Dahmer - Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori

Bakancslistához adom
Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi-dráma, életrajzi minisorozat, 2022

Értékelés:

46 szavazatból
Szerinted?

Több mint egy évtizeden át 17 tinédzserrel és fiatalemberrel végzett az immár elítélt gyilkos, Jeffrey Dahmer. Hogy úszhatta meg ilyen sokáig a letartóztatást?
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Will Im ápr. 07. 05:05:32 8/10
Tetszett mert szórakoztató. De az azért sok, hogy dammel családját önzőnek, gonosznak állítja be miközben az áldozatok családjait pedig egy elfogadó összetartó közösségnek. Hát ez azért nem így van. Olyan embereket keresett akik hajlandóak voltak vele elmenni pár dollár láttán. Meg az is érezhető, hogy Jeffry azért is lelki sérült mert nem tudta meg beszélni a szüleivel, hogy homi :) de bezzeg a feketék meg a többi kisebbségnél fel se merült, hogy gondot okozna ez a dolog. Még jó, hogy csak a netflixen van ez a szélsőséges PC ség. Mert úgy mutat be mindent, hogy a fehér ember a hibás . Szerintem ott valami rasszista néger csávó a góré. Végeredményben nézhető a megszokott netflixes fehérgyűlölettel
8/10
Will Im ápr. 07. 04:11:09 8/10 Előzmény Kistupac
Egyet értek! Inkább nagyobb hangsúlyt kellett volna fektetni a pszichológiára, hogy miért tette amit tett. Amúgy meg szerintem azért választott kisebbségi embereket mert társadalmilag elhanyagolttak voltak, munka nélküliek és könnyen csapdába lehetett csalni őket kis pénz villantással.
Kistupac jan. 23. 22:29:55 Előzmény Anna Dé
Szia lesz folytatás! A Szörnyeteg lesz a franchise címe, kegyetlen sorozatgyilkosok életével fog foglalkozni (remélem Arthur Shawcross és a BTK gyilkos is sorra kerülnek)
offtopic
Kistupac jan. 23. 22:27:58
Hát nem is tudom... A Cassandra című résznél tartok, ismertem már a Dahmer sztorit, de egyszerűen a gyomrom fordult ki tőle! Ami visszás: mennyire kiemelték a feketék sanyarú sorsát: Brenda! Saját maga is elismerte, hogy nem beszélt az emberrel, mégis pont most beszélget előttem a a filmben, jó, kell gondolom valami ami kelti a feszültséget, de végre nem lehetne már egy történetet a valósághoz hűen bemutatni? Kellően kegyetlen volt Jeffrey Dahmer a stramm erős jellemű néger szomszéd nélkül is, ne kelljen már Tamás Bátya kunyhója legyen minden egyes film ennél a nyomorult szolgáltatónál...
Anna Dé jan. 13. 18:40:24
Olvasom itt a kommenteket, es kozben csodalkozom. Mert lehet egy aljadék volt ez a Jeffrey Dahmer nevű szörnyszülött, de mégis volt benne vmi olyan emberivé tette. Legalabbis szamomra. Talan ha nem Evan Peters játszotta volna el a tökéletes gyilkost más lenne a helyzet, de nem tudok elvonatkoztatni a színésztől. Sajnos. Mert ő egy jó kiállású, jóképű, rokonszenves tag. (Én siman felmentem volna lakására, ha tényleg ő lett volna Jeffrey Dahmer. Kár hogy a fiúkra bukott.) Lesz ebből masodik évad? Csak viccelek. :D Evan Peters-t minden sorozatba. :)
4/10
artad jan. 12. 23:10:01 4/10
Hát háttérzajnak betettem, most tartok a 9. résznél...kiba lassú....legalábbis nekem...mégegyszer biztos nem nézném meg.

Egy dolog viszont rohadtul tetszett és ha az megtörtént valóban, akkor le a kalappal a forma előtt, akinek fogalmam sincs mi a neve:

Amikor felhívja a valakit, hogy "bárki bármennyit fizet, 100000-rel többet fizetek." És utána kimegy a szeméttelepre és ennek a reteknek az összes cuccát bedaráltatja....zseniális! Ugyanezt tettem volna ha milliomos vagyok...qrv*nagy....


