Apró mesék

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar romantikus thriller, történelmi film, 112 perc, 2019

Értékelés:

107 szavazatból
Szerinted?

A történet szerint hónapokkal a II. világháború után zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

A Félvilág, A berni követ és az Örök tél alkotóinak új történelmi romantikus thrillere sok izgalmat, fordulatot és érzelmet ígér.
Bemutató dátuma: 2019. március 14. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
kkanai szept. 22. 08:35:16
7/10
itsme1 szept. 16. 17:19:41 7/10
A film végig lekötött, tehát jónak mondanám.
Edmond Dantes szept. 14. 10:18:30 Előzmény ligetiz51
:-)
6/10
ligetiz51 szept. 14. 08:03:47 6/10 Előzmény Edmond Dantes
Így utólag belegondolva igaz, elnézést.
Edmond Dantes szept. 13. 21:36:09 Előzmény ligetiz51
Most lattam, talan majd beirok, addig is: nem zavar, hogy ez a beiras 1/1 tomeny SPOILER??
8/10
IamTwo szept. 11. 15:33:59 8/10
Egy kamuzó menekülő pali harmadik félként belekeveredik egy párkapcsolati erőszakba. De ebben a filmben nincs elefánt 😊.
tortura aug. 19. 16:25:19 Előzmény ligetiz51
Szerintem azt, hogy ki jó ember vagy ki nem, nem a foglalkozása dönti el, hogy vadász vagy erdész vagy mérlegképes könyvelő. Szar emberek minden szakmában vannak.
tortura aug. 19. 16:22:19 Előzmény Anna Dé
Tudom, hogy itt a porton a hollywoodi jelző mindig degradáló értelemben szerepel. Viszont ennek itt köze nincs a hollywoodi filmekhez. (Amiket tudom, trendi pocskondiázni, de érdekes módon a fél világ azokat nézi, vajh miért).
A film szerintem jó, ahogy sokan le is írták. Én jobban örültem volna egy egyértelműbb lezárásnak.
6/10
ligetiz51 aug. 18. 16:14:03 6/10
A Szász Attila-Köbli Norbert filmek kitűnőek. De ennél most vannak komoly hibák: Én sok erdészt és vadászt ismertem, de jellemükben alapvetően nagyon jó emberek. Molnár Leventéből miért kellett ennyire aljas karaktert csinálni?! Hiba. Szabó Kimmel egy nyápic belbudapesti ficsúr hogyan ugorhat ki a folyó mélyéből és öli meg a puskával a kezében a vadászt?! Nagy hiba. Egy határmenti kis falu népe soha nem volt és nem is lesz őrjöngő náci tömeg. Hiba. Kerekes Vica viszont lenyűgöző. Azért persze drukkolok a Szász-Köbli párosnak, mert a többi filmjei nagyon-nagyon jók.
8/10
Leslie67 aug. 16. 21:05:55 8/10
Rendes iparos munka! Jó a fényképezés és nagyon jó a sok csatornás hang is! Kerekes Vica :) https://youtu.be/0W5Kf3M02Sw
7/10
pihes aug. 16. 14:48:29 7/10
Számomra a ház fekvése az erdőben maradandó nyomot hagyott, és a kamugyáros története sem éppen rossz.
Teljesen rendbe van a film!

