Cikk kereső

Programok, amiket ne hagyj ki!

Budapest Táncfesztivál

Február 20. - március 1.

A fesztivál idei sztárvendége a Magyarországon először fellépő, San Francisco-i kortárs balett társulat, az Alonzo King LINES Ballet. Emellett a magyar táncélet kiválóságai, a Győri Balett, a Miskolci Balett, a Pécsi Balett valamint a Magyar Nemzeti Balett illetve a Szegedi Kortárs Balett és a Badora Társulat produkciói szerepelnek a programban. A Nemzeti Táncszínház által megszervezett eseménysorozatnak ebben az évben is a Müpa és a Pesti Vigadó ad otthont.

Valamit valamiért - avagy Ki ölte meg Marilyn Monroe-t?

Tesla Teátrum - február 20., 19.00

I.W.Scott pszicho-krimijében egy hónappal a színésznő halála után az FBI váratlanul nyomozni kezd. A megbízott ügynök és a Marilynt utoljára kezelő pszichiáter beszélgetéséből feltárul a világ leghíresebb színésznőjének magánélete.

Open Mic

Ellátóház - február 20., 19.00

Az Open Mic egy nagyon egyszerű műfaj: bejelentkezel és eljössz zenélni, vagy be sem jelentkezel, és jó eséllyel akkor is zenélsz. Aki előre jelentkezik, az kap 15 perc fellépési időt (illetve amiben megállapodik a szervezővel), aki csak megjelenik – annak függvényében, hogy hány jelentkező van még az adott időtartamra – 1-2-3 dalt szintén eljátszhat.

95 éve törték fel Tutanhamon sírkamráját - és engedték szabadon a legendát

A fáraó sírjára, aki feltehetőleg jelentéktelenségének köszönheti mostani hírnevét 16 évnyi kutatás után bukkant rá két angol felfedező: Howard Carter archeológus és Lord Carnarvon, az expedíció finanszírozója.

Josephine Baker érzéki tánca még Kosztolányit is zavarba hozta

A „Bronz Vénusz” híresen pikáns fellépését 1928-ban majdnem megakadályozta a konzervatív párt, de miután „levizsgázott” a rendőri bizottság előtt, óriási sikerrel szerepelt az Orfeumban. Kosztolányi glosszát, Zerkovitz Béla világslágerré vált dalt írt róla.

Baz Luhrman is imádta a Moulin Rouge-ra korcsolyázó párt

A népszerű musical idén 17 éves, de egy olimpiai szabályváltoztatásnak köszönhetően ismét a figyelem középpontjába került.

Beválik az egészségügyi maszk az influenzaszezonban?

Sem elkapni, sem továbbadni nem szeretnénk az influenzát. Mennyit segít ebben, ha védőmaszkot viselünk? Most kiderül.

Minden, amit a szívbarát táplálkozásról tudni kell

Hiába fejlődik az orvostudomány, ha közben nagy ívben teszünk az egészséges életmódra, és csak kapkodjuk a gyógyszereket.

Egy helyen is elég ellenőrizni az avokádót

Nem érdemes a közepét szorongatnod. Birizgáld máshol!