DeathAdder jan. 08. 11:13:29
Nem lenne netflix, ha az utolsó két rész nem arról szólna kizárólag 2 órán keresztül, hogy a néző szájába rágják hogy minden fehér rohadék, a feketék pedig a tejútrendszer legnagyobb áldozatai és a legjószívűbb, legszeretetteljesebb emberek, még a lumpen legmélyén élők is igazi
úriemberek (sőt még a börtön elítéltek is ápolt erkölcsös emberek). Nem mintha nem lett volna egyértelmű ennek kommunikálása már a korábbi részekben is.
Ez egy kiváló 4 részes minisorozat kellett volna legyen, de konkrétan többet foglalkoztak ezzel a témával mint magával az elkövetővel.

Az lmbt címkét meg levették róla.. érted pont arról a filmről ami arról szól hogy férfiak férfiakkal ismerkednek, de nehogymár egy meleg gonoszként legyen beállítva. Könyörgöm ennél nagyobb lmbt film nem létezik, az összes áldozat meleg, az elkövető meleg, de ezeknek az áldozataihoz nem jár az lmbt kategória, azt majd a lobbi eldönti hogy kinek járjon.
osbehemot jan. 04. 00:51:58 Előzmény artad
Én nem láttam a sorozatot, de úgy emlékszem, a valódi gyilkos altatót csempészett az italukba, úgy kapta el őket. Kár, hogy nem sütötték meg villamosszékben ezt a szarládát.
4/10
artad jan. 04. 00:24:47 4/10
Elkezdtem nézni, mert néhányan mondták, hogy fúdejó....az első fél óra agonizáláson vagyok túl, amikor a feka (bocs a szóért, most nincs kedvem keresni píszíbb szót, de a rasszizmus a legmesszebb áll tőlem) csávó elmenekül végre. Egyvalamit nem értek...tényleg ott volt mittoménhány elrabolt, jó fizikumú fekete fiatalember, egyik sem tudta ezt a sz*rdarabot szanaszét verni? Vagy mind illuminált állapotban került ennek a szépségnek a lakására és már erejük sem volt védekezni? Na mindegy, folytatom, hátha jó lesz....
offtopic
Edmond Dantes jan. 02. 17:02:11 Előzmény osbehemot
Progresszív valósághálóért forduljon a RT-hez és a hazai közmédiához!
9/10
örZSEH jan. 01. 19:50:27 9/10 Előzmény osbehemot
Ok, kösz az infót.
osbehemot jan. 01. 19:45:45
A valóságról ne egy woke tartalomgyártó sorozatából akarj tájékozódni. Nem mintha nem lett volna előítélet (vagy inkább elővigyázat?) a négerekkel szemben a rendőrség részéről, és hát a melegeket se kedvelték annyira (talán az életmódjuk miatt?), de tény, hogy a rendőrök azért nem tartóztatták le Dahmert, amikor elkapták az ázsiai sráccal, mert abban az időben adták ki nekik, hogy nem szabad a homoszexuálisokat vegzálni. Ők tehát csak szimplán nem akartak maguknak bajt. Ettől még nagyot hibáztak persze, de nem szabad a progresszív hazugsághálón keresztül megismerni a valóságot, mert akkor hamis képed lesz róla, és ezt a politika felhasználja.
9/10
örZSEH jan. 01. 19:09:40 9/10
Jó nyomasztó sorozat, de végigszenvedtem...
A főszereplő jól alakított nagyon, ahogy az apa is (R. Jenkins) és a furcsaságokat több tucatszor jelző szomszédasszony.
spoiler:
Érdekes dolgokat is megmutatott... a rendőrök akik nem tettek semmit több gyilkosság megakadályozásában, még ők voltak felháborodva amikor fel akarták őket függeszteni - jogosan - az állásukból... aztán amikor a fekete lány összetöri egy fehér csóka fényképezőjét, rögtön vitték el a rendőrök, de a fehér faszi aki sorozatosan tett el láb alól feketéket, nos őt mindig szabadon engedték... a kettős mérce durván közrejátszott, hogy ezek megtörténtek évekig. A másik sorozatgyilkos jelenetei - a bohócos - rövid jelenetek voltak, de azok is felkavaróak voltak nagyon.
Érdekes, nem tudni mitől lett ilyen Dahmer, a gyerekkora nem volt abúzív, csak simán nem törődtek vele/nem foglalkoztak vele egyáltalán, az ijesztő jeleket pedig nem voltak hajlandóak tudomásul venni. Nem volt pszichopata, "csak" szociopata és skizoid. Abban az időben a homoszexualitást nagyon nem fogadták el és ez még magányosabbá tette őt.