7/10
8/10
funfun júl. 23. 09:02:15 8/10
8 pont nálam, mert fordulatos, izgalmas film volt. Kevésbé tetszett Judit, a női főszereplő, aki falusi erdészné létére bárónő outfitben vadászgatott, mosogatott, ráadásul szépsége, szexepilje sem illett a környezetbe, karaktere sem a magányos erdészházba. Virgil, a kisfiú szerepében játszó gyerekszínész (Tóth Bercel) nagyon jó volt, végre nem olyan kisfiú, aki felmondja a megtanult szöveget, hanem el is tudja játszani a szerepet. Az erdész (Molnár Levente)félelmetesen zseniális volt.
5/10
warynski júl. 21. 22:44:02 5/10
A sztori rendben lenne, a megvalósítás nemzetközi mércével nézve gyenge közepes. A színészek fájdalmasan haloványak és súlytalanok, és borzasztóan beszélnek, nincs karizmájuk. Nem tud igazi dráma kialakulni, pedig benne lenne a történetben. Valami kisebb-nagyobb amatőr mozzanat - tán a dialógok - teljesen hiteltelenné teszi a legdrámaibbnak tűnő szituációt is. Mérjük már össze Makk Károly, Fábri Zoltán, vagy Szabó István filmjeivel, ne csacsogjunk Oscarról, könyörgöm...
10/10
janosieva júl. 11. 21:43:30 10/10
Nagyon tetszett, de a vègèt nem èrtettem. 😒
3/10
Hamsterdog máj. 11. 12:41:26 3/10
Csodálkozom a magas pontszámokon. Nekem nem tetszett ez a film (Félreértés ne essék, nincs bajom a magyar filmekkel) A történet nem volt rossz, a színészek is egész hitelesen játszottak, de valahogy nem nyerte el a tetszésemet. Voltak benne olyan cselekmény, amit konkrétan nem is értettem, hogy miért úgy történik ahogy.
Csalódottságot éreztem a film végén és azt, hogy kár volt megnézni.
10/10
szarragofasz máj. 06. 10:18:33 10/10 Előzmény szarragofasz
Nagy András filmje, minden képe pazar!
Ha attól eltekintünk, hogy a story gerince A POSTÁS MINDIG KÉTSZER CSENGET, hogy a vége A RETTEGÉS FOKA thriller (Scorsese), de aztán minden szempontból (helyszín, cselekmény, beállítások, zene, narráció)!, hogy a régi magyar filmhíradók stílusától Hitchcock/Wilder thriller/film noir vonalán keresztül az olasz neorealizmust (Visconti: Megszállottság) érintve (WTF!) eljut az időt szabdaló, nem lineáris art house-ig, akkor ez mindenképpen olyan mérföldkő a magyar filmgyártás történetében, amire még nem volt példa - és mindez egyetlen filmben van összehozva, ami az alkotópáros zsenijét és kifinomult stílusérzékét dicséri. Morális példabeszéd történetünk, akár az Örök Tél, és üzenni is ugyanazt üzeni nekünk ma, s mindezt olyan ragyogó motivációs hálóba ágyazva, ami már-már hollywoodi mérce. Sajnos, nem ezt küldték Oscarra, pedig ez megmutatta volna, hogy milyen az igazi magyar ember, és hogyan gondolkodik, és alkot a magyar vezető filmes, mit üzen a nézőinek, milyen magas erkölcsi normával bír. Nincs is párja a magyar filmnek a világon!
kkanai ápr. 25. 21:36:30
Nekem élmény volt. Remek színészek (még az olyan kis szerepben is mint pl. Feledi, egy erős Tamási Zoltán), izgalmas fordulatok. Zavaró volt, hogy a párbeszédek egy részénél hegyezni kellett a fülünket, míg a zene néhol túl erős volt, de ettől még élvezetes. Annak idején nagyon vártam a Budapest Noir-t, de már nem is emlékszem rá. Ez a film nem enged ...
9/10
Mozila márc. 22. 23:27:20 9/10
Rendkívül csavaros,kiszámíthatatlan,végig lekötő,egy kis történelmi kitekintést is adó thriller,és a miénk! Jól játszott mindenki,főleg az erdészt alakító Molnár Levente tetszett.Szabó Kimmel hozta a szenvtelen mosolygóst,talán ő volt egy kicsit kevesebb a többieknél.Egyedül a zenét keveselltem a filmben,de ez a magyar filmek általános hibája,hogy ezzel az eszközzel nem élnek...gondolom,hogy a csendet művészibb megoldásnak tekintik a szerzők mint "kommersz" zenével "olcsón" fokozni a hangulatot és eladni a mozit....Hát akkor egyenek otthon is fűszer nélkül a "művész urak",én nem szeretnék!
luci87 márc. 17. 05:45:25
Ez is egy jo magyar film ismet!Erdemes egyszer megnezni!
6/10
Anna Dé márc. 16. 00:33:46 6/10
Nem is értem a véleményed Kinguci, onnantól hogy hazajön a férj egész hálivúdi lett a történet. :D Az eleje meg nagyon magyar, mintha két filmből gyúrták volna össze az egészet. Nekem se tetszett amúgy, de jól adagolták a végén a feszültséget azt elismerem, meg a zene vagy a hangeffektusok is nagyon mentek hozzá, tiszta Psycho fílingem volt már a vége felé. :D A rendezés az zseniális volt, a színészek is nagyot alakítottak, de a sztori nekem nem jött be. 6/10
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu