Programkereső

Keddi programok

Gyere a műcsarnokba!

Terebessy L.: Föld | Táj legyen táj, tengertől tengerig

Műcsarnok, augusztus 9-ig. Megnyitó: július 7., 17:00

Terebessy L. Föld Táj legyen táj, tengertől tengerig c. kiállítása az eredeti tervek szerint áprilisban, a Föld Napja előestéjén nyílt volna meg, de ezt közismert okok miatt el kellett halasztanunk. Időközben, a világszerte kialakult helyzetben különös aktualitást kapott ez az anyag: az alkotónak – aki negyedszázada vette föl a Föld nevet – a Műcsarnok#Box-ban bemutatott műveit most azzal a megerősödött gondolattal nézhetjük végig, hogy a tengerek által körbeölelt Föld sokszínű életének megőrzésével még jócskán van dolgunk.

Utazunk

Benkő Imre: KUBA – Utak

Artphoto Galéria, július 31-ig

Benkő Imrét dokumentarista szemléletű fotográfusként az emberi létezés sokfélesége érdekli. A korszak társadalmi adottságai, lehetőségei között vizsgálódva, a pillanaton túlmutató vizuális korlenyomatok készítésére törekszik. A tiszta fotográfia egy tanulmányút, a világ megértése számára. Kubában négy alkalommal (1978, 1985, 1989, 2006) fényképezet, most egy eddig még nem látható önálló kiállításon szeretné összegezni szubjektív meglátásait.

B32

Födő Gábor: Ide jó lesz

B32 Galéria, július 17-ig

A kiállítás korlátozott számban látogatható.  Vigyázzunk egymásra és viseljünk szájmaszkot!Megtekinthető 2020. július 17-ig minden hétköznap 12-18 óráig. "Ismerős figurák ők, mindennapjaink esetlen alakjai, a nagyhangú szomszéd, a jókedvű hentes, az idősödő fodrásznő vagy a fitt tornatanár. Otthonosan mozognak Födő Gábor világában, hiszen kezdettől fogva ők népesítik be a művész képeit. Az ő sziluettjük jelenik meg a bevásárló szatyrokon, iskolai padra vésve vagy zuhanyfüggönyre vasalva. Hétköznapjaink banális hősei ők, akik saját mulandóságuk és jelentéktelenségük tudatában botorkálnak át egymás életén.

segítsünk!

Autistic Art Online Aukció

Online, július 8-ig

Az Autistic Art Alapítvány egyedülálló kulturális kezdeményezést indított, melynek eredményeképpen magyar galériák, kortárs művészek, illetve autista fiatalok munkái is kalapács alá kerülnek egy rendhagyó online aukció keretein belül.

művészeti tábor gyerekeknek

Gyűjtsünk együtt! művészeti tábor

Debrecen, Modem, július 6-10.

A hét során megismerkedhettek a MODEM-gyűjtemény néhány műtárgyával, melyekhez különböző kreatív feladatokkal kapcsolódhattok. Festés, vágás, rajzolás, beszélgetés, játék önállóan és közösen – Varga Klári színésznő pedig segítségül elhozza nektek  a színészi szakmai elemeit is.

A balatoni hajókatasztrófa, amit harminc évig próbáltak eltitkolni

22 ember fulladt a vízbe, de az ÁVH minden erejével azon volt, hogy ez ne derüljön ki.

Ha nem kicsi, akkor legalább ne legyen cigány – történetek az örökbefogadásról

Június elején jelent meg Mártonffy Zsuzsa újságíró örökbefogadásról szóló könyve, az Akiknek két anyja van. A szerzővel beszélgettünk.

Így engedd el, hogy folyton mások kedvében akarj járni

A te szükségleted is számít annyit, mint bárkié. Ismerd meg!