Érdekes volt az is, hogy őt is mennyire bálványozta a "köznép" miután kiderültek a gyilkosságai...
6/10
sexykex 2022 nov. 21. - 10:47:35 6/10
Sohasem lehet tudni, hogy egy ilyen történetben mennyi a mese és mennyi a valóság. Valószínűleg igaz, hogy a fehér rendőröket nem érdekelte a meleg ázsiai és afroamerikai fiatalok eltűnése. Óriási hanyagság kell a hatóságok részéről egy ilyen ügyhöz. Az is hihetetlen, hogy sem a családtagok, sem mások nem veszik észre az őrület jeleit Dahmeren. A sorozat nézhető, de se nem dokumentumfilm, se nem horror, túl sok viszont benne az ismétlődés.
Kritikán felüli 2022 nov. 09. - 19:12:07
Beszélgetésünk a filmről: Szabad-e sajnálnunk egy sorozatgyilkost? Jeffrey Dahmer sorozat kritika: https://youtu.be/dtMglIYZNPs
5/10
ittas 2022 okt. 20. - 11:20:21 5/10
Dahmer személyisége, útja kidolgozatlan, az egész sztori kapkod ide oda.
Próbálja elvinni a faji megközelítés irányába az egészet, mondjuk manapság persze ez a divat.. A sorozatgyilkos indítéka ennél sokkal de sokkal mélyebb.
Az utolsó néhány rész amiben egyfolytában Dahmer volt szomszédját látjuk tök felesleges és unalmas.
9/10
Gaddemon 2022 okt. 09. - 00:18:41 9/10
Evan Peters alakítása fenomenális. Olyan feszültséget tud teremteni már a jelenlétével is, hogy az elképesztő. Pl. a szendvicses jelenetnél megfagyott a levegő, pedig szinte nem is történt semmi. Nagyon jól összerakták a sorozatot a készítők: mindenki oldalát megismerhettük, és külön tetszett, hogy nem akarták "megszerettetni" a sorozatgyilkost az emberekkel vagy túlmagyarázni, mi miért történt. Borzasztó szomorú, mennyi hibát vétettek a rendőrök (a nyilvánvaló rasszizmus, a homofóbia, plusz a nemtörődömség), a család, és úgy általában sok dolog együttállása kellett ahhoz, hogy Dahmer a kegyetlenkedéseit ennyi éven át folytatni tudja. Néztem interjúkat is azóta Dahmerrel és olvastam is a sztoriról, és a film hű maradt az eredeti történésekhez. Az apát alakító színész is fantasztikus volt.
9/10
nikato 2022 okt. 09. - 00:03:45 9/10
Legjobb sorozat amit mostanában láttam! Nekem Glendából sok volt! A valóságban nem a szomszédja volt, hanem a szomszéd tömb-ben lakott. Hozta a film amit kellett. Peters remélem egyre nagyobb szerepeket fog kapni, mert tehetséges színész, a Horror Storyban is remekelt!
10/10
Brigitta79 2022 okt. 08. - 01:09:41 10/10
A 2002-es Kannibál című filmet láttam először a Dahmer-sztorival kapcsolatban. Ami röviden, de tömören bemutatja mi történt valójában. Sokan leszólták. Nekem nagyon tetszett. Jeremy Renner rohadt jól játszotta a szerepet. A Netflix sorozatát viszont rettentő megerőltető nézni. Nem ajánlom azoknak akik nem szeretik ezt a témát (sorozatgyilkos, homoszexuális) Akit viszont érdekel, annak nagyon ajánlom mivel kegyetlen jól meg lett csinálva. Ryan Murphy neve a garancia erre. A sárgás-barnás-zöldes látványvilág olyannyira erős, hogy az ember érzi a lakásból kiszűrődő bűzt. Evan Peters brutális amit alakított! Saját elmondása szerint is nagyon nehéz volt hozni a karaktert. Nem szép ilyet írni, mert igaz történet. De itt az a kérdés hogy tetszett az éppen aktuális alkotás? Nekem nagyon! Ajánlom még a “Beszélgetések egy sorozatgyilkossal: Jeffrey Dahmer-szalagok” című alkotást. Annak akit érdekel a téma. Tegnap került fel a Netflixre, és szintén zseniális!
8/10
Hungary.095 2022 okt. 05. - 21:38:39 8/10
Nyomasztó lett, de így lehet jól visszaadni ezeket a szörnyűségeket. Viszont van eltérés a valóságtól, a halála nem úgy történt, ahogy a sorozatban. De ezektől eltekintve nagyon jó lett.
Összes hozzászólás