjobb? Kiderítettük!

A 11 legkülönlegesebb szállás itt, a szomszédban

Az unalmas szálláshelyek ideje lejárt. Aludj egy kolostorban, az erdőben vagy akár egy boroshordóban!

A csirkesütés 8 halálos bűne

Kívül száraz, belül szaftos. És sehol sem hideg!